04-07-10

Vlerkejogging te Harebelke 02/07/2010

Vrijdagavond trok ik richting Tientjesstraat te Harelbeke alwaar er voor de 13de keer De Vlerkejogging van start ging. Bedoeling was om één ronde (=5,5 km) op te warmen vooraleer aan de wedstrijd te beginnen, om tegen dat het dan de start zelf was geen pijn meer te hebben aan de aanhechting achillis aan hielbeen. Vooral de eerste kilometers dat ik loop, voel ik nog redelijk pijn daarna vermindert het doorgaans tot goed draaglijk. De wedstrijd zelf wou ik ook aan trainingstempo lopen, zo zou ik in totaal 11 km hebben. Vrijdag was het de ganse dag 'plakweer' geweest en wat verfrissing: een goeie douche was welgekomen.

Bij het begin van de opwarmronde werd het duidelijk dat er een onweersbui in de lucht hing. Op het einde van de ronde begon het serieus te bliksemen en te regenen. We kregen onze douche :). En als er nu iets is waarvan ik schrik heb, dan is het van de bliksem.... dus ik was vlug binnen. Een kwartier voor de start (19u30) was de bui over en was het een aangename temperatuur om te lopen. Na de opwarmronde had ik een beetje pijn aan de oksel/schouder maar doenbaar. Ik had de woensdag ervoor in het openbad van Kortrijk tijdens het zwemmen daar pijn gehad maar sindsdien niet meer gevoeld: ik dacht dat het door het koude water was.

Het was een gezamenlijke start waarbij de vrouwen 1 ronde en de mannen 2 ronden dienden te lopen. In de start stond ik redelijk goed achteraan (samen met de Spencers, V. Timmerman, ...) om zo niet meegetrokken te worden tot een snelle start.  Dus startte ik op het gemak en ik had geen pijn aan de achillis. Ik zag iets voor mij V. Maertens lopen en liep het gat toe naar haar met de bedoeling om met haar samen te lopen. Toen we in De Gavers kwamen, kriebelde het bij mij en ik verhoogde mijn tempo. Temeer dat de paadjes in De Gavers omgetoverd waren tot waterpaden: in begin probeerde ik nog wat de plassen te ontwijken maar ik had algauw door dat dat niet veel zin had. Dus liep ik rechtdoor, midden de plassen: awel, ik voelde me weer kinds. Het voelde aan als crossen. Het ging goed: ik passeerde V. Timmerman, die het ook rustiger aan deed omwille van wat pijn in de kuit. Maar bij mij was er geen houden meer aan: ik had nergens pijn en besloot goed door te lopen. Ik haalde continu in, wat me wel moed gaf en dan zag ik Ch. Dewaele, die ik toch wel wou voor zijn en ik passeerde haar halfweg de toer. Ik hield mijn tempo redelijk aan en zag in de verte nog wat vrouwen lopen oa U. Debie, V. Catry en ervoor nog I. Vermeulen. Tot mijn verbazing bleef ik naderen op hen en op ca. 1,5 km van het einde passeerde ik U. Debie. Op ongeveer een kilometer kwam ik bij V. Catry maar dan was bij mij het vat bijna op. Gelukkig was het niet ver meer en verlieten we toen De Gavers. In het laatste stuk op straat trok V. Catry nog wat door en zo verloor ik wat terrein. Ik hoorde ook stappen achter mij en verwachte dat U. Debie in de laatste rechte lijn zou paseren in de spurt, want spurten is niet aan mij besteed. Maar dat gebeurde net niet, scheelde slechts enkele seconden. Zo kwam ik aan als vijfde vrouw  (en derde vrouw in mijn categorie) in een tijd van 23'27" (gem. 14,07 km/uur): 1e V. Steen, 2e R. De Lodder, 3e I. Vermeulen, 4e V. Catry. Onmiddellijk bij aankomst, kon ik het niet houden van de pijn in oksel/schouder. Het rode kruis smeerde er wat flexumzalf op maar helpen deed dit niet.

Zaterdagmorgen naar de dokter: spierverrekking van de spier die van de oksel naar schouder gaat: moet me minstens 2 weken rustig houden: verbod om te sporten ... Djoeme, net nu ik terug wat in vorm kwam .....

Hieronder wat foto's (genomen door H. Debrabandere: mercikes!!)

 

vlerkejogging 1

 

17:20 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-06-10

Sellewie Beneden en Leiecorrida

Mijn weekend was weer veels te kort.... Zo'n schoon weer en ik wou weer vanalles doen: ik wou mountainbiken en ik wou lopen. Ik had eerst de 21 km kastelenloop te Izegem in gedachte maar dat viel samen met de mountainbiketocht van Sellewie Beneden te Deerlijk, waar ook Wouter meereed. Dus die keuze was al gemaakt. Zaterdag dus mountainbiken :)).

Met de fiets naar de start van de mtb-tocht gereden (ca. 7,5 km) naar Sellewie Beneden waar de boerenfeesten aan de gang waren. Ik twijfelde tussen de afstand 55 km of 80 km, ik besliste om te wachten tot de splitsing en dan te zien hoe de benen voelden en te beslissen. Tot de eerste bevoorrading kon ik verbazend genoeg redelijk de Grysperres (mountainbiketeam waar wouter en ikzelf lid van zijn) volgen. Voor hen was het een gezapig tempo, voor mij was dit toch wel goed doorrijden. De bepijling van het parcours gebeurde door rode pijlen die voor mij nogal aan de kleine kant waren en niet altijd even logisch opgesteld. Dat zorgde voor verwarring. Het parcours was vlot parcours met hier en daar een hellingske. Na de bevoorrading werd ik even gehinderd door een andere mountainbikster waardsoor ik de grysperres uit het oog verloor. De tocht ging verder richting Bellegem en die omgeving ben ik verkeerde pijltjes beginnen volgen.... en na 3 km had ik het pas door en dan terugkeren tot het punt waar de laatste goeie pijl te zien was. Kort daarna terug verkeerd gereden en toen zakte de courage in mijn schoenen. Toen was ik al zeker dat ik geen 80 km zou rijden. Daarna nog wel een mooie passage gereden in Bellegembos en eens uit het bos mijnen gps ingesteld om langs de baan terug naar de feesttent te rijden. Zo kwam mijnen fietstrip op 59 km te staan. In de feesttent kreeg iedereen nog nen boterham. Daarna nog wat gewacht op de grysperres die de 80 km reden en genoten van het zonnetje :-).

 

Zondagmorgen .... De avond euh nacht voordien hadden we afgesproken met onze ski-maten om te bowlen. Het was infeite een formule waarbij je vooraf 2 uur à volonté kon fonduen (vis en vlees) met desserten: ijscrèmes in verschillende smaken met indien gewenst warme chocoladesaus en chocolademouse. Het eten begon om 21u. Tjah, moet het nog gezegd worden dat je mij kon rollen i.p.v. die bowlingbollen. Na het eten volgde dan 2 spelletjes bowling. Zodus na een korte nachtrust, deze morgen om mijn eten wat te laten zakken een loopke geplaceerd in aanwezigheid van de zon, de Leie, wegsputterende kleine konijntjes en ook wielertoeristen langs de Leie. Wouter moest werken en vertrok kort na de middag. En ook ik vertrok kort na de middag richting Lauwe met de fiets en in loopkledij. Er was namelijk de Leiecorrida in Lauwe waar er wel een aantal loopvriendjes en -vriendinnetjes ook deelnamen. Net voor ik in Lauwe aankwam, zag ik een ijskar en toch even gestopt om te vragen tot hoe lang hij daar stond. Nog tot de avond zei hij en zo was ik gerust, na het lopen zou ik zeker nog tijd genoeg hebben om langs hem te passeren. Ik schreef me in voor de 12,5 km met start om 15u30. Ik wou op het gemakske lopen en was dus aan het zoeken met wie ik kon meelopen om er een gezellig loopke van te maken. Eerst min of meer met Mia Yserbyt afgesproken om samen te lopen maar omdat zij de gewoonte heeft om nogal snel van start te gaan, was ik niet zo zeker van mijn stuk. Net voor de start kwam ik Ronny van de Gavertrimmers tegen die traag zou starten en zeker niet rap zou lopen. Aha, ideaal voor mij dus. Zo gingen Ronny en ik als allerlaatste van start om zo geleidelijk aan op te schuiven. We babbelden erop los en kregen toch wel wat commentaar van de supporters :p. Het waren twee rondes die ook gedeeltelijk langs de Leie liep en ook op het water was er een boot voorzien met supporters en commentator (of hoe zegt men dat): heel leuk!! De eerste ronde haalden we vele lopers in, het ging vlotjes. De tweede ronde waren er al minder lopers: het was zo dat de personen die de 6,25 km en de 12,5 km liepen gezamenlijk startten en resp. 1 en 2 ronden. Op het einde van de ronde was er nog een helling die je toch wel voelde. Ronny en ikzelf kwamen aan in een tijd van 1u12'. Ik heb er enorm van genoten: bedankt Ronny. Nadien, na het nuttigen van liters water, en het afhalen van het naturapakket, terug met de fiets naar huis, met ook eerst bij de ijskar gestopt te hebben om mijn dagelijkse portie crème naar binnen te spelen. Mmmmmm

 

20:27 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-06-10

Halve (natuur) marathon La Roche 13/06/2010

Sedert eind december 2009 ben ik geblesseerd: ontsteking aanhechting achillispees aan hielbeen aan linkervoet met littekenweefsel. Na ettelijke doktersbezoeken en met steunzolen kan ik sinds een 1,5 maand terug een drietal keer per week ongeveer 10 km lopen (met draaglijke pijn).

Vorige week donderdag 10 juni vertrok ik op vakantie naar Dochamps (Ardennen nabij La Roche) tot vandaag (dinsdag 15 juni). En net in dit weekend was er in La Roche de halve en hele natuurmarathon. En idd het kriebelde om te lopen maar een 21 km lopen was geleden van in december.... en  na overleg met het ventje en de belofte dat ik zou stoppen indien de pijn erger werd, mocht ik meedoen. Het parcours bestaat uit kleine, rustige wegen (29%), aardewegen ( 60%) en paden ( 11%). De afstand is officieel 21.100m gemeten volgens de IAAF.

Zodus stond ik zondag 13 juni om 12 u aan de start (en vooraf zal ik nog enkele bekenden: Gino Tuyttens, Ludovic Van Lede, Jan Deschacht die de marathon meedeed). Ik was benieuwd of ik nog wel 21 km kon lopen en dan nog eens in een natuuromgeving met flink bergop en bergaf (508 hoogtemeters in totaal). Eigenlijk was het vragen om problemen (volgens het ventje toch ;p).

Onmiddellijk na de start was er al een flinke klim op de weg om een tijdje later in het bos toe te komen. En ook daar was er een serieuze  klim waar ik, en vele anderen tevoet op gewandeld zijn. De pijn was draaglijk en ik genoot (en zag ook wel af hoor). Nagenoeg de ganse tijd in het bos met klimmen en dalen. Bij het dalen was het opletten geblazen en afremmen... Ook modder gezien :), leuk leuk leuk. Vanaf km 15 was het dan nagenoeg in dalende lijn met de laatste kilometer langs het water. Aangekomen in 1u51'18" als vierde in mijn categorie en 98ste in totaal op 427 deelnemers. Ik was zeer content dat ik eigenlijk nog relatief gemakkelijk 21 km kan lopen. De hiel/achillis hield zich redelijk en de goesting is er weer :)))).

Nadien nog naar de aankomst van de marathon gekeken en enkele bekende zien aankomen: Jan Deschacht, die graag wou finishen in 4u44'44" en Koen, de Gistelse marathon man die er heel fris uitzag en dat na een loodzware marathon....

 

 la roche

 

21:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

05-12-09

Aflossingsmarthon Terneuzen 05/12/2009

Vandaag trokken Wouter en mezelve naar Terneuzen om er samen met Herman, Audrey, Tijs, Chris en Vincent deel te nemen aan de aflossingsmarathon. Deze bestaat uit 8 ronden van 5,2 km. Ons doel was een tijd van 3uur. Ik zou net als vorig jaar 2 ronden lopen en ik wou mijn tijd van vorig jaar evenaren (tijd vorig jaar: 44'08").

Herman liep als eerste en zette een puike prestatie neer van 23'18", maar liefst 2' sneller dan vorig jaar. De toon was onmiddellijk gezet :). Iedereen zette zijn beste beentjes voor. Als tweede liep Tijs in een zeer snelle 19'40". Hij was zo rap dat ik zijn aangekomst gemist heb ;p, hij werd afgelost door Audrey die mooi 21'12" haalde. Vervolgens was het de beurt aan Chris R (met mooie pet ;-)) die afklokte op 24'05". Wouter startte heel snel en kon zijn tempo mooi aanhouden: tijd 20'28". Daarna was het Vincent zijn beurt: 22'48" eveneens sneller dan vorig jaar. En de laatste 2 ronden waren voor mij: 20'46" en 21'41", maw 42'32" zodus heel content. Ons team heeft zijn doel dus ruimschoots gehaald: 2u53'58": proficiat aan allen.

We sloten de namiddag af met een heerlijk etentje en keerden tevreden huiswaarts. Op naar het volgende :))).

Hieronder enkele foto's (met dank aan Martine, Herman, Pirmin).

22:28 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

25-11-09

Winterduathlon Geluwe 21/11/2009

Zaterdag 21/11 hadden Wouter en mezel ons ingeschreven voor de winterduathlon in Geluwe. Het was Wouter die op het idee kwam om mee te doen. Aangezien hij vorig jaar al eens proefde van een 1/8ste triathlon wou hij meedoen aan deze winterduathlon, temeer het met mountainbiken is en dat is zijn geliefkoosde sport. Ikzelf wou niet aan de zijlijn staan en dus besloot ik ook om mijn mountainbike van onder het stof te halen. Bij mij was het toch al een tijdje geleden dat ik nog eens gemountainbiked had. Het programma was: 4,3 km lopen, 25 km mtb en dan terug 3,3 km lopen.

We waren tijdig aanwezig en haalden ons nummer af in het lokale schooltje. Daar zag ik Layla die vooral kwam supporteren voor haar vriendje. Bij de inschrijving hing ook een plannetje met het parcours en het aantal ronden: 1 ronde lopen, 4 ronden fietsen en 1 ronde lopen. Iets later kwam ik ook de familie Wittouck tegen en het parcours werd wat verkend. We werden ook verwittigd dat het best een pittig loopparcours was: omlaag en dan omhoog. Enfin: ik zal het loopgedeelte wel zitten. Ook het weer was perfect: het zonnetje kwam tevoorschijn en het was ca. 16°C. Wel was er toch een stevig windje.

Om 14u15' was de start: met ca. 120 stonden we aan de start. Ik startte behoedzaam waardoor ik wat ingesloten geraakte bij de passage langs de wisselzone. Intussen was Wouter niet meer te zien, hij was vlugger dan mij gestart. Nadien begon ik aan een inhaalbeweging en bergaf kwam ik bij de eerste vrouw terecht. Daarna 180° draaien en bergop. Terug van stilstand vertrekken is niet mijn sterkste kant als 'diesel'. En zo werd ik weer ingehaald, maar ik kwam wel weer op dreef. Ik zag ook Wouter iets voor mij lopen en was aan het naderen maar kwam toch een halve minuut later in de fietsenwisselzone aan,  als derde vrouw  op ca. 10" van de eerste vrouw. Het fietsen had ik niet getraind: het was van de zomer geleden dat ik nog eens in het zadel zat. Ik had ook gekozen om niet met klikpedalen te rijden, deels uit schrik. De eerste ronde was het vooral het parcours verkennen: vooral de wind, het heuvelig parcours, de scherpe draaien in de weide, de kasseistrook: bergaf en bergop, het mooie bosje, het stapwegeltje 'met de wind mee' en de supporters: Layla en fam. Wittouck vielen me op. De tweede ronde wist ik de volgorde wat er zou komen en voelde me iets meer op mijn gemak. Ik werd continu ingehaald en wou vooral de snellere fietsers niet hinderen. Bij het begin van de derde ronde werd ik gedubbeld; ik kreeg schrik want ze roepen rechts en dan weet ik niet wat er bedoeld wordt: is het dat ik dan rechts moet rijden of is het dat zij mij rechts zullen passeren..... Heel verwarrend voor mij als leek. De laatste ronde werd ik minder ingehaald en was de afstand onderling ook groter. In de wisselzone mochten we niet rijden en probeerde ik te lopen met de fiets: onmiddellijk viel me op dat ik toch niet zo vast op mijn benen stond: precies watte in de benen. Dit beterde wel gauw en ik kon een redelijk tempo aanhouden. Ik zag Wouter die dan bijna de berg op was en dus bijna aankwam. Ik haalde een stuk of 6 mensen terug in, enkelen waren aan wandelen. Voor ik het wist was ik terug boven en zat de duathlon erop: ik hoorde dat ik vierde vrouw was en heb eigenlijk niet afgezien, heb goe gedoseerd. Ik heb ervan genoten en zeker voor herhaling vatbaar en dan zal ik mijn fietsen toch wel wat oefenen.

Uitslag: Wouter Degrave: 71ste/115 aangekomen deelnmers in 1u37'29"

            Sandra Cauwels: 95ste/115 aangekomen deelnmers in 1u47'06"

Foto hieronder met dank aan Layla :))

 

IMG_1940

20:59 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-09

Halve marathon Deinze-Bellem 11/11/2009

Deze morgen vertrok ik tijdig (lees: veels te vroeg) richting Bellem. Even zoeken naar het ontmoetingscentrum en dan mijn borstnummer afgehaald. Ik had ook een buszitje gereserveerd die ons zou voeren naar Deinze waar de start plaatsvond. Deze morgen was ik al vroeg wakker, ook Wouter was er vroeg bij deze morgen en zou samen met zijn broer gaan mountainbiken. En moet het nog verteld worden dat ik stress had!! Ik ga dat toch eens moeten afleren ... altijd als ik een wedstrijd doe waar ik voor een tijd wil lopen, heb ik het vlaggen. Soit, gelukkig waren er veel webloglopers aanwezig om mij wat te kalmeren ;).

Ik vertrok met de eerste bus richting Deinze. Daar aangekomen heb ik wat opgewarmd samen met Nathalie Tijtgat, die met twijfels zat: rugpijn verhinderde haar de laatste tijd om stevig te kunnen doortrainen. Daarna nog met de webloglopers een groepsfoto genomen, volgen mij moet ik daar lijkbleek opstaan: want ontspannen was ik op dat moment niet meer.

