29-06-08

Dwars door de Bilhage

Gisteren stond ik aan de start van de 4,5 km in Waregem, Dwars door de Bilkhage. Een korte afstand en de start ging ik dan ook volledig de mist in. Het waren twee rondes. Mijn start redelijk gemist maar de motor kwam toch wat op dreef. Voor mij (op een honderd meter) zag ik enkele vrouwen lopen, waaronder Mia Frere. Na de eerste ronde liep in in vijfde positie en was ik al een stuk genaderd op Mia. Ik kreeg een déjà-vu. Geleidelijk naderde ik in de tweede ronde. Intussen had ik nog een meisje ingehaald. Ik naderde maar strandde op een 10 tal seconden van Mia in vierde positie in 17'43". Eerste was Ann Parmentier in 15'59", tweede Tania Vandewalle in 17'17" en derde Mai in 17'33".

Deze morgen naar de Gavers geweest. Ik was niet stijf, dus goed gerecupereerd van mijn voorbije wedstrijden. Maar ik had geen kracht meer: het ging voor geen meter vooruit. Ik heb afgezien: had het moeilijk om de groep te volgen. Ik heb het wel drie ronden uitgehouden: dus terug 15 km. D

10:17 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-06-08

Dwars door St-Pieter - 15 km

Deze avond na het werk direct richting Kuurne gereden. Om 18u15 was ik reeds ter plaatse om me in te schrijven voor de 15 km (goed op tijd dus :). Na vorige week vrijdag wou ik vandaag geen stress hebben en had dus ook geen tijd in gedachten. Ik ben dan ook op het gemak gestart en geprobeerd om een constant tempo te lopen. Charline Dewaele zag ik voor me uitlopen. De eerste ronde kon ik redelijk goed uit de wind lopen. Vanaf de tweede ronde liep ik min of meer alleen: tegenwind was dan minder aangenaam. In de tweede ronde kwam ik dichter bij Charline en in de derde ronde nog wat dichter. De laatste 800 meter ben ik versneld: het was dan ook een lang recht stuk en zo haalde ik Charline in. Charline bleef nog even bij mij en ik wou niet opgeven en versnelde nog iets: Charline haakte af. En zo werd ik vierde in totaal. Blij, blij, blij, blij, blij :) en tweede in de categorie Dames B. Mijn tijd op mijn uurwerk was: 1u03'47" en dat is dan ook een PR. Joehoe!!!

23:27 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-06-08

Gezamenlijke training

Deze avond gezamenlijk met Hilde, Katrien en Johan ons toerke van ca. 7,5 km gelopen. Het ging een stuk beter dan vorige week woensdag. Ook Hilde is goed in form: er is geen houden aan :). Samen met Hilde zal ik volgende week in Brugge de 10 mijl lopen. Vooraf had ik reeds 5,5 km gelopen en halfweg de gezamenlijk toer voelde ik de bovenbenen meer en meer. Nadien nog naar huis gelopen en de teller komt zo op 15 km. Morgen rustdag (de bovenbeentjes laten rusten...).

20:06 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-08

Van brug tot brug

Ja, reeds van bij het opstaan voelde ik mijn bovenbenen: stijf !! Gezien mijn kilometers van de laatste dagen (en het steile parcours) is dat wel te verstaan. Toch, het was te mooi weer, om niet te lopen, zodus de loopschoentjes aangetrokken en naar de Leie gelopen. Eerst naar de brug in Ooigem en daarna naar de brug in Harelbeke en terug natuurlijk. In totaal 12 km in precies één uur. De bovenbenen voelden pijnlijk aan op het einde....

20:01 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-08

Zondag gaverdag

Deze morgen opgestaan zonder stijfheid in de benen: dat had ik totaal niet verwacht. Ik had gedacht dat ik serieus moeite ging hebben met de trappen, maar geen probleem. Dus tegen acht uur naar de Gavers en zo heb ik drie ronden gelopen, 15 km. Wel heb ik net als vrijdag en gisteren wederom steken in de zij gehad. Vanaf de eerste meter dat ik liep voelde ik pijn: maar het was draaglijk. Is toch wel vervelend.....

22:30 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-08

Straftraining: wedstrijd in Kluisbergen (Zulzeke)

Vandaag, nog altijd niet welgezind over mijn prestatie van gisteren, besliste ik dan ook om naar Kluisbergen (Zulzeke) te trekken om een wedstrijd te lopen: 10 km (als straftraining). Daar aangekomen was ik veel te vroeg, zoals gewoonlijk het geval is bij mij. Ik zag ook enkele gavertrimmers en de vraag kwam waarom ik ook niet de 5 km zou lopen. Tjah, ik was daar dan toch zodus hupla ... om 15u15 de start van de 5 km. De eerste 2,5 km was bergaf: ook een deel onverharde paadjes, een trapke. De paadjes lagen ook zeer oneffen: het was dus goed uitkijken om je voeten niet om te slaan. Daarna was het stijgen tot aan de finish. Ik kwam aan als eerste vrouw in een tijd van 19'22" (op mijn uurwerk was het wel een andere tijd: maar ik zal wel weer niet goed gekeken hebben). De afstand was ook geen 5 km maar 4,22 km. Na een rustpauze van ca. 20 minuten kon ik terug vertrekken voor de toer van de 10 km. Deze toer ging ik zeker op het gemak doen: de hellingen op zich zijn straf genoeg :). Steven van de gavertrimmers wilde mij wel gezelschap houden tot halfweg. Dezelfde daling in het begin en daarna stijgen, even dalen maar ik had toch de indruk dat het voornamelijk stijgen was. Ook een gedeelte door het bos waarbij er toch wel wat modder te bespeuren was. Ik had een goede gangmaker (dank uw wel Steven). Intussen was ik opgeschoven naar plaats 3 bij de vrouwen. In het tweede gedeelte haalde ik toch nog een aantal lopers in. Op het einde dezelfde helling als bij de 5 km. Dus wist ik wat er nog kwam. Uiteindelijk kwam ik aan als tweede vrouw in een tijd van 57'03" en de afstand was 10,78 km. Als staftraining kan dat vandaag wel tellen.... :).

En als prijs ontving iedereen een fles Leffe bruin of Leffe Blond of Afligem. Ik had instructies gekregen van Wouter om 2x Leffe Blond te nemen. Bij de tombola had ik ook twee keer prijs (als je 2 keer loopt, heb je dus ook 2 kans): je mocht kiezen wat je wilde: zo heb ik dus nu enkele colaglaasjes en nog een extra fles: Afligem. Van Wouter mag ik volgende jaar weer daar lopen. Joehoe.

19:37 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

PFFF slechte wedstrijd 10 km nacht van vlaanderen

Al voor de wedstrijd had ik geen goed gevoel: ik was ronduit pessimistisch ingesteld. Maar ik wou er wel het beste van maken en vooraan in de boxen staan. Ik stond vooraan samen met Fré en Els. En we spraken af als Fré beneden de 39 minuten liep hij zou trakteren en als ik beneden de 42 minuten liep dan zou ik trakteren. De start was moeilijk: in het centrum kon je haast niet inhalen: constand lopers voor de voeten. Heel lastig omdat je dan niet in je tempo geraakt. Vanaf km 3 ongeveer kreeg ik steken in de zij en heb ik dus mijn tempo gezakt: in plaats van in te halen werd ik dan zelf ingehaald. En dat was niet goed voor de moraal. Op bepaald moment liep ik trager dan mijn trainingstempo: de adem was goed maar die verdomde steken. Tot op het einde heb ik ze gevoeld en ik kwam aan in een tijd van 42'48" op mijn uurwerk en door de micro hoorde ik dat de afstand 9,8 km was. Ik ben dus absoluut niet content. Ik moest dus niet trakteren en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de tijd van Fré: maar ik heb er vertrouwen in: hij stond scherp!!

00:35 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |