19-04-09

Pistemeeting VAD - 18/04 Roeselare

Ik had gisteren beloofd om te gaan supporteren tijdens de pistemeeting in Roeselare. Ik moest mij nog haasten om daar tegen 14 uur te zijn (uitgeslapen tot 10 uur - shame on me -  en daarna nog een rappe 10 km loopke in de Gavers). Daar aangekomen zag ik onmiddellijk enkele clubgenootjes. Ik was nog maar goed en wel daar of Mia stelde me de vraag of ik niet wilde meedoen aan de 4x400 m. Ze hadden nog een vrouw tekort.... tjah.... en wetende dat ik moeilijk neen kan zeggen en zeker niet als er te lopen valt ;). Dus zei ik ok: maar zou toch wel graag nen short (i.p.v. mijnen jeans) en loopschoentjes aanhebben. Toen bleek dat we nog iemand te kort hadden om een damesploeg te kunnen samenstellen. Lang twijfelen deden we niet: Mieke werd ingeschakeld (onder zachte dwang :)) en zeker nadat ze in haar reeks schitterend gewonnen had. Dus we hadden een ploeg: Mia Frère, Mieke Verbrugge, Audry Goesaert en ikzelf. Stijn (die voor de VACBL zich inzet voor alles wat met de pistemeetings te maken heeft) werd ingelicht om ons team in te schrijven. Ook bezorgde Stijn me zijn loopbroekske (nadat hijzelf niet meer kon deelnemen aan de loopnummers aangezien hij zich pijn deed tijdens het verspringen). Loopschoentjes kreeg ik van Mia. De volgorde van lopen werd gauw vastgelegd: als laatste zouden we de snelste dame zetten. Dat was Audry, die in haar reeks zeer goed gelopen heeft en echt mooi gewonnen heeft, een talentje!!! Om te starten hadden we ook een rappe nodig en dat werd Mia, die een enorme ervaring heeft. Tussenin was het Mieke en ik, die ongeveer eenzelfde snelheid hebben.

De estafette zelf. Er waren drie damesploegen en één gemengd team. Mia liep schitterend, bij de eerste wissel waren we tweede (na de dapaloploeg met een sterk lopende Ine Defeyter), mieke hield goed stand en kwam kort na de tweede ploeg door, daarna was het mijnen toer: ik hield stand en kwam iets dichter bij de tweede damesploeg. Als laatste was Audry aan de beurt en zijn haalde de tweede damesploeg in en zo eindigden we als tweede damesploeg. We hebben ons geamusseerd en is voor de groepsfeer wel tof. En wat heb ik geleerd? Awel 1) 400 meter is mijn ding niet, 2) is verdorie lastig en 3) de stokwissel is stresserend.

Hieronder: foto van mijnen start (toen kon ik nog lachen :-))

IMGP7544

 

 

 

 

Merci aan Martine voor de foto's en Herman voor het bijhouden van mijn kledij. Herman deed het ook schitterend: twee keer goud (zie zijn blog).

 

 

 

16:49 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |