29-10-10

Gynae/Cardio/Chemo

Gisteren (28/10) waren er twee onderzoeken gepland: om 13u30 bij de gynaecoloog voor nazicht baarmoeder en borst omdat uit vorige onderzoeken daar toch ook iets gezien is. Vervolgens om 16u een cardiogram om te zien om hart ok is voor de behandelingen.

Deze keer at ik in cafétaria een huisgemaakte lasagne die ik terug wel lekker vond. Tegen 13u stond ik al aan de balie van de gynaecologie. Om 14u10 was het aan mijn beurt. De details van het gynaecologisch onderzoek zal ik jullie besparen ;-). Volgens dokter een bloedingscyste op eierstok dat kan voorkomen in een cyclys. Het is wel zo dat bij non-hodskin er wel gekend is dat het ook eierstok aantast, vandaar dat dit verder zal opgevolgd worden. Voorlopig wordt hier niets aan gedaan. De dokter zei ook: had ik niet geweten dat je non-hodskin had, dan zou ik zeggen dit is hier OK. Vervolgens nog een borstonderzoek: zij voelde niets abnormaal. Om toch zeker te zijn, is een NMR-scan voorzien op maandag 8/11. De mammografie van 05/11 werd geannuleerd. Nadien zei ze eigenlijk mocht dit een gewone controle geweest zijn, dan zou ik zeggen dat alles normaal is. Maar om zeker te zijn en om niets over het hoofd te zien: de NMR.

Voor de volgende afspraak hadden we nog ruim de tijd en dat was ideaal om een dessertje te gaan eten: in mijn geval een chocoladecake (toch wel nog een serieus stuk maar alles opgegegeten hoor!!).

Vandaag (vrijdag 29/10) moest ik dus om 9 uur terug bij de hematoloog: de uitslag ging bekend zijn van de Burkitt-test. We waren nog maar pas bij haar binnen of ze zei al dat door technische problemen de test mislukt was en dat ze die dus moesten terug opnieuw doen. Maar de anatomen-pathologen zeiden dat ze nagenoeg zeker zijn dat het geen Burkitt is op basis van morfologie. Vandaar dat de chemo toch vandaag zou starten (in geval van Burkitt was het eerst beenmergtransplantatie). Vervolgens zei ze dat er ook oncologisch overleg op de dienst geweest was waarbij ook mijn geval besproken is en dat er sowieso na de chemosessies geopteerd wordt om nog aansluitend een beenmergtransplantatie te doen dit eerder preventief en om hervalkansen te verkleinen. Dit wordt voorgesteld omdat het toch wel een zeer agressieve vorm is. (Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat er dan een paar traantjes gevloeid zijn: indertijd bij mijn moeder was beenmergtransplantatie het laatste redmiddel en is zijn ook gedurende die opname overleden, maar nu zou het eerder preventief zijn). Verder werd uitgelegd dat na 3 behandelingen chemo er opnieuw een PET-scan zal genomen worden: deze scan zal belangrijk zijn want dan zal gekeken worden hoe de chemo zijn werk doet. Eveneens werden de nevenwerkingen uiteengezet en ja, binnenkort zal je me misschiens zien als langharige blondine... ;-p.

Dat is het voorlopig weer wat, momenteel lig in dagkliniek met infuus en is de chemo lopende. Dus vanaf nu gaan we er een lap opgeven!!!

 

11:12 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Succes met de behandelingen.

Gepost door: wesley (de wes) | 29-10-10

Hoi, ik weet nog toen we samen de 15 km t.v.v. Paraguay liepen je het verhaal van je mama vertelde maar zoals je schrijft, nu is het preventief dus een gans andere situatie. Je bent eraan begonnen ! Vanaf nu duimen we onze duimen kapot ! p.s. Ik denk dat je wel zal staan met je lange blonde haren !!! Je blijft positief en zo moet het ! Groetjes
Wim & co

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 29-10-10

ik bedenk alvast een paar domme blondjes moppen ;-)
goed dat je begonnen bent, want al die onderzoeken zijn wel nodig en zo, maar die vechten niet tegen dat beest he ! Hopelijk valt de chemo een beetje mee. Fingers crossed alvast voor u !!! Heel veel sterkte he !

Gepost door: veerle | 29-10-10

Het goede nieuws is dat de behandeling kan starten....we blijven duimen.Groetjes ook aan Wouter van ons 2
Eric en Annick

Gepost door: Eric | 29-10-10

Je blijft positief en dat zal je sterker maken, veel succes.

Gepost door: Luc | 29-10-10

Het startschot is gegeven ! eindelijk voor ons ook een beetje ,klinkt misschien raar, maar we leven voledig met alles mee ,en we willen op alle gbied een steun zijn (maar dat weten jullie ondertussen al hé :-) )

Aan je eetaanvallekes ga ik niet kunnen meedoen :-) te leker en te veel hihi

Gepost door: Katrien | 29-10-10

Er is altijd HOOP.
Vertrouw dat er werkelijk
verandering kan komen.

Veel sterkte
Mia

Gepost door: Yserbyt Mia | 29-10-10

Ik bewonder je sterkte,

Gepost door: Rony Verhulst | 29-10-10

Sandra,
zoals hoger beschreven het startschot werd gegeven, en eens de wedstrijd begint, ga we er voor!
wij van de opleiding veiligheid leven met je mee en wensen jou en al uw dierbaren veel sterkte in deze voor jullie moeilijkere tijd
namens de groep
Tony

Gepost door: tony | 29-10-10

Sandra, wij duimen met je mee voor een goede afloop. Net zoals op een wedstrijd: blik op oneindig en blijven ervoor gaan. Veel sterkte, ook aan Wouter.

Gepost door: koen en petra | 30-10-10

blijkbaar een nieuw leuk restaurantje gevonden sandra ( haha )
nee serieus, de behandelingen zijn nu begonnen, je weet waar je staat, dus ga ervoor hé meid.

Gepost door: patje | 01-11-10

Sandra,

ik ben blij dat je al kan starten met de therapie, veel succes en moed om de strijd aan te gaan.
50% van de genezing zit in het hoofd, vergeet dat niet (natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan).
Veel strijdlust en veel steun voor jou en Wouter.
Er gaat geen dag voorbij of ik heb jou/jullie in gedachten. Bovendien is er een plaatsje in mijn living die mij aan jou doet denken, als ik in die richting kijk, stuur ik je alle energie ...

PS: Veerle en ik hebben een kaartje gestuurd (alé, ik hoop dat het al verstuurd is...)

Gepost door: Katrien | 04-11-10

Hi Sandra, niets meer van je gehoord sinds je het gemeentehuis verliet en nu dit! Ik hoor liever ander nieuws zal je ook wel kunnen beamen! Ik wens je uiteraard het beste en dat de er mee gepaard gaande symptonen je niet te veel uitputten.

Gepost door: Magda | 04-11-10

Een traantje, zou voor minder zeker. Je blijft er opvallend kalm en positief bij. En natuurlijk: zolang er leven is is er hoop

Gepost door: cremke | 04-11-10

De commentaren zijn gesloten.