27-06-09

Kastelenloop 21,1 km Izegem 27/06/2009

Deze avond naar Izegem getrokken voor de halve marathon - kastelenloop. Zoals gewoonte was ik weer tijdig aanwezig :) en ik had de indruk dat het steeds warmer en warmer werd. Vooraf zag ik terug Marnix van Dapalo waarmee ik lange tijd samenliep tijdens de marathon vorige week. Om half zes stonden we aan de start: Anita Delvael werd als favoriet aangeduid maar heeft wat last van onderrug/bekken. De start zelf was ik niet zo ver achter Anita, Marnix van Dapalo die kon ik vandaag niet volgen dat was te rap voor mij. Halfweg eerste ronde kwam ik bij Anita en we liepen een tijdje samen totdat ik terug een rood t-shirtje zag (Ja inderdaad terug Dapalo) en ja, het is sterker dan mezelf: ik volgde een tijdje. De eerste ronde kwam ik door als eerste dame, kortbij gevolgd door Anita, die uiteindelijk om ergere blessures te vermijden stopte. In totaal moesten er vier rondes afgelegd worden. De tweede ronde bleef ik wat hangen, de warmte kreeg me te pakken. Halfweg de tweede rond zag ik dat Geert 'keep on running in a free world' zich wat liet afzakken tot ik bij hem kwam. Hij zette me perfect uit de wind (merci hiervoor). Begin van de derde ronde vlotte het beter bij mij waardoor ik iets sneller begon te lopen, net op dat moment had Geert het wat moeilijker. De vierde ronde kreeg ik terug lastig: last van steken in de zijde. Ik kwam als 1ste dame in een tijd van 1u32'03", geen toptijd maar gezien de warmte en één week na de marathon mag ik zeker tevreden zijn. Als prijs heb ik gekozen voor de fiets: een roze citybikefietske :).

4767_1187094998473_1261237776_30554647_4772649_n

 4766_1151853886642_1536484046_373728_6596516_n

22:43 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

23-06-09

nog enkele fotokes

Hieronder nog enkele fotokes gevonden op 't internet van de nvv.

 

DSC_0013DSC_0036NvWVl009

20:25 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-09

Nacht van Vlaanderen Torhout - 19/06/2009

Gisteren was het dus zover: de marathon in Torhout. Na het werk en de nodige pasta (en muesli, rozijnen, ....) met de auto naar Torhout. Tegen 17 uur was ik daar om als één van de allereersten mijn borst- en rugnummer af te halen bij de voorinschrijving. Tot dan nog géén stress. Daarna naar mijn vader gereden om wat drank af te geven want hij zou langs het parcours staan op het punt waar je meerdere malen passeerde. Rond 18 uur voerde taxi papa mij terug naar het centrum van Torhout. Tot dan nog steeds géén stress. Rond 19 uur kwam ik aan de babbel met enkele Dapalo mensen die naar ik hoorde voor een tijd 3u30 gingen. En ik mocht met hen meelopen. Ik wou zolang als kon bij hen lopen. Ik had schrik om te snel van start te gaan en de 'ervaren' Dapalo'ers verzekerden dat ze rond de 12 km/uur gingen starten, ideaal vond ik!!. Rond 19u45' stonden we dan klaar in ons startvak (nadat ik eerst in een verkeerd vak stond voor de 'landendelegaties). En toen was het daar: stresssss. Om 20u: de start.... een massa in beweging en ik volgde de dapalo'ers. De eerste kilometers moest ik mij zo nu en dan eens inhouden. Rond kilometer 3à4 stond mijn vader al langs de weg met de stimulerende woorden: je loopt veel te traag :), 't was goedbedoeld maar ik bleef bij de dapalo'ers die zeiden dat ze de tweede helft iets gingen versnellen en zo dan lopers opraapten. Dat klonk als muziek in de oren natuurlijk :). Heel wat supporters stonden langs de weg: plezant is dat om je naam te horen roepen. Km 5 kwamen we rond 25' door: 12 km/uur. Het parcours ging richting Lichtervelde waar er terug heel wat prubliek in het centrum stond. Km 10: 48': al ietskes rapper. En zo bleven we een ganse tijd lopen rond de 12,5 km/uur. Na km 10 heb ik geen enkele keer meer op mijn horloge geken: ik had vertrouwen in de mannen. Na de eerste ronde had je een doortocht door centrum van Torhout: ambiance!!! Super. De tweede ronde liep Fré Ampe mee, die dat uitstekend deed: haalde bij de bevoorradingen wat ik vroeg, dat was gemakkelijk (mercikes). Het tempo ging geleidelijk de hoogte in: max. 13 km/uur waar Fré Ampe heel goed op lette. Ik voelde me goed: op de steken in de zij die ik de ganse wedstrijd voelde net na ik dronk en die dan verdwenen: steken waren draaglijk alleen wat embetant. Na 30 km zat ik nog steeds heel fris: gans ons groepje eigenlijk en we haalde de éne na de andere loper in. Rond km 35 werd het toch wat stiller in ons groepje :), maar het ging goed. Rond km 37 begon ik het wat lastiger te krijgen en rond km 39 moest ik de Dapalo'ers laten gaan, een klein gaatje. De laatste 500 meter kwam ik op enkele tientallen meters van de derde vrouw (toen wist ik niet dat dat de derde vrouw was). Zij versnelde wat: ik kon haar net niet inhalen... En zo kwam ik over de streep als vierde vrouw in een tijd van 3u20'09" - supercontent!!!!!!! En dit zeker dankzij de Dapalo-mensen (hun namen ben ik vergeten). De eerste marathon zit erop en heb genoten :). Merci aan alle supporters!

Foto hieronder genomen door Bart Rosseel: thnx.

Afbeelding_005

07:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

15-06-09

Voorbeschouwing marathon Nacht van Vlaanderen Torhout - 19/06/2009

Tien weken terug startte ik met een schema met als doel de marathon in Torhout. Het schema bevatte een geleidelijke opbouw in kilometer met tussenin rustiger weken. Wekelijks werden ook snellere tempo's gelopen. Deze tempo's, intervallekes kon ik de éne week goed, een andere week haalde ik slecht nipt de vooropgestelde tijden. Tijdens deze voorbereiding vertrok ik ook op congé naar Annecy Frankrijk, waar er vlak fietspad liep van 35 km. Dit fietspad werd gelegd in een oude spoorwegbedding. Het was volledig autovrij en geasfalteerd met zijstroken (aangestampte) gravé voor lopers en wandelaars. Dit was perfect om te trainen en in mijn verlof deed ik ook mijn maximum km week (122 km). Gedurende de ganse periode deed ik twee weken meer dan 100 km: één week van 105 km en zoals reeds eerder gezegd één week van 122 km. Tijdens mijn verlof heb ik ook leren drinken onderweg: nooit eerder deed ik dat. Ik had me vooraf zo'n drankgordel aangeschaft en dat kon ik bij de temperaturen van 30°C heel goed gebruiken. In het verlof ook nog een aantal bergwandelingen gedaan. Vorige week was er dan even paniek: ik geraakte niet meer vooruit: de benen wilden niet maar vooral ook de adem was er niet. Het schema werd even onderbroken: een aantal extra rustdagen werden ingelast. Eind vorige week dan terug gelopen en alles liep terug vlotjes. Deze week zijn er nog enkele trage en korte loopkes voorzien en dan hopen dat ik vrijdag goeie beentjes heb zodat ik mijn eerste marathon kan volbrengen: tijd is van ondergeschikt belang: ik wil hem uitlopen!! Natuurlijk wordt er hier en daar gespeculeerd over de mogelijk haalbare tijd. Ik zou heel content zijn mocht ik een tijd halen tussen 3:30 u en 3:45 u.

18:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

06-06-09

Memorium Rudy Bekaert Rollegem 06/06/2009

Vandaag naar Rollegem getrokken: op schema stond een training gepland aan 12,5 km/uur. Samen met Hilde D. naar Rollegem getrokken. Daar aangekomen was ook Katrien R. al aanwezig. Ook zij had een training gepland en we zouden samen starten. Om 14u45 was er de jogging: Patricia Delvael (medeorganisator van deze wedstrijd) won deze jogging voor Lies Deruddere en Audry Goesaert.

Om 15u30 was het dan de 13 km: aan de start vroeg ik aan een aantal mensen rond welke km/u ze normaal liepen. Een aantal zeiden aan ca. 13 km/u, wat dus eigenlijk iets te rap was dan voorzien. Soit, Katrien en ik starten samen en na een kleine kilometer liepen we toch rond de 13 km/u .... maar het ging goe en ik bleef dit tempo houden. Zo kwam ik bij Filip (AVR loper) en vroeg of ik bij hem mocht blijven: ik zou hem ook wat uit de wind zetten (met mijn grote gestalte :-)). De ganse tijd met Filip meegelopen: een klapke geplaceerd, heel aangenaam. De laatste rechte lijn nog wat versneld en we kwamen aan in 1u01'30" m.a.w. ca. 13,2 km/u. Rapper dan voorzien .... maar een goed gevoel :). Katrien kwam 1'30" later ook over de eindstreep (in galop :-)). Vooraf en nadien nog een leuke babbel met Bart, Anita, Gwen, Karim, Katrien, Christ, .....

Hieronder enkele foto's door Bart genomen waarvoor dank :): vooraf met Katrien en tijdens het lopen met gezelschap van Filip :) en nadien (uitleggen é ;).

 

Afbeelding_104Afbeelding_179Afbeelding_285

23:08 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |