25-11-09

Winterduathlon Geluwe 21/11/2009

Zaterdag 21/11 hadden Wouter en mezel ons ingeschreven voor de winterduathlon in Geluwe. Het was Wouter die op het idee kwam om mee te doen. Aangezien hij vorig jaar al eens proefde van een 1/8ste triathlon wou hij meedoen aan deze winterduathlon, temeer het met mountainbiken is en dat is zijn geliefkoosde sport. Ikzelf wou niet aan de zijlijn staan en dus besloot ik ook om mijn mountainbike van onder het stof te halen. Bij mij was het toch al een tijdje geleden dat ik nog eens gemountainbiked had. Het programma was: 4,3 km lopen, 25 km mtb en dan terug 3,3 km lopen.

We waren tijdig aanwezig en haalden ons nummer af in het lokale schooltje. Daar zag ik Layla die vooral kwam supporteren voor haar vriendje. Bij de inschrijving hing ook een plannetje met het parcours en het aantal ronden: 1 ronde lopen, 4 ronden fietsen en 1 ronde lopen. Iets later kwam ik ook de familie Wittouck tegen en het parcours werd wat verkend. We werden ook verwittigd dat het best een pittig loopparcours was: omlaag en dan omhoog. Enfin: ik zal het loopgedeelte wel zitten. Ook het weer was perfect: het zonnetje kwam tevoorschijn en het was ca. 16°C. Wel was er toch een stevig windje.

Om 14u15' was de start: met ca. 120 stonden we aan de start. Ik startte behoedzaam waardoor ik wat ingesloten geraakte bij de passage langs de wisselzone. Intussen was Wouter niet meer te zien, hij was vlugger dan mij gestart. Nadien begon ik aan een inhaalbeweging en bergaf kwam ik bij de eerste vrouw terecht. Daarna 180° draaien en bergop. Terug van stilstand vertrekken is niet mijn sterkste kant als 'diesel'. En zo werd ik weer ingehaald, maar ik kwam wel weer op dreef. Ik zag ook Wouter iets voor mij lopen en was aan het naderen maar kwam toch een halve minuut later in de fietsenwisselzone aan,  als derde vrouw  op ca. 10" van de eerste vrouw. Het fietsen had ik niet getraind: het was van de zomer geleden dat ik nog eens in het zadel zat. Ik had ook gekozen om niet met klikpedalen te rijden, deels uit schrik. De eerste ronde was het vooral het parcours verkennen: vooral de wind, het heuvelig parcours, de scherpe draaien in de weide, de kasseistrook: bergaf en bergop, het mooie bosje, het stapwegeltje 'met de wind mee' en de supporters: Layla en fam. Wittouck vielen me op. De tweede ronde wist ik de volgorde wat er zou komen en voelde me iets meer op mijn gemak. Ik werd continu ingehaald en wou vooral de snellere fietsers niet hinderen. Bij het begin van de derde ronde werd ik gedubbeld; ik kreeg schrik want ze roepen rechts en dan weet ik niet wat er bedoeld wordt: is het dat ik dan rechts moet rijden of is het dat zij mij rechts zullen passeren..... Heel verwarrend voor mij als leek. De laatste ronde werd ik minder ingehaald en was de afstand onderling ook groter. In de wisselzone mochten we niet rijden en probeerde ik te lopen met de fiets: onmiddellijk viel me op dat ik toch niet zo vast op mijn benen stond: precies watte in de benen. Dit beterde wel gauw en ik kon een redelijk tempo aanhouden. Ik zag Wouter die dan bijna de berg op was en dus bijna aankwam. Ik haalde een stuk of 6 mensen terug in, enkelen waren aan wandelen. Voor ik het wist was ik terug boven en zat de duathlon erop: ik hoorde dat ik vierde vrouw was en heb eigenlijk niet afgezien, heb goe gedoseerd. Ik heb ervan genoten en zeker voor herhaling vatbaar en dan zal ik mijn fietsen toch wel wat oefenen.

Uitslag: Wouter Degrave: 71ste/115 aangekomen deelnmers in 1u37'29"

            Sandra Cauwels: 95ste/115 aangekomen deelnmers in 1u47'06"

Foto hieronder met dank aan Layla :))

 

IMG_1940

20:59 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-09

Halve marathon Deinze-Bellem 11/11/2009

Deze morgen vertrok ik tijdig (lees: veels te vroeg) richting Bellem. Even zoeken naar het ontmoetingscentrum en dan mijn borstnummer afgehaald. Ik had ook een buszitje gereserveerd die ons zou voeren naar Deinze waar de start plaatsvond. Deze morgen was ik al vroeg wakker, ook Wouter was er vroeg bij deze morgen en zou samen met zijn broer gaan mountainbiken. En moet het nog verteld worden dat ik stress had!! Ik ga dat toch eens moeten afleren ... altijd als ik een wedstrijd doe waar ik voor een tijd wil lopen, heb ik het vlaggen. Soit, gelukkig waren er veel webloglopers aanwezig om mij wat te kalmeren ;).

