10-12-10

Smetvrees

Nog eens een korte update: maandag 06/12/2010 diende ik in de ochtend terug naar het UZ Antwerpen voor een tussentijdse bloedcontrole. Na een uur mochten we bij de dokter voor de resultaten: het bloed was OK, net zoals de vorige keer na de chemo waren nu ook weer de witte bloedcellen gezakt, maar nog voldoende in aantal. We zitten dus nog steeds op schema :). Nadien moesten er nog papieren ingevuld worden en daarop werd mijn ziekte opgegeven: nu weet ik dus de correcte benaming: Diffuus grootcellig B-cel Non-Hodgkin lymfoon stadium IV A. Ik schrok wel even van het stadium (als ik me niet vergis zijn er maar vier stadia) maar na een deugddoend pep-talk van de dokter: goeie pet-scan en dus nu reeds in remise enz... probeer ik er niet meer aan te denken. Vooruit kijken is de boodschap. Nog even gevraagd wanneer precies de stamceltransplantatie zou doorgaan: in principe als alles volgens planning blijft verlopen, wordt de maand februari de maand van de ziekenhuisopname: één week zware chemo en daarna toedienen van mijn eigen stamcellen en dan heropbouwperiode van 3 weken. In het geval er infecties optreden, zal de ziekenhuisperiode uiteraard ook langer zijn dan, maar daar ga ik niet van uit.  

Voor de rest van de week voel ik me prima maar de week werd vooral bepaald door mijn smetvrees :). Het zit zo dat sinds zondagavond Wouter aan het snotteren is en de schrik om ook verkouden te worden zat er dus de ganse week in. Wouter werd zoveel mogelijk in 'quarantaine' gebracht en tot op heden, heb ik nog geen symptonen. Zolang ik geen koorts heb, is er eigenlijk niet echt een probleem. Bij koorts moet ik onmiddellijk naar het ziekenhuis voor antibiotica via infuus en dan zou natuurlijk de chemo achteruitgeschoven worden. Intussen is Wouter nagenoeg niet meer aan het snotteren, dus de rust keert terug ten huize Degrave-Cauwels :).

Mijn volgende chemo is gepland  nu maandag 13/12/2010 nadat terug eerst mijn bloed gecontroleerd wordt.

Toedeloe!

 

 

16:24 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Een kort en krachtig berichtje... Gelukkig zijn de beestjes bij Wouter aan het weggaan anders kwam ik ze persoonlijk buitensjotten. We duimen voor goede bloedwaarden maandag zodat de chemo kan doorgaan!

Gepost door: Spencerwoman | 10-12-10

prima bezig ! en dat jij niet mee'besmet' bent is alvast een goed teken !
blijf maar goe voortvechten ondertussen !

Gepost door: veerle | 10-12-10

Je bent op de goede weg, veel sterkte.

Gepost door: luc | 10-12-10

Sandra, blij te horen dat alles volgens de plannen verloopt. Sommige berichten geven me soms eerlijk gezegd wel kippevel, maar ik lees dat je niet laat afschrikken en er vollen bak voor gaat. Ik heb er alle vertrouwen in. De komende periode is niet de gemakkelijkste, het zijn de feestjes en de 'beste wensen', ... ik wil je vooral een zeer goed herstel toe wensen (iedereen zeker) en vooral veel energie tot je weer de oude bent!
Vele lieve groeten,
Katrien.

Gepost door: Katrien | 12-12-10

Succes morgen, hopelijk blijft het in de goede richting verder gaan.

Gepost door: Herman | 12-12-10

De commentaren zijn gesloten.