20-12-10

3u40'

3u40'? Neje, is niet mijnen marathontijd, die was 3u20'10". De titel zal zodadelijk wel duidelijk worden :).

Deze morgen (na een goeie nachtrust: eerste keer zeven uur aaneen geslapen :-)) moesten we tegen 10u30 op UZ Antwerpen zijn voor de bloedafname met erna om 11u30 bij de dokter ter bespreking van de resultaten. Aangezien er ochtendfiles voorspeld werden omwille van sneeuw en gladheid, besloten we te vertrekken om 7u30. Zo hadden we 3u de tijd om er te geraken (normale reistijd: 1 uur).

Toen we vertrokken zag ik voor het eerst hoe het met de binnenwegen gesteld was: sneeuw en glad dus ;). We hadden al 40' minuten nodig om op de snelweg in Waregem te geraken (normaal max. 15'), dat beloofde dus niet veels goeds. Eens op de E17 ging het aanvankelijk nog vlot, tot in Gent konden we toch een snelheid van ca. 70 km/u halen :). Maar eens we Gent naderden, lag ook de snelweg er gladder bij en op de brug van Genbtbrugge stonden we stil: we hoorden op de radio dat er flinke problemen waren vooral op de E17 tussen Gent en Antwerpen. Na één uur stilstaan was het voor de chauffeur die voor ons stond 'hoognood' ;p en zag ik hoe hij uitstapte en er verscheen een straaltje vanachter zijn deur ;). Ja man, die stond gewoon te plassen, en om daarna terug 'voorzichtig' terug in zijn auto te stappen. Ja, OK, ik heb het aandachtig bekeken: ik had ook maar dat te doen hé. Soit, na 1u15' stilstand kwam er beweging op de snelweg en konden we onze weg verderzetten. Onderweg zagen we deuken in vangrails, geparkeerde auto's op pechstrook, .... De snelweg was ijzig: het smelwater vroor terug aan, echt wel gevaarlijk glad. Rond 10u30 waren we in de omgeving Lokeren: ik had toen al het UZ Antwerpen verwittigd dat ik later ging zijn... Om 11u10' stond ik uiteindelijk aan de balie van de dienst hematologie/oncologie: dus 3u40' hadden we erover gedaan om er te geraken (vandaar de titel dus ;)). Het meisje aan de balie knikte instemmend: ah, dat was u die gebeld heeft :). Ja, mijn zwoele stem dat is iets dat blijft hangen hé :).

Om 11u30 werd bloed afgenomen en om 12u30 zat ik bij dokter met een klein hartje: bloedresultaten zijn goed: witte bloedcellen wel lager dan vorige keer (2400) maar nog steeds genoeg. Ook de andere waardes zijn goed, dus voor haar geen probleem. Ze was dan ook wat verbaasd van mijn zorgen. Vermoedelijk heb ik een 'chemische blaasontsteking' want vandaag is het precies wat beter en een andere blaasontsteking zou niet zomaar voorbij gaan. Verder in de gaten houden en ik heb sowieso al een voorschrift meegekregen: moest het erger worden, moet ik haar bellen. Ook het andere ongemak (bloed na groot toilet): vermoedt zij enkel een een kloofje. Dus zij heeft me gerustgesteld :). Normaal ging ik vandaag ook nog een botversterker krijgen maar aangezien mijn arm pijn doet, vroeg ik of dit niet uitgesteld kon worden om de aders wat te sparen. Volgende week staat toch de chemo gepland en dan ze stemde in om dan ook de botversterker toe te dienen :). Zo heb ik vandaag geen infuus in mijn armen gekregen :). Joehoe :).

Vooraleer huiswaarts te keren, hebben we gegeten (wat hadde gedacht ;p): belegde broodjes; de mijne was met ham en groentjes en heeft mij zoals steeds gesmaakt.

Heenweg was een stuk vlotter: de snelweg wat een stuk beter: veel minder glad.

Volgende afspraak: chemo 27/12/2010 na bloedcontrole.

Voila, dat was het terug voor vandaag,

 

toedeloe,

 PS: Intussen is Wouter om een rijsttaartje voor mij :).

 

 

15:53 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Alé vooruit weer een stapje verder en een kilo erbij :-) en wij ? wij duimen als de beesten :-)

Gepost door: Katrien | 20-12-10

buiten de helse tocht naar ginder alleen maar goed nieuws dus! Op naar de volgende mijlpaal! We blijven duimen!!

Gepost door: Ruthje | 20-12-10

In ieder geval zo op het einde van het jaar toch nog iets positiefs. Maak er ondanks alle ellende mooie feestdagen van.

Gepost door: Tiny | 20-12-10

Dat is goed nieuws, tot volgende.

Gepost door: Luc | 20-12-10

blijkbaar was de rit heftiger dan het ziekenhuisbezoek zelf.
denk dat uw gevoelens kenbaar maken op uw blog ook wel beter is, zeker als je niemand mag of durft zien.
en teveel info kan je nooit geven, wie weet geef je anderen tips zonder het te weten.

hou de moed erin, en hopelijk wordt 2011 een superjaar voor jou en wouter

Gepost door: patje | 20-12-10

Weerom een positieve noot om de kerstdagen door te komen! Blijven gaan, meid!!!

Gepost door: geert ryckaert | 20-12-10

jawadde 3.40 u, pff , dat was me de rit wel... maar goed, beter een slechte rit en nen goede bloeduitslag dan omgekeerd he ! Alweer een stapke dichter bij maart bij deze... ('t slecht weer is dan intss ook gedaan)

Gepost door: veerle | 20-12-10

2011 beter dan 2010!
Prettig eindejaar en veel sterkte!
Kurt

Gepost door: kurt | 22-12-10

Dag Sandra,
De schrijflust is er nog steeds, de eetlust ook en dat zijn allemaal goede tekenen.
Ook de trek in chocolade kan een goede barometer zijn.
In deze barre wintertijden moet het een warm gevoel geven, te zien hoeveel mensen jou omringen. De kring wordt alsmaar groter. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat het goed komt met jou. Mochten ze allen samen een kerstliedje voor jou komen zingen, je zou nogal wat zien en horen. Zij duimen en blijven duimen en wij, wij duimen ook! We zullen onze handen goed verstoppen in dikke handschoenen zodat ze niet vervriezen en zodat we ook kunnen blijven duimen voor jou.
Groetjes van Carlos en Mary-Ann.

Gepost door: Mary-Ann | 23-12-10

Uwe titel heeft ons één: goed liggen. Twee: bewijst dat je er de moed en humor in houd

Gepost door: cremke | 23-12-10

De commentaren zijn gesloten.