21-02-09

Watervliet Leopoldsloop 27 km

Vandaag samen met Kurt en Els meegereden naar Watervliet. Bedoeling was als training??? Voor de start zag ik heel wat bekenden .(Herman en Martine, Joerie, ...enz.) en ook Cauwels was er (mijn broer hé). Ook een aantal nieuwe mensen leren kennen (o.a. Gino, Luc, ...), altijd plezant is dat. Ook Nico en Stofke waren afgekomen om te supporteren. Heel chique is dat... :).

Ik startte op het gemak en na een kilometer of twee zag ik Tom en Gino lopen. Ik liep er naartoe. Een schoon groepke waar ook Sofie Tuytens en man bijliepen. Ik zat goed, de beentjes voelden hoe langer ik liep hoe beter. Het parcours is dus heen en terug langs dezelfde weg, dus een keerpunt aan 13,5 km. Vanaf km 3 tot ongeveer km 7 (schat ik) was het lopen op onverharde weg, een natuurweggetje. Ik vond het wel wat oppassen waar je je voeten zette + ook hier en daar een ferme plas. Toen we aan het keerpunt kwamen, kon ik mij echt niet meer inhouden. Ik besloot mijn eigen tempo te lopen. Het was vanaf dan ook wel met wind :), Zo haalde ik dus continue lopers in: en dan kwam ik bij Karin Bakker: ik bleef wat bij haar lopen en even een babbelke: een sympathieke vrouw (Belgisch kampioene 100 km). Ze zei me op drie kilometer voor het einde om door te lopen ... en dat deed ik dus: zo werd ik vierde vrouw in een tijd van 2u01"14" en ben met een grote glimlach aangekomen. Dit doe ik dus veel liever dan een croske :). Foto's hieronder.

Voor de start en bij de aankomst :)

IMGP6607IMGP6650

20:37 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

15-02-09

Veldcross Beveren-Leie

Vandaag was het dus de veldcross die georganiseerd werd door mijn club VACBL. Dit jaar was er ook een bedrijvencross voorzien en ik vond nog twee collega's bereid om hieraan deel te nemen.

De cross begon om 14 uur met de kleintjes en rond 15 uur was het dan aan de bedrijven. Er waren 11 ploegen en ongeveer 39 deelnemers. Eén kleine ronde en twee grote ronden (zonder het modderig stuk in het veld) wat een afstand was van ca. 2 km. Net na de start voelde ik al dat de benen niet goed waren: zoals de laatste weken het geval is, weinig kracht .... Ik was blij dat ik aan de aankomst was. Ik was blijkbaar eerste vrouw en mijn collega werd derde vrouw. Ons team was een gemengd team en we behaalden een gedeelde vierde plaats samen met TVH. Dit is zeker voor herhaling vatbaar: heel goed voor de sfeer tussen de collega's. We hebben ons goed geamusseer :).

Net na de aankomst hoorde ik het startschot van de volkscross en daar had ik me ook voor ingeschreven dus vlug ingesprongen. Een kleine en een grote ronde + veld. Zo wist ik dat het serieus modderig was in het veld: plezant :).

Daarna nog een tiental minuten voordat ik het aan mijn reeks was: de sportiva's voor 2 grote rondes + veld. Ik startte heel slecht, nog veel slechter dan in Dadizele. Even had ik er geen zin meer in maar heb me toch wel wat herpakt. Ik kwam er wel wat door en begon aan mijn inhaalrace. Vooral het stuk in het veld lag me goed. Ik eindigde nog derde in mijn reeks.

IMGP6451IMGP6446

 

 

 

 

IMGP6520 IMGP6470

21:30 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

08-02-09

31e parkloop Dadizele

Deze namiddag naar Dadizele getrokken. Deze voormiddag had ik nog een 10 km gelopen in De Gavers. En voor de wedstrijd had ik gezegd dat ik het als training wilde opvatten. Maar naarmate de start naderde, begon het toch wat te kriebelen....

Om 15u20 was het dan zover, na één minuut stilte voor Regina Devolder, lid van VAD, sportiva 2 die gisteren begraven is. Dit jaar was het een ander parcours, de start bleef hetzelfde: korte start met onmiddelijk een bocht naar rechts. Zoals ik al vreesde, startte ik dus weer enorm slecht. Na de bocht kon ik dan ook mijn tempo niet lopen aangezien ik niet voorbijkon steken. Ik kreeg er wel zin in en wou toch mijn beste beentje voorzetten. Ik vloekte nen keer omdat ik niet kon passeren en dan was er een het stuk naar het bergje waar het breed genoeg was en daar haalde ik nog een aantal dames in. Ik werd vervolgens ingehaald door Sandrine Bodelot, die ik nog kende van de kerstcorrida Langemark en Deerlijk. Zij liep zo van mij weg. De laatste ronde haalde ik wel nog Christa Noyez in en hield stand op een vijfde plaats en vierde in mijn categorie. In totaal was het ca. 1700 meter, wat voor mij toch ietwat aan de korte kant is. Nadien nog de volkscross gelopen samen met Herman.

Herman moest dan nog zijn wedstrijd lopen: een stuk meer kilometers dan ikzelf en het parcours was toch wat op en neer. Aan de aankomst zag Herman er beetjes wittekes uit maar hij was tevreden met zijn wedstrijd.

Op naar volgende week in Beveren-Leie, waar ik zal deelnemen aan de bedrijvencross, volkscross en dan nog mijn categorie sportiva's.

IMGP5239

P1030674     P1030675

19:35 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |