27-06-10

Sellewie Beneden en Leiecorrida

Mijn weekend was weer veels te kort.... Zo'n schoon weer en ik wou weer vanalles doen: ik wou mountainbiken en ik wou lopen. Ik had eerst de 21 km kastelenloop te Izegem in gedachte maar dat viel samen met de mountainbiketocht van Sellewie Beneden te Deerlijk, waar ook Wouter meereed. Dus die keuze was al gemaakt. Zaterdag dus mountainbiken :)).

Met de fiets naar de start van de mtb-tocht gereden (ca. 7,5 km) naar Sellewie Beneden waar de boerenfeesten aan de gang waren. Ik twijfelde tussen de afstand 55 km of 80 km, ik besliste om te wachten tot de splitsing en dan te zien hoe de benen voelden en te beslissen. Tot de eerste bevoorrading kon ik verbazend genoeg redelijk de Grysperres (mountainbiketeam waar wouter en ikzelf lid van zijn) volgen. Voor hen was het een gezapig tempo, voor mij was dit toch wel goed doorrijden. De bepijling van het parcours gebeurde door rode pijlen die voor mij nogal aan de kleine kant waren en niet altijd even logisch opgesteld. Dat zorgde voor verwarring. Het parcours was vlot parcours met hier en daar een hellingske. Na de bevoorrading werd ik even gehinderd door een andere mountainbikster waardsoor ik de grysperres uit het oog verloor. De tocht ging verder richting Bellegem en die omgeving ben ik verkeerde pijltjes beginnen volgen.... en na 3 km had ik het pas door en dan terugkeren tot het punt waar de laatste goeie pijl te zien was. Kort daarna terug verkeerd gereden en toen zakte de courage in mijn schoenen. Toen was ik al zeker dat ik geen 80 km zou rijden. Daarna nog wel een mooie passage gereden in Bellegembos en eens uit het bos mijnen gps ingesteld om langs de baan terug naar de feesttent te rijden. Zo kwam mijnen fietstrip op 59 km te staan. In de feesttent kreeg iedereen nog nen boterham. Daarna nog wat gewacht op de grysperres die de 80 km reden en genoten van het zonnetje :-).

 

Zondagmorgen .... De avond euh nacht voordien hadden we afgesproken met onze ski-maten om te bowlen. Het was infeite een formule waarbij je vooraf 2 uur à volonté kon fonduen (vis en vlees) met desserten: ijscrèmes in verschillende smaken met indien gewenst warme chocoladesaus en chocolademouse. Het eten begon om 21u. Tjah, moet het nog gezegd worden dat je mij kon rollen i.p.v. die bowlingbollen. Na het eten volgde dan 2 spelletjes bowling. Zodus na een korte nachtrust, deze morgen om mijn eten wat te laten zakken een loopke geplaceerd in aanwezigheid van de zon, de Leie, wegsputterende kleine konijntjes en ook wielertoeristen langs de Leie. Wouter moest werken en vertrok kort na de middag. En ook ik vertrok kort na de middag richting Lauwe met de fiets en in loopkledij. Er was namelijk de Leiecorrida in Lauwe waar er wel een aantal loopvriendjes en -vriendinnetjes ook deelnamen. Net voor ik in Lauwe aankwam, zag ik een ijskar en toch even gestopt om te vragen tot hoe lang hij daar stond. Nog tot de avond zei hij en zo was ik gerust, na het lopen zou ik zeker nog tijd genoeg hebben om langs hem te passeren. Ik schreef me in voor de 12,5 km met start om 15u30. Ik wou op het gemakske lopen en was dus aan het zoeken met wie ik kon meelopen om er een gezellig loopke van te maken. Eerst min of meer met Mia Yserbyt afgesproken om samen te lopen maar omdat zij de gewoonte heeft om nogal snel van start te gaan, was ik niet zo zeker van mijn stuk. Net voor de start kwam ik Ronny van de Gavertrimmers tegen die traag zou starten en zeker niet rap zou lopen. Aha, ideaal voor mij dus. Zo gingen Ronny en ik als allerlaatste van start om zo geleidelijk aan op te schuiven. We babbelden erop los en kregen toch wel wat commentaar van de supporters :p. Het waren twee rondes die ook gedeeltelijk langs de Leie liep en ook op het water was er een boot voorzien met supporters en commentator (of hoe zegt men dat): heel leuk!! De eerste ronde haalden we vele lopers in, het ging vlotjes. De tweede ronde waren er al minder lopers: het was zo dat de personen die de 6,25 km en de 12,5 km liepen gezamenlijk startten en resp. 1 en 2 ronden. Op het einde van de ronde was er nog een helling die je toch wel voelde. Ronny en ikzelf kwamen aan in een tijd van 1u12'. Ik heb er enorm van genoten: bedankt Ronny. Nadien, na het nuttigen van liters water, en het afhalen van het naturapakket, terug met de fiets naar huis, met ook eerst bij de ijskar gestopt te hebben om mijn dagelijkse portie crème naar binnen te spelen. Mmmmmm

 

20:27 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

't is tof weer es een blogje van jou te lezen. Jij bent nogal gebeten door dat mountainbiken he ! wie had dat gedacht een paar jaar geleden :-)

Gepost door: Chris | 27-06-10

Mooi verslagje en doe zo voort.

Gepost door: Luc | 27-06-10

Opnieuw een berichtje, en dat was alweer een tijdje geleden. Goed gedaan :-)

Gepost door: Herman | 27-06-10

Sportief weekendje!

Gepost door: Wendy | 27-06-10

tof verslag en die boor dat was wellicht joggingclub Wevelgem in actie, altijd ambiance op de Leie (dat anders een saai stuk zou zijn)

Gepost door: jogginggirl | 27-06-10

Man man... ... wok gèn zittend gat njè...
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 28-06-10

leuk dat je terug in aktie bent...mooi zo.

Gepost door: natalie | 28-06-10

leuk sneukelweekendje gehad blijkbaar

Gepost door: Geert Ryckaert | 28-06-10

druk weekendje achter de rug! als ik 60k mountainbike moet ik 2 dagen op mn gat zitten ;)

Gepost door: Peter | 28-06-10

Je hebt er een druk en vooral een sportief weekend opzitten.

Gepost door: anita | 01-07-10

Leuk en druk weekendje dus!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 02-07-10

De commentaren zijn gesloten.