15-03-09

Zwinstedenloop - 21 km - halve marathon Sluis

Vandaag was het zover: de zwinstedenloop halve marathon waarbij Gino Tyttens mij zou begeleiden. Het weer was prachtig: zonnig, wel nog een koud windje.

Eerst wat opgewarmd met Gino en enkele andere AVR'ers en dan naar de start. De richttijd van 1u30 werd vooropgesteld. We stonden redelijk goed vooraan en waren dan ook goed vertrokken. De eerste kilometer door het centrum van Sluis was het wat zoeken naar je tempo. Daarna langs het water waar Gino zorgde voor een mooi tempo; rond kilometer 4 à 5 kwamen we bij een mooi groepje. Ik wou eerst bij dit groepje blijven maar voelde dat ik toch iets rapper kon en dus vertrokken we uit het groepje. Gino liep heel gemakkelijk: ik zag dat hij echt goed zat. En Gino motiveerde me: want de voorgestelde tijd was zeker haalbaar zei hij. Rond kilometer acht was het draaien en terug langs het water: rond kilometer 11 had ik het wat moeilijker en zei ook tegen Gino dat hij gerust zijn tempo mocht lopen. Maar hij wou mij zolang mogelijk haazen want hij wist ook dat het de laatste 4 kilometers tegenwind was. Rond kilometer 13 voelde ik me wat schuldig dat Gino eigenlijk op mij moest wachten en zei hem dan ook dat ik liever had dat hij zijn tempo zou doorlopen want dat ik bang was dat ik mij ging opblazen en opjagen. En daar ging Gino: ik had hem wel de ganse tijd in het oog. Ik bleef zowat hangen tot aan de bewuste laatste vier kilometers: de wind op kop, het tempo vertraagde wat. In dit stuk liep ik ook een kilometer of twee alleen. Daarna proberen aan te pikken bij iemand en de laatste kilometers kreeg ik nog vleugels. De laatste meters hoorde ik door de microfoon: er zijn nog 20 seconden om beneden de 1u30 lopen en dus zette ik mijn spurt in. Ik kwam over de finish in 1u 29'50" (netto: 1u29'41"). Een nieuw PR dus :). Ik ben dus supercontent en was ook nog zesde vrouw. Bedankt Gino!!! Gino liep een tijd van 1u28 en ik ben er zeker van dat hij nog een stuk rapper kan!!

 Afbeelding_022

 

Afbeelding_046

19:44 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

08-03-09

Ingelmunster aviflora veldloop 3 km

Vandaag was het dus de veldloop in Ingelmunster. Vorig jaar lag het er erg modderig bij en kon ik niet deelnemen omwille van blessure (kuit). Vorig jaar vond ik het erg dat ik toen niet kon meedoen: een modderige bedoening dat ligt me wel. Dit jaar lag het er niet echt modderig bij. En ik had geen goesting.... ja.;. maar ik was vooraf ingeschreven en dus vertrok ik toch. Daar aangekomen het maïsveld en de stoppels verkend alsook het bosje met een modderig padje en dan het hellingske naar de vijer toe verkend. Ik had nog steeds geen goesting. Vooraf een beetje zitten zagen (vooal Gwen en Karim hebben het mogen aanhoren ... ;)).

De start zelf: ik stond op de tweede rij want ik wou niet rap starten (want geen goesting :)). De start zelf was ik eigenlijk nog redelijk goe mee: dat kwam mede door het feit dat het starten was in het maïsveld waardoor het dus geen snelle start was. Na de eerste ronde was ik vijfde in totaal: en in de tweede ronde haalde ik de vierde dame in en ik begon goesting te krijgen ;). In de laatste ronde haalde ik nog de derde in. Ik werd zo tweede in mijn categorie. Content dus :).  Benieuwd hoe stijf ik morgen zal zijn... Bedankt aan iedereen die supporterde en sorry voor mijn gezaag in de eerste ronde....

(Dank aan Nathalie Tijtgat voor de schone foto's :-))

ingelmunster_08-03-09_052

16:22 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

01-03-09

Oostende Brugge 10 mijl

Deze morgen naar Brugge getrokken, alleen zonder mijn clubgenootje Hilde, die begin deze week ziekgevallen is en nog niet fit genoeg was om mee te lopen. En dus wou ik na de euforie van vorige week, ook vandaag mijn beentjes in de strijd gooien. Ik had een paar dagen extra gerust omdat ik toch wat pijn in de lies (vooral rechterzijde) had na vorige week. Bij de opwarming voelde ik de adductoren in de lies en zoals ik ook zei tegen Hans: dit zijn niet de beentjes van vorige week maar ik zag het toch wel zitten ;).

Tijdig vertrok ik naar de starthekkens en stond redelijk goed vooraan. Nog een babbelke met gavertrimmer Stefan Canniere en dan vertrokken we. Na bijna een kilometer (schat ik) stak mijn naamgenote Anje Cauwels me gezwind voorbij. Een mooi tempo liep ze maar ik paste :). Na een kilometer of 3 begon ik serieus pijn te krijgen in de kuit; het draaide niet meer rond bij mij. Ik minderde tempo en de éne na de andere stak me voorbij. Plezant is anders maar ik had echt schrik voor mijn kuit. Ik heb daar vorig jaar een hele tijd mee gesukkeld en wil dit echt niet meer meemaken. Even getwijfeld of het niet beter was om te stoppen maar dan besloot ik om gewoon verder op een rustiger tempo te lopen. Maar het deed zeer en zeker in het hoofd. Zo'n vier kilometer van het einde ben ik toch terug wat versneld en bleef ik bij een groepje hangen. En zo kwam ik aan in een tijd van 1u11'20" (gem. 13,6 km/u) en toch wel ontgoocheld en schrik voor de kuit. De komende week zal ik eens een ganse week niet lopen (dat zal pas karakter vergen :-)).

Na de ontvangst van de t-shirt en een plantje (enkel de gelukkigen die een even nummer hadden) nog wat gebabbeld met Anje Cauwels die knap zesde vrouw werd. Trots ben ik op mijn naamgenote :). En ook met de andere webloglopers nog wat gekeuveld... ;p.

IMGP6674

 

15:53 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |