21-12-08

Kerstcorrida Deerlijk 15 km

Vandaag getwijfeld tot het laatste moment of ik zou deelnemen of niet. Sinds zondag heb ik last van mijn rechterzijde ter hoogte van de ribben. Bij het opwarmen verslechterde het niet, het beterde zelf ietwat. Dus hup vooraan aan de start en proberen... Clubgenootje Koen Dendoncker wou mij hazen en dus zou ik toch mijn beste beente voorzetten.

Ik startte vlug (net zoals ik vorig week ook gedaan heb). Algauw haalde ik nog eeen dame in en toen hoorde ik dat ik tweede vrouw was. De eerste ronde (5 km) kwa ik door in 19'45" wat ook tevens een PR is op de 5 km voor mij :). De tweede ronde (10 km) kwam ik door in 40'35", wat ook een PR is op de 10 km voor mij. In de laatste ronde kreeg ik ook wat meer last van mijn rechterzijde. Ik bleef wel tweede dame algemeen (en eerste in mijn categorie) en kwam aan in een tijd van 1u01'50", wat dus ook weer een PR is :). en een verbetering van 4 minuten in vergelijking met vorig jaar.

Hieronder foto van mezelf en haas Koen (merci Herman en Martine).

IMGP5669

 

 

 

 

Foto's hieronder met dank aan Bart Rosseel:

06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O7

21:25 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

14-12-08

Kerstcorrida Langemark - 10,8 km

Vandaag naar Langemark geweest, samen met Audry en Christ. Ik zelf zou meedoen aan de 10,6 km, Audry en Christ de 3,6 km. Om 14u15 was het dus de beurt aan Audr en Christ: Audry werd 2e dame, knap gelopen.

Dan om 15u was het aan mijnen toer: ik had toch weer wat zenuwen. Aan de start stond ik samen met Tom Hoornaert en we zouden elkaar helpen als we bij elkaar liepen. De start zelf verloren we elkaar eigenlijk direct uit het oog. Ik wou eens proberen om rapper te starten, na ongeveer 400 meter kwam ik bij Lies Deruddere (die mij aanmoedigde waarvoor dank :)). Ik was op dreef en haalde in de eerste ronde continu in. Na ongeveer 2,6 haalde ik nog twee vrouwen in waaronder Kimberly Vandenabeele van AVR die ik herkende. Normaal kan ik haar nooit bijhouden en loopt zij veel vlugger dan mezelf. En dus kreeg ik wat schrik dat ik mezelf aan het opblazen was.... Op het einde van de eerste ronde hoorde ik dat ik derde dame was, toen waren er nog twee ronden te lopen. Halfweg de tweede ronde zag ik de tweede dame die ik naderde tot op enkele tientallen meters. Bij het ingaan van de derde ronde kreeg ik steken, maar hield toch redelijk stand. Ik kwam aan in een tijd van 42'49" (gemiddeld aan 15,13 km/uur) op een tiental seconden na de tweede dame. Hier ben ik dus hééél tevreden mee. Als de afstand correct is, dan is dit de eerste maal dat ik 15 km/uur loop op deze afstand.

Uitslag dames:

1. Vanneste Charlene: 41'44", 2. Bodelot Sandrine: 42'36", 3. Cauwels Sandra: 42'49", 4. Van Den Abbeele Kimberly: 43'08", 5. Deruddere Lies: 44'24"

 

19:31 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

07-12-08

Aflossingsmarathon Terneuzen: 3h21'

Een tijdje terug sprak Herman me over de aflossingsmarathon van Terneuzen op 6 december en of ik eventueel wou meelopen. Tuurlijk wou ik dat :), als er te lopen valt .... :). Samen met nog enkele andere webloglopers: vincent, joeri en Walter vormden we een team van vijf personen. De totale afstand was dus een marathon en dit over 8 ronden (5,25 km/ronde). Om 12 uur was de start en er was een tijdslimiet van 4h30. Tegen 12 uur kreeg ik wat stress: de wisselzone voor de stokwissels was me niet zo duidelijk en zag ik verschillende scenario's voor mij (ik ben niet van de handigste ....):p.

De eerste ronde nam Herman voor zijn rekening: in 25'30": mooie prestatie, vooraf had Herman te kennen geven dat hij er ongeveer 26 minuten over ging doen, dus toch een heel stuk beter!! De houten stok(je) werd dan aan mij gegeven: ik deed twee ronden: mijn eerste ronde in 21'45", tweede ronde in 22'24" : totaaltijd 10,5 km in 44'09" (14,3 km/u). Een kleine verwarring van mijnentwege bij de stokwissel: ik zocht een rood truitje en naast Vincent stond er iemand met een schoon rood truitje: ik had me bijna vergist :). Dus vierde en vijfde ronde liep Vincent: 25'08 en 25'03": mooi hetzelfde tempo gelopen! Walter deede de zesde ronde in 25'13". Als laatste was Joeri aan de beurt: twee rondes: 27'42" en 28'15": sterk gelopen want hij had er al twee rondes opzitten bij een andere ploeg. En zo hebben we eindtijd van 3h21'.

Onderweg hadden we ook nog de supporters: Chris Rogghe (en fotografe van dienst), Wouter (mijn ventje), Martine (vrouw van Herman)! Nadat Herman zijn ronde gelopen had, is hij aan het filmen geweest en dat met zijn fiets op verschillende plaatsen. Dank bij deze aan Herman voor dit leuke evennement.

Na het loslopen nog wat gezellig samengezeten tot de prijsuitreiking.

Spijtiggenoeg konden we (t'ventje en ik) niet lang blijven, we moesten nog naar een familiefeest.

+40045weblog

 

 

11:54 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |