25-10-10

'Beest' heeft een naam

Deze namiddag om 14u had ik een afspraak bij de hematoloog. Zoals gewoonte waren we tijdig (lees: veel te vroeg) en besloten we om terug in de cafetaria te eten: ik koos voor de dagsuggestie kipreepjes op indische wijze (gewokte kip met zoetzure saus en rijst dus) en als dessertje een chocomousse. Vooral dat laatste viel in mijn smaak.

Om 13 u stonden we al aan de balie van de dienst hematologie/oncologie. Een half uur later werden we al in het kabinet van Dr. Vrelust geropen. Onmiddellijk werd de diagnose bevestigd dat het om een lymfoon ging. Alles wijst in de richting van een non-hodskin: wel een agressieve maar dat wisten we al gezien de korte tijdspanne dat alles zich situeert. Voornaamste wat gezegd werd is dat het om een behandelbare gaat! Hoogstwaarschijnlijk gaat het over een 'difuus' lymfoon maar je hebt ook nog iets van een Burskin (of iets dergelijks). Uitsluitsel hierover is er donderdag. Maar men gaat er momenteel van uit dat het 'difuus' is en de behandeling zou bestaan uit o.a. cortisone (vandaag al mee gestart) en chemo: gepland eerste sessie nu vrijdag. Vervolgens zou om de 2 weken één dag chemo in de kliniek voorzien worden. In totaal 6 sessies en dat zou zonder opname in kliniek zijn: wel om de twee weken één dag daar verblijven. Als het toch 'Burskin' blijkt, dan is er wel opname en zou eerst gestart worden met beenmergtransplantatie. Maar zoals gezegd: wordt nu gedacht aan het eerste nl. 'difuus' met start chemo nu vrijdag. Na 3 sessies wordt dan terug een PET-scan genomen om te zien hoe de chemo zijn werk doet.

Er moeten sowieso wel nog een aantal onderzoeken gebeuren: ze hebben iets gezien in baarmoeder en ook in de borst. Om alles uit te sluiten en niets over het hoofd te zien moet ik donderdag naar de gynaecoloog en volgende week vrijdag voor een mammografie. Verder willen ze ook een cardiogram van mijn hart nemen om te zien of ik de chemo om de 2 weken wel zal aankunnen. Dit wordt ook op donderdag genomen. En vandaag hebben ze ook al een beenmergpunctie genomen: d'er zijn aangenamere dingen dan dat maar viel eigenlijk wel mee... (ben een beetje een trunte soms ;-p).

Voor het overige moet ik minimum 2 liter water per dag drinken (geen probleem voor mij), een pilleke voor de nieren en een pilleke voor de maag.

De pijnpleisters voorlopig hun ding laten doen: maar heb momenteel een allergische uitslag op buik en rug dat nogal jeukt, vermoedelijk een allergie tegen de morfine.

Voila, dat is het zowat: het gevecht kan beginnen.

I'll be back!!!

 

 

17:29 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Offcourse you'll be back!!!

Gepost door: Koen | 25-10-10

Al bij al toch hoopgevend nieuws. De dokter had het waarschijnlijk over Burkitt-lymphoma maar dit komt minder vaak voor dan een diffuus lymfoom. We duimen dat het een diffuus wordt want de behandeling is minder ingrijpend.
Hou je haaks en tot gauw.

Gepost door: Spencerwoman | 25-10-10

Hoi Sandra,
Ik heb heel het weekend aan u gedacht sinds ik dit te horen kreeg van Danny. We zijn echt blij voor jou dat het resutaat het beste van het slechtste is geworden en hopen dat je alles een beetje kan verwerken. Als het je een beetje kan helpen: mijn vader heeft dezelfde kanker gehad, inderdaad gehad, voorlopig is hij kankervrij verklaart. De medische wereld staat hier al zeer ver in. Hij heeft moeten vechten maar je gaat op die manier toch anders in het leven staan. Het zal je sterker maken en vergeet niet: een positieve kijk is al de helft van de genezing! Hou de moed erin allebei, we leven met jullie mee en tot hoors!

Gepost door: Annelies leenaers | 25-10-10

Ik ben blij voor jou dat je weet wat het is. Er zijn zo te lezen nog een aantal onderzoeken gepland maar het is goed dat je nu met de gepaste behandelingen kunt starten! Ik ben echt heel blij voor je!
Je bent een vechtertje! Dat heb je bewezen door de manier waarop je met alles omgaat! Ik ben echt heel fier op je en moet je echt bewonderen om al die vechtlust! We kunnen niet echt actief iets doen maar we kunnen je wel laten weten dat we je steunen! Ik denk enorm veel aan jou! Ik hoop dat alle gedachten van alle mensen die aan je denken, je nog meer kracht mogen geven om door te zetten! Want zo kennen we jou!
Hou je goed en ik bel je zeker nog eens op om eens af te spreken!
Groetjes

Gepost door: Audrey | 25-10-10

veel sterkte sandra, kristien is er ook kapot van, maar zoals je zegt, het gevecht kan beginnen, je zal het winnen. Ik ben er zeker van, je bent een vechtertje, wie ooit een marathon gelopen heeft in 3u20min is zeker een doorzetter, je zal er nog lopen, wees maar zeker. Lieve groeten uit Rumbeke

Kristien, Tom, Thomasje* en Mathias

Gepost door: tom | 25-10-10

DAmn, laat je niet doen door dit beest. Als we je kunnen helpen met vechten, laat het maar weten. We staan klaar om je te helpen

Gepost door: wesley (de wes) | 25-10-10

Je bent zeker een vechtertje, je komt er wel door.

Gepost door: Luc | 25-10-10

laat je niet klein krijgen meiske ,ne vechter zoals jij slaat er hem wel door .

sterkte

Gepost door: marlon | 25-10-10

We hebben je zien vechten in uw eerste marathon. Hij is fantastisch gelukt. Je kunt het, go for it

Gepost door: cremke | 25-10-10

Tracht je maar zoveel mogelijk op te trekken aan het positieve, Sandra, namelijk dat het behandelbaar is. Nogmaals véél sterkte toegewenst, maar je klinkt strijdvaardig en dat is goed!!

Gepost door: Bert | 25-10-10

Een eerste strohalm waar je stevig kan aan optrekken!

Gepost door: geert ryckaert | 26-10-10

Dat is toch een positieve noot na zoveel dagen slecht nieuws.
Je kan nu "het beest" bekampen.
En iedereen weet dat je een "winner" bent : ook in deze strijd zal je slagen.

Go for it, Sandra !

Gepost door: frank spencer | 26-10-10

er gaat hier geen dag voorbij dat we niet over je praten.
ook zondag in gent waren we over je bezig.
je ziet, niemand laat je onberoerd.
nu nog een zware week voor de boeg met al die onderzoeken,
maar eens gestart met de behandelingen, gaat het enkel beteren voor je.
echt veel kunnen we niet voor je doen, maar weet dat we aan je denken.
en zoals hierboven vermeld, eens een marathon gelopen sta je sterker in het leven,
dus zijn we zeker dat je ook dit zal overwinnen.

sterkte meid !!!

Gepost door: patricia | 26-10-10

Dag Sandra,

Deze morgen op de trein het slechte nieuws gehoord van collega-maandag-wandelaar Jimmy. Serieus geschrokken natuurlijk... Jou een beetje kennende weet ik echter zeker dat je met veel optimisme en vechtlust je ziekte zal te lijf gaan! "Houd jun an't gès"!

Gepost door: Frederic Courtens | 26-10-10

trunte ??? Integendeel !!! Go for it.
Wim de olifant & co

Gepost door: Wim | 27-10-10

is al een hele opluchting te lezen dat het de goede kant uitgaat ! laat maar weten wanneer ik een kletske moet komen slaan é (heidi) !
groetjes en tot gauw es hé
hans en heidi

Gepost door: Hans Detavernier | 27-10-10

Laat je niet doen!
Iedereen zal je steunen!!

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 27-10-10

wij wensen u veel sterkte in de strijd en hopen je mooie lach spoedig te mogen aanschouwen !!!

Gepost door: lieven en annick | 28-10-10

vechten , courage en nog eens courage , een atlete als jij haalt altijd de meet hoor !!

Gepost door: Pol ,een roadrunner | 01-11-10

De commentaren zijn gesloten.