04-07-10

Vlerkejogging te Harebelke 02/07/2010

Vrijdagavond trok ik richting Tientjesstraat te Harelbeke alwaar er voor de 13de keer De Vlerkejogging van start ging. Bedoeling was om één ronde (=5,5 km) op te warmen vooraleer aan de wedstrijd te beginnen, om tegen dat het dan de start zelf was geen pijn meer te hebben aan de aanhechting achillis aan hielbeen. Vooral de eerste kilometers dat ik loop, voel ik nog redelijk pijn daarna vermindert het doorgaans tot goed draaglijk. De wedstrijd zelf wou ik ook aan trainingstempo lopen, zo zou ik in totaal 11 km hebben. Vrijdag was het de ganse dag 'plakweer' geweest en wat verfrissing: een goeie douche was welgekomen.

Bij het begin van de opwarmronde werd het duidelijk dat er een onweersbui in de lucht hing. Op het einde van de ronde begon het serieus te bliksemen en te regenen. We kregen onze douche :). En als er nu iets is waarvan ik schrik heb, dan is het van de bliksem.... dus ik was vlug binnen. Een kwartier voor de start (19u30) was de bui over en was het een aangename temperatuur om te lopen. Na de opwarmronde had ik een beetje pijn aan de oksel/schouder maar doenbaar. Ik had de woensdag ervoor in het openbad van Kortrijk tijdens het zwemmen daar pijn gehad maar sindsdien niet meer gevoeld: ik dacht dat het door het koude water was.

Het was een gezamenlijke start waarbij de vrouwen 1 ronde en de mannen 2 ronden dienden te lopen. In de start stond ik redelijk goed achteraan (samen met de Spencers, V. Timmerman, ...) om zo niet meegetrokken te worden tot een snelle start.  Dus startte ik op het gemak en ik had geen pijn aan de achillis. Ik zag iets voor mij V. Maertens lopen en liep het gat toe naar haar met de bedoeling om met haar samen te lopen. Toen we in De Gavers kwamen, kriebelde het bij mij en ik verhoogde mijn tempo. Temeer dat de paadjes in De Gavers omgetoverd waren tot waterpaden: in begin probeerde ik nog wat de plassen te ontwijken maar ik had algauw door dat dat niet veel zin had. Dus liep ik rechtdoor, midden de plassen: awel, ik voelde me weer kinds. Het voelde aan als crossen. Het ging goed: ik passeerde V. Timmerman, die het ook rustiger aan deed omwille van wat pijn in de kuit. Maar bij mij was er geen houden meer aan: ik had nergens pijn en besloot goed door te lopen. Ik haalde continu in, wat me wel moed gaf en dan zag ik Ch. Dewaele, die ik toch wel wou voor zijn en ik passeerde haar halfweg de toer. Ik hield mijn tempo redelijk aan en zag in de verte nog wat vrouwen lopen oa U. Debie, V. Catry en ervoor nog I. Vermeulen. Tot mijn verbazing bleef ik naderen op hen en op ca. 1,5 km van het einde passeerde ik U. Debie. Op ongeveer een kilometer kwam ik bij V. Catry maar dan was bij mij het vat bijna op. Gelukkig was het niet ver meer en verlieten we toen De Gavers. In het laatste stuk op straat trok V. Catry nog wat door en zo verloor ik wat terrein. Ik hoorde ook stappen achter mij en verwachte dat U. Debie in de laatste rechte lijn zou paseren in de spurt, want spurten is niet aan mij besteed. Maar dat gebeurde net niet, scheelde slechts enkele seconden. Zo kwam ik aan als vijfde vrouw  (en derde vrouw in mijn categorie) in een tijd van 23'27" (gem. 14,07 km/uur): 1e V. Steen, 2e R. De Lodder, 3e I. Vermeulen, 4e V. Catry. Onmiddellijk bij aankomst, kon ik het niet houden van de pijn in oksel/schouder. Het rode kruis smeerde er wat flexumzalf op maar helpen deed dit niet.

Zaterdagmorgen naar de dokter: spierverrekking van de spier die van de oksel naar schouder gaat: moet me minstens 2 weken rustig houden: verbod om te sporten ... Djoeme, net nu ik terug wat in vorm kwam .....

Hieronder wat foto's (genomen door H. Debrabandere: mercikes!!)

 

vlerkejogging 1

 

17:20 Gepost door Wilma in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

knappe wedstrijd Sandra spijtig van die spierverrekking.

Gepost door: natalie | 04-07-10

een plezier om je terug in volle actie te zien, jammer van die spierverreking wel natuurlijk... hopelijk zijn die 2 weken snel om!

Gepost door: Peter | 04-07-10

Oooh, zo jammer die verrekking, proficiat met je podiumplaats hé, 2 weken zijn zo voorbij!

Gepost door: Wendy | 07-07-10

Mooi tempo en hopelijk een goed herstel van de spierverreking.

Gepost door: Luc | 25-07-10

Zelfs aan de oksel mag een loper geen last hebben. Maar ondertussen wel al hersteld en al weer in vorm aan het raken veronderstel ik

Gepost door: cremke | 16-08-10

De commentaren zijn gesloten.