Ik vertrok met de eerste bus richting Deinze. Daar aangekomen heb ik wat opgewarmd samen met Nathalie Tijtgat, die met twijfels zat: rugpijn verhinderde haar de laatste tijd om stevig te kunnen doortrainen. Daarna nog met de webloglopers een groepsfoto genomen, volgen mij moet ik daar lijkbleek opstaan: want ontspannen was ik op dat moment niet meer.

Om half twee was de start: ik stond goe vooraan samen met Sofie Tuytens, Chris Peeters en Tanja Cleppe. De start zelf ging vlot; ik starte eigenlijk wel vlug want ik haalde bijna onmiddelijk Sofie bij. Het parcours was langs het water en de eerste 14 km was het mee wind. Ik probeerde mijn tempo aan te houden: ik kwam door op km 2 in 7'47. Ik dacht help dat is veel te rap voor mij maar het ging goe, km 5 kwam ik door in 20'05". Toen besloot ik om een tijdje niet meer naar mijn uurwerk te kijken. Rond (ik schat) km 14 sloegen we rechts af, weg van het water en daar zat de wind pal op kop. Tot dan liep ik al de ganse tijd alleen en op dat moment wou ik wel met iemand meelopen. Na een 500 meter moest er een brug overgelopen worden en daar werd ik ingehaald door iemand van AVMO (die later vertelde dat hij bij de veteranen kampioen marathon werd dit jaar). Ik haakte me aan hem vast en kon zo wat uit de wind lopen. Iets verderop moest hij vaart minderen omwille van rugpijn. Intussen had Gert Luyckx zich ook bij ons gevoegd. De laatste kilometer moest ik Gert laten gaan. En dan te bedenken dat Gert zaterdag de 33 km van Battice liep. Hans Detaverniers stond een goeie kilometer voor het einde me op te wachten, hij monterde me op en liep wat mee, waarvoor nogmaals dank! Ik kwam aan in 1u29'01" als tweede vrouw en een nieuw PR (40 seconden scherper gesteld). Heel content hiermee.

Ook bij andere webloglopers werden PR's gelopen: Katrien, Nico, .... proficiat!!!!

Nadien nog met de webloglopers gebabbeld en mijnen prijs: een bon voor bij Runnerservice Brugge ontvangen.

Hieronder foto (dank aan Dirk Van Thuyne)

15337_1197995841526_1577416362_505821_7898639_s

20:09 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

08-11-09

Feesteloop Avelgem 07/11/2009

Eerder deze week kreeg ik van Wendy de vraag of ik niet wou deelnemen aan een avondloop van 10 km in Avelgem. Ik had er iets van gehoord en werd vlug overhaald: feesten en lopen :))) .... Ik zou meelopen met Wendy want op zaterdag in de namiddag loop ik steeds in De Gavers. En om dan s'avonds een wedstrijd vol door te lopen, dat zou niet verstandig zijn ;).

Enfin, om zes uur vertrokken we richting Avelgem. Drie omleidingen verder en drie keer de weg vragend naar de sporthal, kwamen we rond 19u10' aan bij de inschrijvingstafel in de sporthal waar ook de kleedkamers zich bevonden. De moed was ons intussen wel al serieus gezonken.... en we hadden dan ook nog koud :). Zelf opteerde ik voor vier laagjes (lees: truien), een muts en handschoenen. De start was ongeveer 1 km van de kleedkamers, dus besloten we als opwarming daar naartoe te lopen. We hadden nog wat tijd om reeds een gedeelte van het parcours te verkennen. En we waren verrast: bijna onmiddellijk na de start kwam je in een donker straatje terecht zonder straatverlichting maar de organisatie had voor fakels gezorgd aan weerskanten van de baan: prachtig om te zien!!! Bij de verkenning waren we wat onzeker omdat je toch niet voldoende zag maar het baantje was perfect effen. Zo keerden we dan met een gerust hart naar de start om ons klaar te maken. Intussen hadden we ook Herman reeds gevonden :) en stelden hem aan om het tempo te registreren met zijn gps: Wendy wou 13 km/uur halen en wilde zeker niet te rap starten. Zo gezegd, zo gedaan: Herman deed zijn job perfect: in het begin temperde hij ons en de ganse eerste ronde (van vier ronden) bepaalde Herman het tempo. Aan het begin van de tweede liet Herman ons begaan, vanaf dan was het aan mijnen toer :). Wendy deed het prima, op het einde van de derde ronde kreeg ze het wat lastiger maar dat haalde ze in de tweede helft van de vierde ronde ruimschoots in :). We kwamen aan in een tijd van 46'30" na een spannende spurt ;) als vierde en vijfde vrouw.

Hieronder een aktiefoto (met dank aan Herman en Martine):

IMGP1782

18:48 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |