24-12-10

4 russen

Ja, ook de virussen hebben mij gevonden: ik steek mij nochtans goed weg in mijn huis...

Woensdagavond net voor het slapengaan, voelde ik al een embetante kriebel in de keel. Die kriebel gepaard gaande met slijmvorming hielden me de ganse nacht uit mijn slaap. Donderdagmorgen om 6 uur dan maar opgestaan met keelpijn en om 7u15' naar de huisdokter gebeld want voelde me mottig. De huisdokter was net op ronde en zo kwam hij bij mij aan tegen 8u. Het verdict was: ik hoor toch irritatie aan de bovenste luchtwegen en alzo werd de diagnose dus: virale infectie van de bovenste luchtwegen (of simpel gezegd een 'valling'). Maar omdat ik chemo-patiënt ben, wilde hij ook wat bloed afnemen om te zien naar mijn witte bloedcellen. De resultaten zouden in de namiddag gekend zijn. Hij schreef wel al een hoestsiroop en nog iets ontsmettend voor de keel + neus voor. 

Zo begaf ik me dan iets later op glad ijs, letterlijk dus, met de auto op baan naar de apotheek. Voor mij een belevenis, gelukkig voor mij is er een apotheel op ca. 500 meter van mijn deur. Nadien belde ik naar mijn dokter van het UZ Antwerpen die direct al zei dat ze zich feitelijk geen zorgen maakte in de bloedwaarden aangezien deze bij mij steeds al stabiel bleken te zijn. Ik had 's morgens ook geen koorts en dat was het voornaamste. Mijn koorts moet in de gaten gehouden worden.

Mijn volgende chemo (nummer 5 intussen) is voorzien maandag maar wordt uitgesteld indien:

- meer dan 37,5°C gemeten wordt;

- witte bloedcellen < 1000 zijn, waardoor ook preventief antibiotica zou gegeven worden.

In de namiddag, rond 15u, was mijn huisdokter terug met de bloedresulaten: het is goed zei hij onmiddellijk. De witte bloedwaarden (de segmenten) staan op 5.300  en dat is zeker voldoende. Nadien terug met mijn dokter in UZ Antwerpen gebeld, die bevestigde dat in principe mijn lichaam het virus moet kunnen overwinnen. En zelfs als de chemo nr. 5 een week uitgesteld wordt, dan zit ik nog in het 'normale' stramien van om de 3 weken een chemo i.p.v. om de 2 weken zoals in mijn geval (de 'niet-gewone' gevallen ;p). Mijn temperatuur was toen 37,2°C en ze zei als het 37,5°C wordt, dat ze dan zou uitstellen om nu geen risico te nemen aangezien alles tot op heden zo vlot verliep.

Dus mijn koorts nam ik regelmatig op: tegen 's avonds had ik terug 36,8°C.

Vandaag, vrijdag: deze morgen 36,3°C en deze middag 36,7°C... dus voorlopig lijkt de temperatuur ok. De keelpijn is ook verbeterd maar er dringt zich een beginnend hoestje op. Maar voor het overige voel ik me goed en strijdlustig om die 4russen te bestrijden. Ook deze 4russen hebben zich van lichaam vergist ;p.

Dus, nu is het afwachten wat het zal worden maandag: veel zal afhangen hoe ik verder het weekend doorbreng en hoe het bloed op maandag zal zijn.

Voor mij wordt het een 'apart' kerstfeest, knusjes gezellig met het ventje :).

Aan iedereen: een vrolijk kerstfeest en tot de volgende!

Toedeloe :)

kerstkaarten_r2_c4.jpg

 

14:26 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Aan jou ook een prettig kerstfeest en maak het gezellig.

Gepost door: luc | 24-12-10

Sandra, toen ik vandaag aan Katrien (EWAfval) vroeg hoe het met je ging hoorde ik van het bestaan van je blog.
Een mogelijkheid dus om je veel moed toe te wensen!
En ook prettige feestdagen!
Sabine (ook van EWAfval)

Gepost door: Sabine | 24-12-10

Stuur dat gezelschap Russen maar terug naar hun land (of naar 'tocmw) :-) zodat je terug aan de slag kan
Verder wensen wij jullie een fijne Kerst dikke knuffel van ons allemaal
Katrien,Christ Fien ,Niels en Manou xxx

Gepost door: Katrien | 24-12-10

Kerstfeesten samen met je gezinnetje zijn net de gezelligste. Ik duim voor maandag en wens je ondertussen het beste toe!

Gepost door: Spencerwoman | 24-12-10

Ze zouden met meer dan 4 van die "iwans" moeten zijn om jou klein te krijgen. Hele fijne dagen gewenst enne koppie op hè!!

Gepost door: Tiny | 24-12-10

Prettig kerstfeest !

Gepost door: Rony | 24-12-10

Prettige, gezellige en warme kerstdagen!!
Nancy

Gepost door: nancy | 25-12-10

geniet van de eindejaarsdagen. ik wens je een gezond 2011 toe.

Gepost door: Peter | 25-12-10

Prettig eindejaar gewenst Sandra.

Gepost door: natalie | 28-12-10

De commentaren zijn gesloten.