14-12-10

Chemo nr. 4

Gisteren maandag 13/12/2010 was er mijn vierde chemo gepland: we vertrokken om kwart voor zeven want we hadden pas om 10u00 een afspraak bij de vervangdokter (mijn dokter is deze week in verlof). En een uur voor de afspraak moet ik daar zijn voor de bloedafname ter controle en dit is dan bepalend of de chemo al dan niet doorgaat. Dus kwart voor zeven was inderdaad nog ruim op voorhand :). En zo kwamen we om acht uur daar aan: de balie lag al vol kaartjes en mijnen werd dus achteraan gelegd. Rond 8u45 werd mijn bloed afgenomen en daarna vertrokken we naar de cafetaria: waar wouter smakelijk van enkele boterkoeken genoot en ik het op een balisto (geel: honing en almond mmmmmm) hield want ik had 's morgens al een serieuse kom muesli opgegeten :). Om 9u45 keerden we dan terug naar de dienst en om 10 uur werd ik dan bij de vervangdokter geroepen: mijn bloedwaarden waren prima: witte bloedcellen op 8.100, hemaglobine op 12,8 enz. ... alle waarden waren in orde. Mijn lichaam recupereert nog steeds goed. Ze vroeg of ik ergens last van had en toen ik zei dat ik nergens last van had, vroeg ze nogmaals met wijde ogen: echt geen last? Ik antwoordde neen: eigenlijk voel ik me evengoed als toen ik gezond was. Allez, ze was toch heel verbaasd, ze zei dat er nochtans velen zijn die last hebben van misselijkheid of de maag en zeker bij deze intensieve behandeling (om de 2 weken). Het moet zijn dat je goed tegen de medicamenten kan, besloot ze. En ikzelf ben ervan overtuig dat mijn uitstekende conditie hier wel voor iets tussenzit, samen met mijn toch wel positieve ingesteldheid.

Dus tegen 10u30 was ik al op het dagziekenhuis en kwam ik terug zoals de vorige keer naast Christel te liggen: een heel courageuze mevrouw. Altijd wel leuk om terug bij iemand te liggen waar je je goed bij voelt en je eens een klapke kan tegen doen. Wouter die moest nog gaan werken en liet me zo even alleen, maar Christel en partner Geert hielden een oogske in het zeil :). Iets na de middag zat het voor Christel erop, maar ze was nog niet uit de gang of ik kreeg al een nieuwe persoon naast mij: een Nederlandse man die onmiddellijk de tv aanstak (had het wel eerst beleefd gevraagd) en uiteraard zijn favoeriete zender NOS koos, gevolgd door een programma over duivenmelken. Ja, heel interessant, veel bijgeleerd ;p. Rond vier uur was ook hij klaar met zijn chemo en terug kreeg ik onmiddellijk een nieuwe kamerpartener: deze keer was het een oudere man die vanop een andere verdieping per rolstoel gebracht werd. Brave man maar niet echt een babbelwater ;p, we hebben hem dan maar gevraagd of hij tv wou kijken en het toestel voor hem uiteraard op VRT ingesteld ;).

Bij mij is het gisteren vlot verlopen, alles ging vlotjes binnen in de aders en tegen 18u20 zat het erop en keerden we terug waar ik de ganse weg verlangde naar het vispannetje dat we gingen eten :). In de namidag heb ik ook even in slaap gevallen: een siesta'ke na het eten kan deugd doen hé :).

En wat ik over de middag gegeten heb? Awel, de keuze viel uiteraard op vier boterhammen met choco + luikse siroop en ik heb nog 2 extra beschuiten bijgevraagd: normaal mag dat niet maar omdat ik het zo lief vraagde, stemde ze toe (waarschijnlijk ook in het gedachtepatroon: hoe langer ze eet, hoe minder ze ons kan lastigvallen ;p, neen, dat mag ik niet denken: het zijn stuk voor stuk lieve geduldige verpleegsters waar ik enorme bewondering voor heb!!). Verder bij het middagmenu was er nog de dagsoep, de volle natuuryoghurt en de kiwi. Ook mijn gevraagde lindethee werd mij erbij geserveerd. Uiteraard volstond dit niet om de namiddag door te komen en zo at ik nog een balisto (paars deze keer: bosvruchten ook mmmm), 5 sneetjes peperkoek en nog een 5 provita platte droge zemelkoekskes. Maar het lekkerste was toch 's avonds het vispannetje rond 20u00 uur: echt het wachten waar ;).

Volgende afspraak: maandag 20 december om 11u30 bij de dokter met vooraf bloedcontrole en maandag 27 december: vijfde chemo met voorafgaand bloedcontrole.

Voila, toedeloe

En oja, de cortisone begint terug zijn werk te doen: ik wil zingen, dansen, lopen,...... ;p maar blijf braafkes binnen :))

 

11:54 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Spaar dat gedans en gezang maar voor na uw 5de kuur want dan is 't bijna nieuwjaar!

Gepost door: Spencerwoman | 14-12-10

alléé goed é...dat ging echt heel vlotjes. Op naar de volgende sprong voorwaarts ;)

Gepost door: marnix | 14-12-10

Ik moet vandaag mijn beenmerpunktie gaan halen . Nu binnen een half uurtje ! Ik woon op 5 min stappen van het ziekenhuis .
Ik hop echt dat het voor mij ook zo voorspoedig mag verlopen . Ik ben ook possitief ingesteld , maar ook nog meer denk ik omdat ik nog niks of niks last heb en nog altijd vol ongeloof zit van heb ik echt kanker ?
Ik wens jou veel beterschap en blijf er de moed inhouden .

Gepost door: mario | 14-12-10

't Is leuk om te lezen dat het in de goede richting gaat. Houden zo!!

Gepost door: Herman | 14-12-10

Het gaat de goede richting op, veel geluk.

Gepost door: Luc | 14-12-10

Via de site van Mario kwam ik opnieuw op jouw site uit. Opnieuw ja, want vroeger heb ik hier ook al meegelezen. Ik herinner me dat jij een wreed snelle madam bent!

Goh, ik ben echt onder de indruk van jouw verhaal. En van jouw mentaliteit. Ik ben er zeker van dat jij een voorbeeld bent voor velen. Zo'n moed en zo'n optimisme, daar kan IEDEREEN een voorbeeld aan nemen. Zeker degene die nogal eens willen jammeren over pietluttigheden (en daar reken ik mezelf bij :-))
Ik blijf je volgen, met 2 duimen hoog in de lucht.
Maar ik lees dat het allemaal voorspoedig verloopt. Keigoed!
Je bent een straffe madam, me dunkt!

Gepost door: Sandy | 14-12-10

Beste Sandra , hieronder een mooi gedichtje om je wat moed in te pompen . Het is geschreven door een dokter in de loopgraven tijdens de WO II .

Kun je niet vliegen , loop
Kun je niet lopen , ga
Kun je niet gaan , kruip
maar blijf nooit stil staan
nooit dalen , immer opgaan

Kun je niet lachen , glimlach
Kun je niet glimlachen , wees toch blij
Kun je niet blij zijn , wees tevreden
maar nooit de moed opgeven
en immer voorwaarts streven

Gepost door: Ivan en Kristien | 15-12-10

De commentaren zijn gesloten.