28-12-10

Ik zie dat...

Maandagmorgen stond ik op en voor het eerst geen hese stem... en de hoop steeg dat mijn chemo nr. 5 zou doorgaan :). Zondag had ik nog een ganse dag een loopneus gehad (figuurlijk) en bij het opstaan een zeer hese stem. Voor alle zekerheid: mijn menthollekes en strepsils mee in de sacosse ;) (en euh ze zijn geplunderd intussen ;p, zodat we toch maar met een heldere stem bij de dokter zouden komen :)).

De avond voordien hadden we naar het weerbericht (en ook wel naar De Pappenheimers) gekeken en er waren spekgladde wegen voorspeld want de dooi zou weer aanvriezen. Rekening houdend dat het verlofperiode is, hadden we beslist om half zeven te vertrekken. Het ging vlot onze rit naar UZ Antwerpen: weinig verkeer en geen gladde wegen te bespeuren (althans zeker niet op de snelweg, op de secundaire wegen was hier en daar wel een gladde plek te zien). Wederom werd ik aan de draaideur afgezet door taxi Wouter :) en terwijl hij de auto parkeerde, merkte ik Christel op (waar ik al twee keer in dezelfde kamer bij gelegen had). Ook zij was tijdig vertrokken en dus ruim op tijd aangekomen. We kletsten wat bij en zo was het vlug 8u en konden we ons inchecken op de dienst. De spanning bij mij steeg wat: de menthollekes vlogen erdoor ;).

Algauw werd ik geroepen voor de bloedafname: rechterarm wordt mijn chemo-arm voor de resterende 'ambulante' twee chemo's. Voor deel 2: zware chemo en stamceltransplantatie zal een katheder gestoken worden. Dus rechterarm werd behoedzaam bekeken en ik zei normaal wordt het infuus in de plooi van de elleboog gestoken. Zij merkte iets lager nog een goeie ader en zei: we zullen die proberen dan sparen we de andere wat en ben je ook wat mobieler. Ik vertelde ook dat ik een virale infectie opgelopen had vorige week en dat het dus nog een beetje spannend ging zijn of mijn chemo doorging of niet. Maar alleszins ging ik deze keer wel een botversterker krijgen: dus de infuus zou sowieso zijn nut hebben. Om 8u15 zat alles op zijn plaats ;). En was het wachten tot 9u30.

Afb015[1].jpgTussendoor gingen we naar de drinkruimte waar er koffie, thee en water à volonté voor de opnamepatiënten en bezoekers te vinden is. Hiernaast een foto van mezelve in die drinkruimte. Zoals je merkt, had ik voor de gelegenheid een kleedje aangedaan (on-line geshopt bij La Redoute): het zijn niet voor niets feestdagen ;p.

Tussendoor ging ik op bezoek bij Christel die al geïnstalleerd was op haar kamer. Iets later kwam haar kamergenoot binnen en ging ik terug naar de drinkruimte om te genieten van mijn groene thee :).

Tegen 9u15 gingen we terug naar de wachtzaal en algauw ving ik een glimp op van mijn dokter. Toch was het nog een kwartier wachten alvorens ze ons bij haar riep.

Haar eerste woorden: Ik zie dat ... het infuus er al in zit en dat je dus voor de chemo gaat :). En ik vroeg: is mijn bloed goed. Ja, je bloedwaarden zijn prima: witte bloedcellen 8500 en hemoglobine 12,2 en dat is prima! Dus chemo gaat door vroeg ik. Ja zei ze maar ik ga toch eerst nog even luister naar de longen. De longen waren zuiver, alleen nog een lichte rode keel, maar OK voor chemo. Joepie :). Het is wel een beetje vreemd om blij te zijn dat je chemo krijgt, maar als je het dan toch moeten krijgen, dan liefst zo rap mogelijk zonder uitstel! Bij het buitengaan wenste de dokter mij toch een goed eindejaar en al grappend zei ze: met de cortisone zal je lang kunnen doorgaan op eindejaar. Ja, dat zal geen probleem zijn zei ik, nu al wetende dat ik terug slapeloze nachten zal tegemoet gaan...

Daarna terug naar de dagopname en deze keer kamer 3 aan het venster. Kort erna mijn 'zyrtec' pilleke tegen allergische reactie op het lichaamsvreemde eiwit en een zakje 'botversterker'. Alles ging vlot na elkaar, het éne na het andere werd eraangehangen. De dame met het blaadje voor het middagmaal kwam binnen en lachte: aha, jouw kennen we, jij bent diegene die veel kan eten .... ;). Ik heb mijn naam blijkbaar al gemaakt daar ;), ik profiteerde ervan om te vragen of ik terug extra beschuiten kon vragen, aja, als ik toch de naam heb, kan ik er zowel van profiteren en dat was geen probleem zei ze en je mag ook 2 stukken fruit hebben: dat werden kiwi en appel. Mijn keuze viel deze keer op sandwiches i.p.v. boterhammen: want die boterhammen op den duur heb je dat ook wel gehad hoor. Iets later kwam het middagmaal er al aan: de soep met de beschuiten (3 stuks) gingen vlotjes binnen. Daarna mijn natuuryohurt, iets minder vlot omdat ik dit eigenlijk niet zo graag lust, zo puur natuur (zelfs geprobeerd met wat confituur maar toch niet echt mijn ding). De sandwiches, daar had ik naar uitgekeken maar was toch teleurgesteld: er zat nogal veel boter op en als er nu iets is wat ik niet lust (naast vanilleijscrème en slagroom;p) dan is het boter. Wouter was intussen een lekker belegd broodje aan het opsmullen .... volgende keer mag hij ook zo'n broodje halen voor mij :) (bij deze weet hij het al :)). De stukken fruit daarentegen waren heerlijk. Intussen was mijn prechemo aan het lopen en tegen 3 uur zat dit erin (één uur vroeger dan de vorige keren). Dit was het signaal dat het tijd was voor een dessertje: wouter werd naar de cafetaria gestuurd voor een rijsttaartje en een balisto (gele). Zelf nam hij een Breselliennetaartje. Mijn rijsttaartje had nog lichtjes warm en was heel lekker.

Rond 17u15 was het afgelopen en konden we huiswaarts rijden. Dat was de eerste keer dat we zo vroeg konden vertrekken. Eens thuis was er nog soep en lasagne voorzien. De zalmlasagne moest ik halfweg staken, mijn maag deed wat raar en dit duurde de ganse avond. Dus voor het eerst last aan mijn maag: help! Maar geen paniek want deze morgen is de maag alweer tip top in orde en mijn ruim ontbijt (hoofdzakelijk muesli met yohurt) zit erin en geen enkel last van een pruttelende maag. Straks koffie met een koekske ;p.

Op naar chemo 6 en dan is deel 1 afgerond: eerst nog op 3 januari een tussentijdse controle met bloedafname en normaal op 10 januari mijn laatste 'ambulante' chemo.

Toedeloe,

Prettige feestdagen!!

09:01 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ik wens het allerbeste toe voor 2011. Dat je het volgende jaar weer in blakende gezondheid mag verkeren.

Gepost door: Tiny | 28-12-10

Hopelijk blijft het de goede kant opgaan, de allerallerbeste wensen voor jullie voor 2011!!

Gepost door: Dirkjogt | 28-12-10

HEy Sandra, ik ben blij dat alles kon doorgaan. Ik wens je het allermooiste toe voor het komende jaar.

Gepost door: wesley | 28-12-10

Prima dat alles goed ging, nog een goed eindejaar.

Gepost door: Luc | 28-12-10

Keep up the fighting spirit! Blij te lezen dat alles vlot verloopt!

Ik wens jou en Wouter een schitterend 2011 toe. Dat je maar snel terug met ons op de trein zit!

Groetjes,

Michaël

Gepost door: Michaël Vannieuwenhuyze | 29-12-10

Dag Sandra,
ik wens u en uw dierbaren een sprankelend 2011.

Gepost door: etienne | 29-12-10

gelukkig is ook deze chemo-sessie weer kunnen doorgaan, op naar de volgende kuur! Hou de moed erin en ik wens je héél veel sterkte en vooral terug een ijzersterke gezondheid toe voor 2011!!

Gepost door: Ruthje | 30-12-10

Kop op! Ik wens je heel veel moed en de beste wensen voor 2011
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 31-12-10

Sandra, ik wens je een gelukkig, gezond en schitteren 2011 toe. Hopelijk ben je vlug terug de oude.

Gepost door: natalie | 02-01-11

De commentaren zijn gesloten.