Om half twee was de start: ik stond goe vooraan samen met Sofie Tuytens, Chris Peeters en Tanja Cleppe. De start zelf ging vlot; ik starte eigenlijk wel vlug want ik haalde bijna onmiddelijk Sofie bij. Het parcours was langs het water en de eerste 14 km was het mee wind. Ik probeerde mijn tempo aan te houden: ik kwam door op km 2 in 7'47. Ik dacht help dat is veel te rap voor mij maar het ging goe, km 5 kwam ik door in 20'05". Toen besloot ik om een tijdje niet meer naar mijn uurwerk te kijken. Rond (ik schat) km 14 sloegen we rechts af, weg van het water en daar zat de wind pal op kop. Tot dan liep ik al de ganse tijd alleen en op dat moment wou ik wel met iemand meelopen. Na een 500 meter moest er een brug overgelopen worden en daar werd ik ingehaald door iemand van AVMO (die later vertelde dat hij bij de veteranen kampioen marathon werd dit jaar). Ik haakte me aan hem vast en kon zo wat uit de wind lopen. Iets verderop moest hij vaart minderen omwille van rugpijn. Intussen had Gert Luyckx zich ook bij ons gevoegd. De laatste kilometer moest ik Gert laten gaan. En dan te bedenken dat Gert zaterdag de 33 km van Battice liep. Hans Detaverniers stond een goeie kilometer voor het einde me op te wachten, hij monterde me op en liep wat mee, waarvoor nogmaals dank! Ik kwam aan in 1u29'01" als tweede vrouw en een nieuw PR (40 seconden scherper gesteld). Heel content hiermee.

Ook bij andere webloglopers werden PR's gelopen: Katrien, Nico, .... proficiat!!!!

Nadien nog met de webloglopers gebabbeld en mijnen prijs: een bon voor bij Runnerservice Brugge ontvangen.

Hieronder foto (dank aan Dirk Van Thuyne)

15337_1197995841526_1577416362_505821_7898639_s

20:09 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

08-11-09

Feesteloop Avelgem 07/11/2009

Eerder deze week kreeg ik van Wendy de vraag of ik niet wou deelnemen aan een avondloop van 10 km in Avelgem. Ik had er iets van gehoord en werd vlug overhaald: feesten en lopen :))) .... Ik zou meelopen met Wendy want op zaterdag in de namiddag loop ik steeds in De Gavers. En om dan s'avonds een wedstrijd vol door te lopen, dat zou niet verstandig zijn ;).

Enfin, om zes uur vertrokken we richting Avelgem. Drie omleidingen verder en drie keer de weg vragend naar de sporthal, kwamen we rond 19u10' aan bij de inschrijvingstafel in de sporthal waar ook de kleedkamers zich bevonden. De moed was ons intussen wel al serieus gezonken.... en we hadden dan ook nog koud :). Zelf opteerde ik voor vier laagjes (lees: truien), een muts en handschoenen. De start was ongeveer 1 km van de kleedkamers, dus besloten we als opwarming daar naartoe te lopen. We hadden nog wat tijd om reeds een gedeelte van het parcours te verkennen. En we waren verrast: bijna onmiddellijk na de start kwam je in een donker straatje terecht zonder straatverlichting maar de organisatie had voor fakels gezorgd aan weerskanten van de baan: prachtig om te zien!!! Bij de verkenning waren we wat onzeker omdat je toch niet voldoende zag maar het baantje was perfect effen. Zo keerden we dan met een gerust hart naar de start om ons klaar te maken. Intussen hadden we ook Herman reeds gevonden :) en stelden hem aan om het tempo te registreren met zijn gps: Wendy wou 13 km/uur halen en wilde zeker niet te rap starten. Zo gezegd, zo gedaan: Herman deed zijn job perfect: in het begin temperde hij ons en de ganse eerste ronde (van vier ronden) bepaalde Herman het tempo. Aan het begin van de tweede liet Herman ons begaan, vanaf dan was het aan mijnen toer :). Wendy deed het prima, op het einde van de derde ronde kreeg ze het wat lastiger maar dat haalde ze in de tweede helft van de vierde ronde ruimschoots in :). We kwamen aan in een tijd van 46'30" na een spannende spurt ;) als vierde en vijfde vrouw.

Hieronder een aktiefoto (met dank aan Herman en Martine):

IMGP1782

18:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende