17-06-08

Fleeske teveel

Ik ben net terug van mijn duurloopke van 10 km en ik heb warm gehad, veels te warm. Hoe dit komt? Awel ik had dus een fleeske teveel aan. Nu, ik heb sowieso de gewoonte om mij 'goed' te kleden maar vandaag heb ik toch wel overdreven: onder het fleeske had ik ook nog een thermisch ondertruitje aan.... en dat op de 'langste' zonnige dag van het jaar!!! Het ging dus niet goed vandaag, ook was ik stijf wat waarschijnlijk te wijten is aan mijn skiavontuur zaterdag in Komen (vooral mijn armen die poogden de paddestoelliftjes in bedwang te houden: wat niet altijd even vlot verliep :)). Hopelijk voel ik mij vrijdagavond beter!!

Gisterenavond heb ik een vlucht in een luchtballon gedaan. Ik had enkele kaarten via Gaverzicht ontvangen. Al een paar keer was er een datum afgesproken maar omwille van het weer terug afgelast en gisteren was het dus 'prijs'.

Alvorens een ballon kan opstijgen moet er heel wat werk gebeuren. De mand en de branders moeten worden opgebouwd, en de ballon moet op een correcte manier aan de mand gekoppeld worden. Daarna wordt de ballon (met een inhoud ca. 4000 m3) met een grote ventilator gevuld met koude lucht. Zodra de ballon geheel gevuld is met koude lucht gaat de piloot  de lucht verwarmen met de brander, en doordat warme lucht stijgt, zal de ballon langzaam maar zeker overeind komen te staan. Dan was het tijd om in te stappen: we waren met vijf personen en de piloot. Er was wat wind waardoor het opstijgen niet zo vlot verliep: allez we werden wat heen en weer geschud maar uiteindelijk stegen we dus op (locatie: nabij Leievoeders te Waregem). Hierboven is het dus wel degelijk stil en dan pas merk je op hoe bebouwd het hier wel is (en ook dat trampolines erg in zijn tegenwoordig :)). De vlucht verliep vlot: maximale hoogte dat we bereikt hebben is 680 m. Na drie kwartuur in de lucht was het hoogtijd om te landen en hoe meer we dalen hoe vlugger de luchtballon vloog. En dus moesten we ons schrap houden en is de mand wel degelijk op zijn zij geland :). Ik heb er alleszins van genoten!!!

luchtballon

19:50 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sandra in hogere sfeeren Gewoon tof z'on balonvaart,daar kon je zeker wel wat kleren gebruiken want warm is het er niet denk ik .Verder hou je goed Sandra en tot de volgende.

Gepost door: Anita | 19-06-08

De commentaren zijn gesloten.