30-07-08

Veel

Wel, ik zat in de auto (te puffen want gene airco) onderweg naar huis toen ik een sms kreeg van Hilde met de vraag om af te spreken om op 'stroate' te lopen. En ja het is wel degelijk woensdag wat eigenlijk betekent intervaldag maar een gezapig loopke doe ik toch veel liever. Zodus, samen met Hilde langs de Leie gelopen de toer van 12 km. Daarna voelde ik me nog prima en heb dus doorgelopen naar de VACBL-training. Toen ik daar aankwam hadden ze net de opwarming en de rekoefeningen achter de rug en zouden ze beginnen aan de interval: debouletjes (of hoe je dat ook moge schrijven??). Enfin: 16 x 120 m rap (diagonaal het voetbalplein). Ik was daar nu toch dus kon ik evengoed meedoen. En zo geschiedde...Nadien nog wat uitgelopen en teruggekeerd naar huis. In totaal heb ik zo'n 19 km: dat kan tellen peins ik (ik was een kiloke bijgekomen: die zal er nu wel weer afzijn zeker??).

19:40 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-07-08

Duurloopke

Omdat rust roest en iik dagelijks langs het sterrenbos Roeselare passeer en dat Katrien hare weg daar goed kent, hadden we dus afgesproken om samen eens te lopen. Zo kon ik ook mijn webloopT-shritje ontvangen (dewelke Katrien voor mij meegenomen had vanuit Oostende, waarvoor mijn dank :)). 

Dus afgesproken aan het Sterrenbos: Katrien haar schema voorzag een 12 km loop (aan +/- 10,5 km/uur), ongeveer 1u15'. Ik had in het Sterenbos nog nooit gelopen .... het is een schattig boske dat je rap doorkruist en middenin verzamelen de paadjes zich (en bekom je een stervorm :)). Het is altijd leuk om eens in een andere omgeving te lopen en dan ook nog in tof gezelschap: veel gebabbeld!! en zo vliegt de tijd. En voor het we goed en wel beseften waren we 1u30 aan het lopen ('oeps' voor het schema: maar we waren de weg kwijt ).

 

22:16 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-07-08

Te veel

Gisteren, zaterdag, langs de Leie gelopen: van brug Harelbeke tot brug Ooigem en terug: in totaal 12 km.

Vandaag, vanmorgen in De Gavers, 3,5 ronden, in totaal 17 km. Terug pijn in de lies en binnenkant bil. Een pees die wat aan het opspelen is; vermoedelijk van wat teveel kilometers te lopen, dus een paar daagjes rust inbouwen en hopelijk is de pijn dan verdwenen :).

18:36 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-07-08

10 mijl in De Haan

Vandaag had ik het weer goed gepland hoor: in de namiddag had ik werbezoek geregeld in Ichtegem en dat moet natuurlijk lukken dat dit reeds dichtbij de zee ligt :). Dus ben ik naar De Haan - Wenduine gereden voor de 10 mijl. Ik kwam daar nog enkelen clubgenoten tegen: Hans De Tavernier en Heidi, Filip Vanwynsberge en Veerle Debaets, Bert Deschodt en Charline Vanneste. Voor de start heb ik toch wel koud gehad: veel wind en de zon was verdwenen. Om acht uur werd er dan gestart in Wenduine. De start was gezamenlijk voor de 10 en 6 mijl. Bedoeling was om mij niet te forceren. Ik ben traag gestart en heb zo ongeveer een kilometer traag gelopen. Daarna heb ik dan toch mijnen turbo in gang gestoken en begonnen met een inhaalrace. Het eerste stuk richting De Haan was tegenwind, nadien werd er terug naar Wenduine gelopen: grotendeels via een bos. De paadjes in het bos waren wel verhard maar echt plat was dat toch niet hoor. Bij de hellingen voelde ik toch nog wat mijn lies. Bijna op het einde van het bos was er dan de splitsing voor de 6 mijl. Uit het bos gekomen was de wind weer goed voelbaar: eerst met wind maar het laatste stuk naar Wenduine serieus wind tegen. Ik heb een constant tempo gelopen en was zeker nog niet ten einde. Ik had het gevoel dat ik dit tempo nog een serieus eind kon volhouden. Mooie koers, mooie omgeving, goede embiance, kortom: plezant!! O ja, mijn tijd was: 1u08'04" :).

23:16 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-07-08

Halve intervaltraining

Toen ik gisteren thuiskwam van het werk en de zon nog volop aan het schijnen was, kon ik het toch niet laten om wat te gaan loslopen: zo heb ik 6 km in ongeveer 33 minuten gelopen.

Vandaag was er dan intervaltraining voorzien: 24x100 m. Zowel gisteren als bij de opwarming voelde ik wat pijn in de lies. Na 12 x 100 m was de pijn verergerd waardoor ik (wijselijk) niet verder gedaan heb met de interval en nog wat losgelopen heb: in totaal 12 km. En nu vlug wat ijs leggen op de lies....

20:07 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-08

Dender- en Scheldejogging Dendermonde - 12 km

Deze morgen beloofde het een mooie dag te worden: de zon scheen :) en ik had er wel zin in vandaag om te lopen in Dendermonde. Na het middageten vertrokken (nog steeds zon :)) .... ik was nog maar net over de grens met Oost-Vlaanderen en het begon te regen en sombere bewolking. In Dendermonde aangekomen was het opgehouden met regenen en iets later werd ik door Geert (http://mijnmarathondroom.skynetblogs.be) verwelkomt. Na een aangename babbel verkenden we samen de eerste heuvel en werden ook de 'rappere' dames getoond. Ongeveer kwart na drie startten we: het was een gezamenlijke start zowel voor 4, 8 en 12 km.  En ook de regen was er weer :). Er was veel meer volk dan toen ik twee jaar terug deelnam. Ik ging dus voor 3 ronden of 12 km. De benen voelden redelijk goed. De eerste ronde haalde ik heel wat deelnemers in en bij de eerste doortocht bleek dat ik eerste vrouw was. Ik had de indruk dat ik een goed tempo liep. Ik kon dit tempo volhouden en zo kwam ik ook als eerste vrouw aan in een tijd van 50'17" (14,2 km/uur). Ik vond het een mooi parcours: lange rechte stukken, weinig draaien en keren: dat is wat ik graag heb, zo kan je je tempo blijven lopen. En dat in een natuuromgeving. Schoon!!  Ik ben dan nog tegengelopen naar Geert en de laatste km meegelopen. Hij wou graag een tijd beneden de 1u10' en dat heeft hij ruimschoots gehaald: nl. 1u06'! Goed zo!! Voor mij een geslaagde namiddag: enkele bloggers leren kennen (Geert, opstalse loper en ook http://hvdb.skynetblogs.be) en een boeketje bloemen mee naar huis :). Bij het terugrijden kwam de zon weer te voorschijn zodra ik de grens met West-Vlaanderen passeerde :)

Merci Geert voor de ontvangst en tot een volgende keer!!

19:55 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-07-08

De Gavers

Deze morgen in de Gavers gelopen: het was wel duidelijk dat het congéperiode is: onze groep was vandaag niet talrijk. Ik wou twee ronden lopen: 10 km aangezien ik morgen in Dendermonde loop. Het was ideaal weer om te lopen: en na twee ronden had ik toch nog zien om nog te lopen ... zo heb ik nog een klein toerke gedaan van 2 km (verstandig hé :)). In totaal 12 km. Morgen zal ik zien hoe de benen voelen: indien ze wat stijf of zwaar voelen zal ik mij niet forceren....

Ik herinner me plots dat ik al eens in Dendermonde gelopen heb: nl. in 2006 (ik liep toen anderhalf jaar) en het was snikheet. Toen heb ik de 8 km gelopen: ik was er toen eerste vrouw.

10:22 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |