20-06-09

Nacht van Vlaanderen Torhout - 19/06/2009

Gisteren was het dus zover: de marathon in Torhout. Na het werk en de nodige pasta (en muesli, rozijnen, ....) met de auto naar Torhout. Tegen 17 uur was ik daar om als één van de allereersten mijn borst- en rugnummer af te halen bij de voorinschrijving. Tot dan nog géén stress. Daarna naar mijn vader gereden om wat drank af te geven want hij zou langs het parcours staan op het punt waar je meerdere malen passeerde. Rond 18 uur voerde taxi papa mij terug naar het centrum van Torhout. Tot dan nog steeds géén stress. Rond 19 uur kwam ik aan de babbel met enkele Dapalo mensen die naar ik hoorde voor een tijd 3u30 gingen. En ik mocht met hen meelopen. Ik wou zolang als kon bij hen lopen. Ik had schrik om te snel van start te gaan en de 'ervaren' Dapalo'ers verzekerden dat ze rond de 12 km/uur gingen starten, ideaal vond ik!!. Rond 19u45' stonden we dan klaar in ons startvak (nadat ik eerst in een verkeerd vak stond voor de 'landendelegaties). En toen was het daar: stresssss. Om 20u: de start.... een massa in beweging en ik volgde de dapalo'ers. De eerste kilometers moest ik mij zo nu en dan eens inhouden. Rond kilometer 3à4 stond mijn vader al langs de weg met de stimulerende woorden: je loopt veel te traag :), 't was goedbedoeld maar ik bleef bij de dapalo'ers die zeiden dat ze de tweede helft iets gingen versnellen en zo dan lopers opraapten. Dat klonk als muziek in de oren natuurlijk :). Heel wat supporters stonden langs de weg: plezant is dat om je naam te horen roepen. Km 5 kwamen we rond 25' door: 12 km/uur. Het parcours ging richting Lichtervelde waar er terug heel wat prubliek in het centrum stond. Km 10: 48': al ietskes rapper. En zo bleven we een ganse tijd lopen rond de 12,5 km/uur. Na km 10 heb ik geen enkele keer meer op mijn horloge geken: ik had vertrouwen in de mannen. Na de eerste ronde had je een doortocht door centrum van Torhout: ambiance!!! Super. De tweede ronde liep Fré Ampe mee, die dat uitstekend deed: haalde bij de bevoorradingen wat ik vroeg, dat was gemakkelijk (mercikes). Het tempo ging geleidelijk de hoogte in: max. 13 km/uur waar Fré Ampe heel goed op lette. Ik voelde me goed: op de steken in de zij die ik de ganse wedstrijd voelde net na ik dronk en die dan verdwenen: steken waren draaglijk alleen wat embetant. Na 30 km zat ik nog steeds heel fris: gans ons groepje eigenlijk en we haalde de éne na de andere loper in. Rond km 35 werd het toch wat stiller in ons groepje :), maar het ging goed. Rond km 37 begon ik het wat lastiger te krijgen en rond km 39 moest ik de Dapalo'ers laten gaan, een klein gaatje. De laatste 500 meter kwam ik op enkele tientallen meters van de derde vrouw (toen wist ik niet dat dat de derde vrouw was). Zij versnelde wat: ik kon haar net niet inhalen... En zo kwam ik over de streep als vierde vrouw in een tijd van 3u20'09" - supercontent!!!!!!! En dit zeker dankzij de Dapalo-mensen (hun namen ben ik vergeten). De eerste marathon zit erop en heb genoten :). Merci aan alle supporters!

Foto hieronder genomen door Bart Rosseel: thnx.

Afbeelding_005

07:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

Commentaren

Geen verrassing Een verrassing was het niet maar het blijft een schitterende prestatie. Geniet de komende dagen maar volop. Je hebt het verdiend.

Gepost door: dirk | 20-06-09

super gelopen Sandra, mooie tijd voor een eerste marathon. Ik zou ook heel tevreden zijn met zo'n debuut. Mooi gelijkmatig gelopen en verstandig gestart. Prachtig resultaat gewoon, ben blij voor jou, groeten en genieten maar.....

Gepost door: Tom Hoornaert | 20-06-09

Proficiat!! Je bent eerste in je categorie! Wauw!!

Gepost door: Wendy | 20-06-09

Toch nog eens proficiat ... blijkbaar heb je het talent om zulke evenementen naar je hand te zetten . Smaakt zoet zo'n uitslag en vermoedelijk kun je nog beter want ervaring speelt een enorm belang .
Op naar een volgende !!

Gepost door: Kristien en ivan | 20-06-09

Waaaauuuuw Wat een mooie tijd...knap gedaan hoor Sandra. Proficiat. Alle trainingsarbeid heeft geloond hé. Geniet van deze prestatie.

Gepost door: natalie | 20-06-09

Proficiat Hoi Sandra we wens en je allen een proficiat toe,met je knappe prestatie van gisterenavond .Groeten de familie Noppe

Gepost door: Yves | 20-06-09

Schitterend Wat van een supertalent!
De komende dagen, weken mag je met fierheid nagenieten van zo'n prestatie.
Dat smaakt vast naar meer...

Gepost door: aprilvis | 20-06-09

wat een debut ! een dikke proficiat met deze prachtige prestatie ! Je hebt de familie eer hoog gehouden ! p.s. vergeet deze sterke tijd niet in te vullen links op je blog hé !!

Gepost door: wim | 20-06-09

Prachtig Ik heb er nooit aan getwijfeld dat het je ging lukken. Zoals je ziet is die stress eigenlijk niet nodig. En bij je debuut al direct uitpakken met een overwinning. Dat gaan er je niet veel na doen. Dit jaar zullen we eens moeten kijken naar de top 200 van de Belgische marathonloopsters. Ik denk dat je met je tijd zelfs al in de top 100 zit.

Gepost door: Herman | 20-06-09

Wow, nog een sterke blogdamen ! Wow,
Sandra, het debuut, een overwinning en een toptijd. Wat kon je nog meer wensen ! Dikke proficiat !

Gepost door: Andy | 20-06-09

Proficiat... Je bent een kanjer. Uit het goede hout gesneden om nog sterke prestaie's neer te zetten op de lange afstand...
Fantastisch gewoon!

Gepost door: Spencerwoman | 20-06-09

Schitterend gelopen Sandra!!!
Aan km.39 (De vette os)kwam je me voorbijgevlogen,als op Red Bull gedreven.Echt imposant.Even wilde ik jullie groepje nog volgen maar het leek me het verstandigst van niet.
Nogmaals een dikke proficiat,'t is verdiend!!
Gr.Guy

Gepost door: guy | 20-06-09

te snel e Sandra. ;)
Mooi hoor wat een tijd zeg en nooit echt in de problemen gekomen, sterk, op naar de volgende.

Gepost door: Peter | 20-06-09

Yiehaaaaaa..... ... wat een resultaat meiske !!!! Dikke proficiat !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 20-06-09

Zeer verstandig gelopen, traag starten heeft zo zijn voordelen zoals je ziet, op naar de volgende je hebt er talent voor.

Gepost door: Luc | 20-06-09

ik droom van zo'n tijd in een marathon ooit. Voor mij geen Nacht van Vlaanderen maar wel Ieper Westhoek rally
keep on runnin' in a free world !!!

Gepost door: Geert Ryckaert | 20-06-09

STERKE PRESTATIE!!! Mooi gedaan, het talent heb je zeker voor de lange afstanden en zo een goeie tijd lopen !Proficiat!

Gepost door: Annick en Lieven | 21-06-09

Proficiat Sandra... Bedankt Torhout!!! Sandra...Sandra...alléé Sandra... Het hele parcours door hoorden we niks anders dan Sandra roepen... eerst dachten we dat we één of andere plaatselijke politieker in onze groep hadden, maar het bleek een volhardende en gedreven loopster die haar marathondebuut in de verf wou zetten. Samen met mijn twee sportvrienden van Dapalo was het dan ook leuk je daarbij te kunnen steunen. Ook wij genieten hier nog na van deze mooie marathon. Langs deze weg ook nog een dankwoord voor Fré die dieper in de wedstrijd ons tempo strak hield. Fantastisch om aan km 30 te voelen dat je nog goed zit en te kunnen starten aan een inhaalrace. Een race die je net geen podiumplaats kon geven maar wel een schitterend debuut om op verder te werken.
Proficiat !!!

Gepost door: breughe marnix | 21-06-09

Tja...wat een tijd voor een eerste marathon, waar gaat dat eindigen, gewoon schitterend gedaan Sandra, dikke proficiat...

Gepost door: Stofke | 21-06-09

proficiat wat een tijd
scitterende gelopen ze

Gepost door: Hans en Heidi | 21-06-09

man man prachtig gelopen Sandra en vanuit supporters standpunt gezien ging alles vlot op geen enkel moment zag ik verval je mag er fier op zijn zeker met zo een tijd

Gepost door: Berry | 21-06-09

Heel knap en super goed gelopen Sandra,PROFICIAT !!!!!!!!!!!

Gepost door: anita | 21-06-09

proficiat met je goede tijd. Fantastische tijd gelopen en dit voor een eerste marathon. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen op de "piste cyclable d'Annecy".

Gepost door: wouter | 21-06-09

Prachtige Prestatie Sandra,je eerste marathon in 3:20:09,jawadde,wat een prestatie, de lange afstand is iets voor jou,dat is zeker,doe zo verder,je kan veel.

groetjes
Ludo

Gepost door: Ludo Depoortere | 21-06-09

bravo Voor een eerste is dit suppe sterk. En de vrouwkes zaten precies dicht op elkaar. 3 vlak voor jou, 5 vlak achter jou.

Gepost door: cremke | 21-06-09

Wat een debuut !! Sandra, proficiat met je fantastisch gelopen marathon. Het was een genot om je in de wedstrijd te zien evolueren. Telkenmale we je zagen straalde je positieve energie uit ...

Mieke en Claude

Gepost door: claude | 22-06-09

mooi hey sandra, superwedstrijd gelopen vrijdag. en dan nog moeten sprinten op het laatst, de ontlading zal enorm geweest zijn. geniet nog verder van deze fantastische prestatie.
greetz, patje

Gepost door: patricia | 22-06-09

Super Super gelopen é. Ik moest meer op de rem staan dan iets anders. Weet je hoeveel geld de 3de vrouw kreeg? ;)

Gepost door: Fré | 23-06-09

Proficiat Dikke proficiat met je prestatie en wat een tijd,zeer leuk debuut.Gewoon de MAX !!!!!!

Gepost door: steven | 24-06-09

De commentaren zijn gesloten.