19-11-10

Bloedcontrole 19/11

Vandaag stond er de tussentijdse bloedcontrole op de afsprakentabel met erna raadpleging bij de Dokter.

Om 8 uur waren we terplaatse en zoals gewoonlijk is het op dat moment redelijk druk op de dienst hematologie/oncologie. De bloednames starten namelijk vanaf 8 uur. Er zat al wat volk te wachten, maar al bij al werd ik vlot afgeroepen door de verpleegster voor de bloefafname (rond 8u20). Dan was het een uur wachten om de resultaten van het bloed te kennen. Ondertussen zijn we naar de cafetaria getrokken voor een taske thee (in mijn geval) en een kopje kofie met boterkoekske (voor Wouter). En daarna was het wachten. Ik had een afspraak om 9u30.... om 9u45 begon ik al wat ongeduldig te worden... en om iets voor 10 ging ik naar de balie om me te verzekeren of ik niet van uur vergist was. Neen, neen, toch niet, je afspraak was om 9u30. Dus terug de wachtzaal in. Rond 10u10 kwam de Dokter me halen.

Mijn bloedresulaten zijn terug goed: witte bloedcellen wel heel stuk lager (maar normaal gezien minder dagen coritsone en tweede chemokuur op korte tijd) maar nog in het normale gebied; overige bloedwaarden waren prima. Ze wou wel vandaag een botversterker geven aan mij via infuus: een halfuurke en toen zei ze ook dat mijn PET-scan wordt vervroegd (normaal was dit voorzien na de derde chemosessie) aangezien ik zoveel verbetering voel en zoveel minder pijn al heb. En ze willen dat nu al bevestigd zien op de PET-scan. Deze zou doorgaan volgende week vrijdag 26/11 om 7u30 (en ik moet nuchter zijn daarvoor). PET-scan dat is de scan nadat radioactief suiker ingespoten is bij mij die zich dan afzet op de cellen die een turnover hebben (woekeren). Zo kunnen ze zien waar er wat nog van 'beesten' zit. De resulaten zouden de maandag 29/11 gekend zijn en ook op die dag is mijn derde chemo gepland (indien de voorafgaande bloedcontrole dag zelf ok is).

Dus vandaag terug even op dagopname geweest: voor het infuus met de botversterker; nadien ook weer een spoeling. Dit maakte dat het toch bijna 11u30 was toen we naar buiten gingen. En wie kwamen we tegen: jawel, Robert en Rosette. Na terug een babbelke vertrokken we huiswaart maar eerst haalden we nog een belegd broodje af. Ik kon natuurlijk niet wachten om daarvan te smullen zodat onze auto nu vol broodkruimels ligt aan de passagierszijde ;-).

Hoe het verder met mij ging deze week? Begin deze week een dipke gehad: door de cortisone kan ik slecht slapen en lag ik uren wakker. Vanaf maandag ben ik ook mijn haar beginnen verliezen: ik moet eerlijk bekennen dat het me toch wel iets deed. Maandagavond had ik ook rugpijn: had die dag wel gewandeld, gefietst en euh ... ook nog de boven gekuist (en onze nieuwe badkamer). Vanaf maandagavond heb ik dus wat rugpijn: wel draaglijk, heb geen pijnstiller nodig. Maar halfweg de week mijn courage weer samengeraapt: ik kon ook weer meer slapen (geen cortisone meer) en op donderdag besliste ik, nadat ik ganse pakken haar in mijn handen had bij het douchen om de resterende haartjes met de tondeuse te kortwieken en vanaf dan met mutske rond te lopen.

Op naar 26/11 (PET-scan).

Toedeloe :)

 

13:54 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig is het winter en heb je veel keuze in leuke mutskes, ik duim voor je dat je tegen het blote hoofden seizoen al terug kan pronken met een sexy broske!

Gepost door: Wendy | 19-11-10

Allee, hopelijk toont de PET volg week dat die beesten massaal aan 't sneuvelen zijn ! Gezien uw rug niet akkoord kan zijn met veel kuisen ... Luisteren he !!! Voor de rest is't aftellen naar een goeie PET !! Ik duim voor u ('k zou der beter roze nagellak aan doen zeker ?)

Gepost door: veerle - jogginggirl | 19-11-10

Goed zo dat de bloedresulaten in orde zijn, veel geluk.

Gepost door: Luc | 19-11-10

Zus,

Met wandelen en fietsen kan ik nog akkoord gaan. Poetsen daarentegen zou ik overlaten aan Wouter.

Blij te horen dat alles in de goede richting gaat.

Kris en Nadia

Gepost door: Kris Cauwels | 20-11-10

Da wachten zou niet mijn sterkste kant zijn denk ik. Die 'beesten' kunnen maar beter vlug wegblijven of ik kom af!

Gepost door: Fré | 21-11-10

De commentaren zijn gesloten.