25-11-09

Winterduathlon Geluwe 21/11/2009

Zaterdag 21/11 hadden Wouter en mezel ons ingeschreven voor de winterduathlon in Geluwe. Het was Wouter die op het idee kwam om mee te doen. Aangezien hij vorig jaar al eens proefde van een 1/8ste triathlon wou hij meedoen aan deze winterduathlon, temeer het met mountainbiken is en dat is zijn geliefkoosde sport. Ikzelf wou niet aan de zijlijn staan en dus besloot ik ook om mijn mountainbike van onder het stof te halen. Bij mij was het toch al een tijdje geleden dat ik nog eens gemountainbiked had. Het programma was: 4,3 km lopen, 25 km mtb en dan terug 3,3 km lopen.

We waren tijdig aanwezig en haalden ons nummer af in het lokale schooltje. Daar zag ik Layla die vooral kwam supporteren voor haar vriendje. Bij de inschrijving hing ook een plannetje met het parcours en het aantal ronden: 1 ronde lopen, 4 ronden fietsen en 1 ronde lopen. Iets later kwam ik ook de familie Wittouck tegen en het parcours werd wat verkend. We werden ook verwittigd dat het best een pittig loopparcours was: omlaag en dan omhoog. Enfin: ik zal het loopgedeelte wel zitten. Ook het weer was perfect: het zonnetje kwam tevoorschijn en het was ca. 16°C. Wel was er toch een stevig windje.

Om 14u15' was de start: met ca. 120 stonden we aan de start. Ik startte behoedzaam waardoor ik wat ingesloten geraakte bij de passage langs de wisselzone. Intussen was Wouter niet meer te zien, hij was vlugger dan mij gestart. Nadien begon ik aan een inhaalbeweging en bergaf kwam ik bij de eerste vrouw terecht. Daarna 180° draaien en bergop. Terug van stilstand vertrekken is niet mijn sterkste kant als 'diesel'. En zo werd ik weer ingehaald, maar ik kwam wel weer op dreef. Ik zag ook Wouter iets voor mij lopen en was aan het naderen maar kwam toch een halve minuut later in de fietsenwisselzone aan,  als derde vrouw  op ca. 10" van de eerste vrouw. Het fietsen had ik niet getraind: het was van de zomer geleden dat ik nog eens in het zadel zat. Ik had ook gekozen om niet met klikpedalen te rijden, deels uit schrik. De eerste ronde was het vooral het parcours verkennen: vooral de wind, het heuvelig parcours, de scherpe draaien in de weide, de kasseistrook: bergaf en bergop, het mooie bosje, het stapwegeltje 'met de wind mee' en de supporters: Layla en fam. Wittouck vielen me op. De tweede ronde wist ik de volgorde wat er zou komen en voelde me iets meer op mijn gemak. Ik werd continu ingehaald en wou vooral de snellere fietsers niet hinderen. Bij het begin van de derde ronde werd ik gedubbeld; ik kreeg schrik want ze roepen rechts en dan weet ik niet wat er bedoeld wordt: is het dat ik dan rechts moet rijden of is het dat zij mij rechts zullen passeren..... Heel verwarrend voor mij als leek. De laatste ronde werd ik minder ingehaald en was de afstand onderling ook groter. In de wisselzone mochten we niet rijden en probeerde ik te lopen met de fiets: onmiddellijk viel me op dat ik toch niet zo vast op mijn benen stond: precies watte in de benen. Dit beterde wel gauw en ik kon een redelijk tempo aanhouden. Ik zag Wouter die dan bijna de berg op was en dus bijna aankwam. Ik haalde een stuk of 6 mensen terug in, enkelen waren aan wandelen. Voor ik het wist was ik terug boven en zat de duathlon erop: ik hoorde dat ik vierde vrouw was en heb eigenlijk niet afgezien, heb goe gedoseerd. Ik heb ervan genoten en zeker voor herhaling vatbaar en dan zal ik mijn fietsen toch wel wat oefenen.

Uitslag: Wouter Degrave: 71ste/115 aangekomen deelnmers in 1u37'29"

            Sandra Cauwels: 95ste/115 aangekomen deelnmers in 1u47'06"

Foto hieronder met dank aan Layla :))

 

IMG_1940

20:59 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goe trainingske voor 5 december :-)

Gepost door: Herman | 25-11-09

Krampachtig dat fietsen Sandra. Ik denk dat lopen je sport is. Neemt niet weg dat een duathlon heel leuk kan zijn.

Gepost door: Tiny | 25-11-09

Leuk zeg!! En zo blijf je goed bezig hé!

Gepost door: Wendy | 26-11-09

't is ne kjé iet anders hé

Gepost door: Stofke | 26-11-09

Het ziet er wel eens leuk uit om dat te doen maar ik zou ook met schrik fietsen denk ik.

Gepost door: anita | 27-11-09

Eens iets anders doen is ook prettig.

Gepost door: Luc | 29-11-09

leuke afwisseling

Gepost door: cremke | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.