22-11-08

Mont d'enclus - Orroir - 10,3 km

Vandaag om 15 u was er voor de zevende keer (en laatste keer ???) de start van de jogging mont d'enclus. Profiel van de jogging hieronder:

MINI_PROFIL

 

 

 

 

Het was koud: sneeuw en smeltende sneeuw, ook bij momenten wat wind. Ik had mijn voorzorgen genomen en was warm gekleed, waar ik geen spijt van gehad heb. De eerste klim was een klim tot boven op de kluis. Ik had er min of meer wel een idee van hoelang dit was aangezien ik vorig jaar ook deze wedstrijd liep (dan wel betere weersomstandigheden). Ik liep gemakkelijk de kluis op (dit in tegenstelling tot vorig jaar waar ik bijna de top niet gehaald heb). Nadien volgde een daling langs bospaadjes: die lagen er smerig bij, veel plassen en modderig (mijn nieuwe loopschoentjes zijn bij deze niet meer nieuw :)). Het ging goed: de adem was zeer goed, ik ben voorzichtig naar beneden gelopen, normaal laat ik mij in een daling volledig gaan (smijt ik mijn gewicht in de schaal ;)) maar vandaag niet: ik had schrik om weg te glijden. Na de daling kwamen we toch weer op asfalt terecht. Enkele kilometers voor het einde was er nog een helling: ik herinnderde dat ik vorig jaar hier serieus afzag. Dit jaar dus niet, ik haalde zelfs lopers in. Nadien een lange daling en net voor de eindstreep nog een kleine helling. Tot mijn verbazing hoorde ik dat ik eerste dame was :). Mijn tijd: 46'31", geen supertijd, maar in deze weersomstandigheden ben ik er wel tevreden mee :).

20:02 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

16-11-08

Cross Ingelmunster

Deze middag dus naar het prachtig domein, park te Ingelmunster getrokken voor de laatste cross in het criterium van de vrije sporters (en ook wel omdat de prijs altijd enkele dozen spaghetti  van Soubry zijn :)). Een echte cross is het niet: veel verharde steenslag en in klein stukje door een weide. En deze keer was mijnen wederhelft meegekomen om te supporteren :).

Ik was ingeschreven voor de volkcross en mijn reeks sportiva's. De volkscross was 17OO m zijnde twee ronden en voor mijn reeks waren er 3 ronden voorzien: 2500 m.

De volkscross als opwarming samen met Herman gelopen: deze keer gene spurt op het einde want we moesten beiden nog onze wedstrijd lopen :).

Dan was het aan mijnen toer: wederom had ik toch wat stress voor de start. Bang het startschot ging en ... ik was mijn start weer helemaal gemist, de eeste bocht kwam ik door rond de 12de plaats maar onmiddellijk maakte ik een remonte naar de vijfde plaats. Op het einde van de eerste ronde was ik vierdes; de tweede ronde haalde ik in en kwam ik bij Ria Vanbesien en Christa Noyez. Mia Frere liep nog een stukje verder voor ons. Op het einde van de tweede ronde haalde Ria Christa in en ik deed even verder hetzelfde. Zo zat ik dan in derde positie. Dit hield ik vol tot het einde: slechts op enkele meters van Ria Vanbesien en een stuk dichter bij de winnares Mia Frere. Zo kwam ik dus op het podium als tweede bij de sportiva's I: heel tevreden.

Voila, bij dit schrijven kan ik ook zeggen dat de eerste doos spaghetti opgesoupeerd is :).

Foto's

IMGP5294

IMGP5313

 

 

 

ingelmunster_mathis_16_november_083

 

 

 

 

 

 

ingelmunster_mathis_16_november_089 

 

 

19:41 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

14-11-08

route 62 Gistel

Ik had het voornemen om morgen, zaterdag naar Gistel te gaan om een 12 km wedstrijd mee te doen. Nu is het zo dat we volop bezig zijn met onze voortuin opnieuw aan te leggen en morgen is het voorzien om het grootste deel aan te planten. Tjah, en dan kan ik toch niet zomaar weggaan om te gaan lopen en de anderen alleen achterlaten om te werken.... :p. Dus blijf ik ook thuis om mee te helpen :).

Zondag ga ik wel naar Ingelmunster voor een veldcross van 2,5 km, cross is een groot woord want het is in een park met quasi het hele parcours verharde steentjes... :).

21:41 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-11-08

Cross Waregem

Deze middag om 12u08 was de start van mijn reeks: sportiva 1 en sportiva 2 op de hippodroom: 2 ronden van 1000 meter moesten we lopen. Voordien was ik toch wel nerveus: ik ben niet gewoon van te crossen en dan ook de korte afstand: snelle start enz. dat is niet aan mij besteed. Vooraf zeker 4 keer naar toilet geweest.

En dan was het zover: de start, na 100 meter zat ik direct in vijfde positie. Voor mijn doen een snelle start dus. Net voor het einde van de eerste ronde haalde ik nr 4 in. De tweede ronde bleef ik wat hangen en hield mijn tempo aan. En de tweede helft van de tweede rond was ik goed aan het naderen op n. 3. Uiteindelijk was ik derde in mijn reeks sportiva 1 en zo belandde ik toch nog op het podium.

Nadien nog de volkscross gelopen, samen met Herman en op het einde nog een spurtje.

Ik heb me geamuseerd: wel veel te kort. Ik blijf toch liever de stratenkoersen doen en dan liefst rond de 15 km.

 

aktiefoto net na de start (in zesde positie)

 aktiefoto 'met geconcentreerde blik'

 

 De volkcross: plezier!!!

Merci voor de mooie foto's (vrouw van Herman).

 

 

 

 

18:34 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |