04-05-08

20 Km Provinciënloop Kluisbergen

Zaterdag had ik dus de 20 km in Kluisbergen gepland. En ik ging zowaar een haas meehebben ... dus dendeze was nerveus, had stress.... De haas was van plan om bij mij te lopen omdat hij een rappere duurloop wou lopen.  Zo rond de 13 km/uur. Is normaal een haalbaar iets voor mij .... dacht ik. Ook mijn broer (Cauwels dus :) ) was van de partij. Om drie uur was de start: ik startte voor mij doen rap: ik slalomde tussen de mensen. De eerste 500 meter waren bergop, daarna tot aan km 5 bergaf. Aan km 5 was ik aan het blazen: niet normaal. Het tempo lag rond de 13 km/uur. Het ging dus niet goed met mij. Normaal hoor je me amper blazen en zeker niet in het begin van een wedstrijd. Toen liepen we in de scheldevallei: de haas deed zijn werk: hij controleerde de km/uur tijd (euh euh nogal vaak :) ). Nadien bleek dat mijn snelheid rond km 12 gezakt was tot amper 11 km/uur. De adem was nochtans beter maar de benen wilden echt niet mee. Mogelijks heeft de warmte er mee te maken.... Aan km 14 was het klimmen, kluisbos op... en moest ik noodgedwongen wandelen want wandelen ging vlugger dan mijn looptempo. De haas kon er niet meer tegen: hij koos het hazenpad :) waar ik eigenlijk ook aanraadde :) (eerlijkheidshalve was ik zo ook wel wat meer op mijn gemak en voelde me ietwat minder schuldig, want de rappere duurloop was een trage duurloop geworden). In kluisbos haalden twee vrouwen mij in: zo werd ik zevende vrouw. Nadien volgde een daling en kon ik wat recuperen en kreeg ik terug wat courage. Toch was ik blij toen ik de micro hoorde: maar toen moesten we nog een kleine kilometer lopen en eindigen bergop. Ik kwam aan in een tijd van 1u 37'28" (gemiddeld 12 km/uur) als zesde vrouw. Ik was niet content. De ganse wedstrijd was moeizaam verlopen. Mijn broer werd knap tweede in een tijd van 1:10:54 (eerste was De Berge Bart in een tijd van 1:09:37 en derde was Degrieck Ivan in 1:15:57). Eerste dame werd clubgenote Annick Delaere in een schitterende tijd van 1:27:20. Proficat Anncik !!! Tweede werd Annie Vermuelen in 1: 28:29 en derde clubgenote Charlene De Waele in 1:31:23. Proficiat !!!

Er staan mooie foto's op de blog van Hans Detavernier (zie haarnaast voor een link). Hans zelf was niet van plan door te lopen en had een tijd van 1u45 in gedachten. Uiteindelijk kwam hij als 13de aan in een tijd van 1:21:37. Heel sterk is dat... En net voor Noppe Yves (1:22:11).

20:17 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zeg Sandra zo slecht is dat nu ook weer niet,wel niet vergeten dat de eerste warmte soms rare dingen kan doen met de mens,Das gewoon een mindere dag,beter dat dan pijn te hebben.

Gepost door: Anita | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.