09-11-10

Eerste bloedcontrole

Gisteren (maandag 8/11) waren volgende afspraken voorzien in het UZ Antwerpen: 12u bloedafname, 12u30 NMR borst en 13u30 raadpleging hematoloog/oncoloog.

De nacht ervoor heb ik ieder uur van de klok gezien: zelf een slaappil van 2mg hielp nie. Ik had stress voor de controle en voor de rit ernaartoe waarvoor mijn vader taxi van dienst was. Het is niet altijd evident om op een autostrade te rijden.

Iets voor negen uur was mijn vader present en algauw vertrokken we. We hadden nagenoeg drie uur te tijd om er te geraken ;-). Onderweg nog een plasstop ingelast in Kruibeke waar er een 'airstream'achtig restaurant en tankstation is. We kwamen aan in het UZ rond 10u40. Ruim op tijd dus zoals gewoonte maar veel te vroeg om al iets te eten ... :-).

Dus op goed geluk naar de balie om in te schrijven voor de bloedcontrole: het was er druk en het was een wachtrij om te kunnen inschrijven. Eens ingeschreven werd algauw mijn bloed afgenomen: de verpleegster herkende mij nog van vorige week vrjidag en zei dat ik er goed uit zag :-). Ik vertelde uiteraard van het putteke in mijn schouder en ook dat ik terug kan zwaaien met mijn rechterhand terwijl ik deunde: 'Dag Sinterklaasje daaag daag'. Dan zijn we op tijd eraan begonnen zei ze ;-). Voor ik het wist, had ze al geprikt (want ik heb schrik van de prik) en was ik er vanaf.

Toen was het rond 11u en besloten om ook bij de NMR in te schrijven en te vragen of het mogelijks vroeger kon. Aan de balie verschoten ze wel: jij bent echt wel vroeg hoor!. Aja, ben ik een rappe éh ;-p. Ze zei: ja, je kunt nooit weten of er afgezegd hebben, dus ja, je kunt proberen zei ze. Wachten moesten we toch, of het nu daar was of elders dus we bleven zitten. Even hadden we spijt dat we toch niet ervoor een taske koffie gaan drinken waren maar dat zouden we dan nog wel inhalen... Een kwartier later werd ik geroepen: in de kleedkamer kwam de verpleegster en stelde een aantal vragen: o.a. wanneer de eerste dag van mijn vorige menstruatiecyclus was. Dat was een enkele dagen na mijn biopsie dus rond 17 oktober zei. Ze bekeek me bedenkelijk en zei wacht even. Ze kwam terug met een dokter die zei: we zitten met een probleem: een CT scan van de borst met contrastvloeistof dient te gebeuren tussen dag 7 en dag 14, anders kleurt alles en kan je dus geen interpretaties doen. Ze zei: het heeft geen zin om die nu te doen. Tjah, ik zei het is de gynaecologe die de datum aangevraagd heeft.... En zo kwam het dat ik vijf minuten later alweer buiten stond en ik moest terugbellen  op mijn eerstvolgende eerste dag van mijn cyclus.

Na even onze frustatie geuit te hebben tegen elkaar en aangezien beiden nog geen honger hadden, gingen we naar de balie hematologie/oncologie want ze hadden gevraagd om na de NMR langs te gaan en te verwittigen zodat de Dr. zou weten dat we er waren. Er was terug een wachtrij: ja, ja voor iemand die weinig geduld heeft, heb ik toch al geleerd om mij daar niet meer in op te jagen. Het secretariaat belde de Dr. en aangezien de bloedresulaten binnen waren, ging ze ons er tussennemen: JUIJ :-). Iets voor 12 uur zaten we bij haar: de bloedresulaten waren goe, joepie! Supercontent ben ik. Ook de Dr. was heel tevreden over de resultaten: je lichaam verwerkt de chemo heel goe. Dus normaal is het vrijdag chemodag. Sowieso wordt vrijdag ook nog eens eerst bloed gecontroleerd maar als ik niet ziek wordt of dergelijke, verwacht ze dat bloed goed zal zijn. En ook zij was blij te horen en te zien hoe schouder veranderd was. Het is een duidelijk teken dat de chemo zijn werk doet! De tinteling in de éne hand dient verder in de gaten gehouden te worden maar zou misschien ook wel van de schouder kunnen afkomstig zijn. Ook hebben we extra uitleg over de beenmergtransplantatie gevraagd: er wordt geopteerd hiervoor omdat bij mij de non-hodskin toch wel op de niet-gewone plaatsen voorkomt (aja, ben dus geen gewone ;-p) en omdat ik nog zo jong ben (in de fleur van mijn leven dus ;-p). Infeite willen ze een 7daagse zware chemo geven en omdat dit ook het beenmerg kapot maakt, zouden ze vooraf aftappen en dan na die 7 dagen terug toedienen om dan terug het beenmerg op te bouwen. Maar dat is nog toekomst, eerst de chemo's goed doorstaan. Enfin, ik voel me goe en geloof er 100% in (200% zelfs). Wat de NMR borst betreft, zou de Dr. afwachten wat de PET-scan na 3 chemosessie nog laat zien. Dus voorlopig geen NMR.

Dus na nog even aftellen tot vrijdag :) en normaal dagopname. Ik zal mijn laptop terug meepakken .... (dus facebookvriendjes: je zult me wel online zien :-)).

En oja... vooraleer we naar huis gingen, uiteraard nog wat gegeten: wat ik gegeten heb? Deze keer een belegd broodje zonder dessertje en een taske koffie met een koeske :-). En t'smaakte ook zulle.

Verder kan ik melden dat de chauffeur van dienst (mijn vader dus) gelijk een 'jonge hinde' gezwind op de autosnelweg reed: hij heeft dat heel goe gedaan!!!

PS: nog steeds al mijn grijs haar ;-)

 

09:51 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Blij dat het de goeie kant opgaat !!! Nu maar duimen dat het zo vlug mogelijk helemaal goed komt, maar met jouw instelling lukt dat :-)

Gepost door: Chris | 09-11-10

Positief nieuws, blij dat de chemo zijn werk goed verricht.
Tot in Bellem!

Gepost door: frank spencer | 09-11-10

Ha Sandra, nu denkt Philippe ook al dat je naar Bellem komt... Familietrekje zeker ;-)
Ik weet zeker dat het helemaal goed komt, tot gauw!

Gepost door: Spencerwoman | 09-11-10

helababa, een tijdje geleden dat ik even tijd genomen heb om je blog te bezoeken.
met graagte vermeen ik dat de behandeling zijn effecten heeft!!ook wij houden onze vingers gekruist
greetz

Gepost door: tony | 09-11-10

duimen maar dat alles blijft goed verlopen Sandra...

Gepost door: natalie | 10-11-10

Dag Sandra,

Ook ik heb jouw verhaal gelezen. Het is gewoon fantastisch hoe goed je dat allemaal kan verwoorden en hoe vlot je dat kan neerschrijven.
Het beest heeft echt wel schrik gekregen.
Marmor, Stein und Eisen bricht, aber die Sandra nicht.
Ik ben er voor 201% zeker van dat dit weer goed komt.
Carlos en ik wensen jou een spoedig herstel toe!
Mary-Ann.

Gepost door: MARY-ANN VAN SCHOORISSE | 10-11-10

Het komt allemaal terug goed!
Ik geloof erin!

Gepost door: layla | 10-11-10

zo, dat is wel superbemoedigend dat de chemo aanslaat en dat de resultaten ervan zo snel zichtbaar zijn. Dat het zo maar die positieve richting blijft uitgaan hé! Succes vandaag met de chemo!

Gepost door: Ruthje | 12-11-10

De commentaren zijn gesloten.