21-10-10

verdomme...

Gisteren (ca. 12u) mochten we (wouter, mijn vader en ik) dus naar de prof voor de uitslag van de biopsie. Wat we daar te horen kregen was heel slecht nieuws. Er zijn op verschillende plaatsen uitzaaiingen: schouder uiteraard, een aantal plaatsen in rug, bekken, arm en ook borst.  In eerste instantie waren nog niet alle resulaten binnen van de biopsie, daarvoor was het nog wachten tot s'avond. Er werden wel een aantal mogelijk pistes voorgesteld: één was een type bottumoren waar ze feitelijks niets kunnen tegendoen omdat de enige wapens messen zijn (wegsnijden) en er dus al heel wat uitzaaiingen zijn waar men er niet aankan, één tweede mogelijkheid was dat het misschien afkomstig was van de borst aangezien daar ook iets was gezien: dan zou ik onmiddellijk naar gynaecoloog doorverwezen worden,  een derde mogelijkheid was dat om iets hematologisch (bloedziekte) ging en dan is er de mogelijkheid van chemo. s'Middags was er nog geen uitsluitsel over wat..... Hij zei ook dat hij niet twijfelde dat ik veel zeer had aan rug en bekken sedert paar dagen, als hij de botscan zag. Hij schreef me pijnklevers voor en ik vroeg ook iets om te slapen: wat ik deze keer wel kreeg. En ik vroeg hem wat nu nog het beste voor mij kon zijn: dan zei hij hopen dat het iets hematologisch is, want met chemo staan ze al heel ver. Zo trokken we naar huis: zonder courage,....en wachtend tot s'avonds.

s'Avonds kreeg ik dan telefoon van de prof rond 19h die zei dat het in de richting gaat van een lymfoon en dat is hematologisch, dus chemo zei hij. Hij zou vandaag contact opnemen met de prof hematoloog en mij vandaag rond 10 u terugbellen. Hopelijk mag ik vandaag nog langs bij hem en kan er direct in actie geschoten worden.

Wat de pijn betreft? wel, de pijnklevers liggen erop van gistern rond 18u30 maar heb tot op heden nog heel veel pijn. Op de pijnklevers staat ook dat het wel één dag kan duren vooraleer de klever volop werkt. Het zijn klevers die om de drie dagen dienen vervangen te worden. Ik ben vandaag dan ook nog opgestaan met pijn in de knie: maar geen normaal zeer, enfin.... vermoedelijk zal er daar ook wel iets zitten.

Het slaappilletje dat ik kreeg: had enorme pijn toen ik in bed lag en heb nog lange tijd wakkergelegen maar heb wel geslapen tot 8u15' en dat was al lang geleden dat ik toch nog eens lange tijd aan één stuk doorgeslapen heb.

Aan de mensen die gisteren sms'ten, belden,.... sorry, maar ik kon gisteren niet antwoorden. Vandaag is een nieuwe dag en ik hoop dat ik spoedig naar de hematoloog mag en dat het gevecht kan beginnen!!

Kleinie update: op maandag 25/10 om 14 u mag ik naar hematoloog, kan niet vroeger omdat momenteel nog volop bezig met onderzoek en ze willen dat alle resulaten binnen zijn.

 

09:17 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

Commentaren

meiske toch .

ik wens je echt veel sterkte en beterschap toe .

Gepost door: marlon | 21-10-10

geen goed nieuws, een verdomme is hier wel op zijn plaats. Kan alleen maar zeggen dat je de moed niet moogt laten zakken he Sandra, ze kunnen tegenwoordig al veel op gebied van kankerbestrijding. Mijn vader zit in 't zelfde schuitje (hervallen na 5 jaar en nu weer bezig met chemokuur), en we (ik vooral én zijn behandelend arts, mijn vader is een zwartkijker en dat kan je in zo'n periode best niet zijn) zien alvast een positieve afloop. Ik duim even hard voor jou als voor hem en kopje omhoog!

Gepost door: Chris | 21-10-10

Sterkte...
Hopelijk komt alles goed.

Gepost door: Wim | 21-10-10

inderdaad geen goed nieuws, hopelijk kan je vlug naar de hematoloog zodat alles kan starten. Wij wens je veel sterkte en beterschap toe, en je weet het als je hulp nodig heb bellen hee.

Gepost door: anja | 21-10-10

Oh Sandra, ik heb gisteren de ganse dag aan je gedacht en vermoedde al iets ergs toen ik op je blog en fb niets hoorde... De moed niet laten zakken hé want als 't nu inderdaad iets haematologisch is dan is er nog de uitweg van de chemo. We laten je zeker niet in de steek en weet dat we je steunen, ik kom zeker nog eens langs om te babbelen maar nu eerst zorgen dat je antwoordt krijgt op alle vragen hoe het nu verder moet. Momenteel krijg je waarschijnlijk een over-load aan informatie en draait dit allemaal in je hoofd rond maar 't is beter te weten wat er mogelijk is. 't Is ook goed dat buiten Wouter ook je vader mee was, hopelijk raken jullie een beetje wijs uit alle medische termen die ze daar gebruiken en krijg je voldoende uitleg. En wat die klevers betreft: het kan inderdaad een tijdje duren voordat die hun werk doen, die medicijnen komen via de huid in de bloedstroom terecht, geef het wat tijd en je zal zien dat het werkt.
Veel courage toegewenst aan jullie allen. Ook vanwege Philippe uiteraard.

Gepost door: Spencerwoman | 21-10-10

Beste (sporadische) treingenoot, op het perron en in de trein denk ik telkens weer aan onze treinbabbels tot in Waregem, ... over die plooicaravannen van Rapido (daarover zijn wij het roerend eens), de sport, het werk, ... Bij het lezen van je laatste bericht heb ik wel kippenvel gekregen, en ik wens ooooh zo hard al het goede-beter-beste voor jou. Ik ben nu bezig met het dossier nv Dierickx uit Mendonk, ... en hier ligt weer een schitterend advies van jou voor m'n neus. Alweer perfect volledig, alweer perfect uitgeplozen, alweer perfect in orde, alweer perfect op z'n Sandra's. Ik wil je bij deze toch proficiat wensen met het supersterke werk dat we hier van je krijgen. Hier gonst het in koor "Sandra is the best" !!!

Gepost door: Bruun | 21-10-10

Hey Sandra,

ik heb de hele tijd aan je gedacht! Ik maakte me al zorgen dat ik nog niks gehoord of gelezen had. Ik begrijp dat het niet makkelijk moet zijn voor jullie nu. Het wordt dus nog even afwachten. Ik hoop dat je snel mag weten welke behandeling er zal volgen! Ik blijf duimen voor je en ik ben zeker dat wat er ook moge zijn, je zal terugvechten als geen ander!!!
En weet dat er zoveel mensen zijn die je steunen en aan je denken, echt waar!!!

Gepost door: Audrey Goesaert | 21-10-10

Verdomme Sandra, je zou voor minder vloeken, ik kan mij niet voorstellen wat er nu allemaal door je heen gaat, maar ik leef met je mee, de training van vandaag heb ik heel de tijd met jou in gedachten gelopen, het klinkt misschien melig en we kennen elkaar ook niet goed, maar toch leef ik heel erg mee. Ik hoop dat het snel maandag is en je precies weet waartegen je moet vechten en met welke wapens, heel veel sterkte en hopelijk is de pijn vandaag al wat beter.
Groetjes
Wendy

Gepost door: wendy | 21-10-10

Dag Sandra,
Veel sterkte in deze moeilijke periode, wij kennen je als een echte vechter die er blijft voor gaan. Je zult ongetwijfeld ups en downs hebben in dit genezingsproces maar je hoeft maar te bellen, mailen, enz of we staan er voor jou, zowel aaike als ik, vergeet dat nooit... Heb altijd gevonden dat jij en ik nogal op elkaar gelijken qua drive en op verschillende karaktertrekken gelijkenissen tonen, maar dit is gewoon niet fair en verdient om er voluit tegen te vechten, go for it!!!

Jurgen en co

Gepost door: Jurgen Soetaert | 21-10-10

na de stilte op FB en hier op de blog, lezen we dat het inderdaad niet het verhoopte resultaat was, maar dat er via chemo toch mogelijkheden zijn. Ik weet dat we samen met heel veel vrienden van jullie aan je denken nu. Ik leerde je kennen tijdens de marathon. Een wedstrijd die met glans doorstaan werd. Ook de strijd die nu komt zal overwonnen worden. Heel veel sterkte van ons allen hier !!!

Gepost door: marnix en kathy | 21-10-10

Veel sterkte en we denken aan je.

Gepost door: Luc | 21-10-10

Sandraatje,

Meiske toch ! Viel deze middag achterover toen ik het "verdomde" nieuw vernam. Leef heel sterk met je mee. Wens je enorm veel moed en sterkte. En stel al je hoop in de dokters. Deze kunnen de dag van vandaag enorm veel ook met aangepaste chemo en medicatie.

Gepost door: magda van impe | 21-10-10

Sandraatje,

Meiske toch ! Viel deze middag achterover toen ik het "verdomde" nieuw vernam. Leef heel sterk met je mee. Wens je enorm veel moed en sterkte. En stel al je hoop in de dokters. Deze kunnen de dag van vandaag enorm veel ook met aangepaste chemo en medicatie.

Gepost door: magda | 21-10-10

Sandra,
Ik leef ook enorm met je mee!!
Hou je sterk meid !

Gepost door: Rony Verhulst | 21-10-10

sandra,

heb verschoten toen ik dit relaas las.heb deze week veel aan u gedacht.je moet ertegen vechten tegen die vuile ziekte.ik weet dat je dat kan.ik ken je nu al een tijdje en je bent een sterke madam.je moet er voor gaan.en als je dat sterkte kan geven denk dan eens in de moeilijke perioden aan clint.die is er hem ook aan het doorknokken.wat hij kan kun jij ook!!!heel veel sterkte en courage gewenst van uwe oude haas van de hm van sluis.YNWA!!!!

Gepost door: gino | 21-10-10

aan sandra
al ken ik je niet maar heb het gehoord van veronica , en wil je langs deze weg veel sterkte toe wensen , en hou moed

marleen

Gepost door: marleen vincent | 21-10-10

sandra,

Veel sterkte en hou de moed erin, we denken aan je.

Gepost door: isabel en dominique | 21-10-10

Dat is inderdaad zeer slecht nieuws. Veel beterschap, veel sterkte en veel moed om je er door te slaan.

Gepost door: Herman | 21-10-10

Blijven hopen. Zolang is er leven hè

Gepost door: cremke | 21-10-10

Don't give up 'cause you have friends !

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 22-10-10

Sandra,

Het is inderdaad even slikken om dit te lezen en ik kan me voorstellen als je dit alles moet aanhoren dat je heen en weer wordt geslingerd tussen (wan)hoop. Toch toont het feit dat je er wil/kunt over schrijven en de titel van dit stukje dat je klaar bent voor de strijd.

En dit te bedenken dat we vorig jaar samen de vredesloop liepen en het achteraf nog hillarisch werd toen ze je eerst niet afriepen om naar het podium te gaan en toen je al op weg was naar je auto ze je toch nog op het podium wilden. 't zal toch raar doen morgen, hoor.

Heel veel courage!!!!

Gepost door: geert ryckaert | 22-10-10

toeme Sandra, maar samen met Wouter familie en je vrienden sla je er door. Hou de moed er in Jij kan dat aan!!!!Als er iets is dat we kunnen doen? roepen he !!!
Eric en Annick

Gepost door: Eric | 22-10-10

Heel toevallig hier terecht gekomen. En dan dacht ... ook iemand die van joggen houdt ... en dan lees ik 'verdomme' en wordt het stil dicht in mij.
Wat sterke vleugeltjes wil ik je even komen brengen

Merel

Gepost door: merel | 22-10-10

verdomme ... verdomme ... verdomme ...
ik blijf duimen zenne!
veel sterkte toegewenst

Gepost door: Koen | 22-10-10

Beste Sandra,
Veel sterkte voor jou en je familie! 'k heb het slechte nieuws deze middag van Kris vernomen. Courage!

Gepost door: Kurt | 22-10-10

Hey Sandra ....

heel veel sterkte toegewenst ... hopelijk wordt U morgen alles duidelijk en kan je starten met de genezing .. je weet dat we er zijn voor julllie hé...
ge moogt dag en nacht onze hulp inroepen !
groetjes aan wouter ook hé ... en echt waar , als we iets kunnen doen; laat het ons dan weten ...

dikke knuffel
Hans en Heidi

Gepost door: hans Detavernier | 24-10-10

hey sandra

veel sterkte in deze moeilijke periode .. ge weet dat we er zijn voor u en natuurlijk voor Wouter ook !
gelijk wanneer (dag en nacht) mag je onze hulp inroepen !!!

een dikke knuffel
xx
hans en heidi

Gepost door: Hans Detavernier | 24-10-10

STERKTE!!!!!

Gepost door: Dirkjogt | 24-10-10

De commentaren zijn gesloten.