03-02-08

Cadzand halve marathon

Deze morgen samen met broer en vader naar Cadzand-bad gereden. Om 10 uur waren we daar, ruim op voorhand (ja, als je met mij mee bent dan ben je meestal te vroeg :) ). Dus was er nog tijd voor wat parcoursverkenning: de trappen na vijf kilometer werden verkend en de laatste kilometer ook. Het zonnetje kwam erdoor: de wind ook :). Om half twaalf werd het startsein gegeven; gezamenlijk met de vijf kilometer start. Er was dus eerst een ronde van 5 km. Lange stukken tegen wind + helling + een stuk in de duinen maakten het reeds vanaf het begin zwaar: ik kwam door na 5 km als derde vrouw in een tijd van 21'05": iets te vlug dus. Onmiddelijk na deze passage kwam de beruchte trap: de trap die dan uitmondt in de duinen en zo naar het strand. Dan volgde een lang stuk langs het strand, waar er regelmatig tussen paaltjes diende gelopen te worden. Hierdoor kwam je steeds uit tempo en moest je weer optrekken. Dan volgde een stuk naar de duinen via los zand en een helling. Daarna een mooi geasfalteerd baantje, gevolgd door ... ja een zandstrook en dit ging zo maar door: er was zelf een stuk omhoog door het los zand (ik wandelde boven). Telkenmale er los zand was: stond ik als het ware stil en werd ik ingehaald. Eens de 3 zadstroken gepasseerd, was het telkens tussen de duinen. Rond km 16 was het zelf met de wind mee. Nabij kilometer 18 was er ook nog een zware helling en in de laatste 2 km nog kleine hellingen die je toch wel voelde. In de wedstrijd zelf heb ik een tweetal keren steken in de zij gevoeld die beterden nadat ik wat rozijntjes at. Bij kilometer 19 kwam mijn broer tegengelopen (hij was intussen al een tijd aangekomen en werd tweede in een tijd van 1u14') en vader op de fiets was er ook bij. Vader begeleidde me nog tot aan de finish. Ik eindigde in een tijd van 1u36'30" en werd zo zesde vrouw.

17:40 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Aan beiden , toch nog een scherpe tijd op zo'n zwaar parcours , wel een snelle start hé , maar dat blijft moeilijk . Heb je ook een beetje kunnen genieten van het parcours ?

Gepost door: roadrunnerke | 03-02-08

knappe tijd in een toch zware wedstrijd

Gepost door: Wim Geerts | 03-02-08

wat goed zeg volgens het lezen een heel zwaar parcour, maar met zo een tijd dat is toch goed hoor, sorry super goed, zowel jij en je broer. doe zo voort je hebt een goede seizoen start.

Gepost door: anja | 03-02-08

Chapeau !!! Zand , wind ... in zo'n omstandigheden , zo'n mooie tijd !!! We gaan daar nog van horen. je bent blijkbaar een geboren afstandsloopster!! Sandra , ne dikke proficiat meiske !
Gwen

Gepost door: Gwen | 04-02-08

Proficiat Goeie tijd op een super lastig parkoers. Gefeliciteerd !

Gepost door: Marnix | 05-02-08

De commentaren zijn gesloten.