22-07-09

Schelde en denderjogging Grembergen 21/07/2009

Gisteren was er te Grembergen de Schelde en denderjogging. Op vraag van Geert ging ik voor de derde keer op de nationale feestdag naar Grembergen. Het is een schoon parcours langs de Schelde en het Broek van Grembergen. Vorig jaar liep ik als eerste over de streep over de afstand van 11,8 km en dit jaar wou ik terug mijn eerste plaats verdedigen. Twee jaar terug was het zonnebrand 28°C, vorig jaar was het een stuk kouder 17°C en dit jaar was het terug snikheet: de temperatuur klom op tot 29°C. Naast Geert waren ook Herman en opstalse loper net als vorig jaar aanwezig. Herman liep de 3,8 km want nadien ging hij nog naar Roeselare voor een wedstrijd van 6 km. Opstalse loper, die nog maar net uit blessure terugkomt, liep net als vorig jaar de 8 km. Geert die sedert zijn marathondebuut in Antwerpen nu pas terug op dreef komt, koos voor de 8 km.

Aan de startlijn stond ik op de derde rij. Eén rij voor mij zag ik een vrouw met een truitje van KAAG (Heidi Depoorter) die ook voor de 12 km ging. En als ik een KAAG Gent truitje zie dan ben ik op mijn hoede want heel wat goeie en betere atleten dan mezelf zijn lid van deze club. En toen was er de start: Heidi ging er snel vandoor, zelf kende ik een tragere start (zoals gewoonlijk dus): ik werd door heel wat lopers voorbijgstoken ook nog door een tweetal vrouwen. Na een 200 meter kwam ik toch wat op dreef en haalde ik terug wat lopers in. Ik zag Heid voor mij lopen en wou er zo snel mogelijk naartoe lopen. Na ongeveer een 500 meters kwam ik uiteindelijk terug bij Heidi die toen als eerste vrouw liep. Ik aarzelde niet: erop en erover. Tegen het einde van de eerste ronde (van drie ronden in totaal) voelde ik dat het niet mijn dag was: er zat geen kracht in de benen. Bij het begin van de tweede ronde na een slokje te drinken voelde ik me iets beter. Toch vreesde ik dat ik terug ingehaald ging worden. In de derde ronde haalde ik nog een paar lopers in en werd mij ook gezegd dat de tweede vrouw niet direct achter mij zat. Ik kwam aan als eerste vrouw in een tijd van 52'00", wat 1'30" slechter is dan vorig jaar... Ik vermoed dat de warmte en de antibiotica die ik reeds enkele dagen inneem daar voor iets tussenzit.

Martine nam terug mooie foto's (mercikes): een kleine selectie hieronder:

IMGP9722IMGP9724

IMGP9733

 

 

 

 

IMGP9735IMGP9743

21:10 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met deze prachtige overwinning...t'was inderdaad warm om te lopen hé...

Gepost door: natalie | 22-07-09

Jij bent een verstandige loopster,even afwachten en dan baf toeslaan! Goed gedaan, proficiat met de eerste plaats!

Gepost door: Wendy | 22-07-09

kaag als ge die eerste plaatsen blijft lopen , zullen ze u misschien zo'n truitje komen aanbieden . Proficiat met alweer een overwinning !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 22-07-09

Toch een knappe wedstrijd gelopen,in dat warme weer is het zeker niet ideaal lopen.

Gepost door: anita | 23-07-09

u niet goed voelen en toch winnen, vree vrouwke zijt gij zulle ;)

Gepost door: Peter | 23-07-09

In zo'n hitte is het nooit makkelijk lopen, toch mooi gedaan...

Gepost door: Stofke | 23-07-09

Prachtig gedaan in zo'n weersomstandigheden. Je broer had blijkbaar ook geen last van de warmte in Bekegem. Door mijn ziekte heb ik mijn marathonambities uitgesteld.

Keep on runnin' in a free world'

Gepost door: Geert Ryckaert | 23-07-09

Proficiat had het al gezien op Fb maar zie dat je een mooi verslagje hebt op je blog , knap jong :-)

Gepost door: Katrien | 24-07-09

Knap gelopen in zo'n weer ;)
Proficiat met je 1e plaats!!

Gepost door: Layla | 25-07-09

Proficiat met je overwinning in een mooie tijd gezien de omstandigheden.

Gepost door: Luc | 25-07-09

Hup... Hup Sandra , Hup !!! Proficiat.
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 01-08-09

De commentaren zijn gesloten.