17-01-11

Controle

Deze morgen moest ik terug op controle van mijn bloed, nadat vorige week mijn zesde chemo gegeven werd. De afgelopen week werd vooral gekenmerkt door helse rugpijn: die instabiele rugwervel begint serieus op mijn zenuwen te werken. Woensdag stond ik op met enorme rugpijn: vermoedelijk zal ik in mijn slaap (slapen is een groot woord want vorige week was mijn cortisone week en dit betekent ca. 2 uur slapen per dag) een verkeerde beweging gedaan hebben. Donderdag en vrijdag beterde dit iets en ik was redelijk gerust omdat ik geen tintelingen voelde in mijn hand. Echter op zaterdagavond verergerde de pijn terug en kreeg ik ook tintelingen in mijn hand. Tot op vandaag is het terug aan het beteren: het tintelen ook, maar heb nog steeds ongevoelige vingertoppen. Voorlopig wordt niets aan deze wervel gedaan maar later zal dit eens in detail bekeken worden om te zien hoe het ermee zit...

Deze morgen hadden we vanaf Sint-Niklaas structurele file (afkomstig van een accident ter hoogte van Zwijndrecht eerder in de morgen met file tot gevolg, die dus een structurele file werd). Zo kwamen we om 8u20 aan in het UZ A. Het duurde tot 9 u vooraleer bloed bij mij werd afgenomen. Eén uur later waren we bij de dokter voor de resultaten: witte bloedcellen 2900 en hemoglobine 10,5. Mijn hemoglobine zakte voor het eerst tot dit niveau en dat is ook de reden waarom ik mij zo moe voel volgens de dokter (een week geleden stond ik nog op 12,2 en in één week tijd 2 eenheden zakken dan is het normaal dat je je moe voelt). Maar de bloedwaarden zijn eigenlijk nog redelijk.

Voor de rest zijn de onderzoeken definitief vastgelegd op maandag 24/01: longonderzoek, hartonderzoek, PET-scan, CT-scan, beenmergpunctie. Deze onderzoeken zijn allen in de voormiddag met als laatste de PET-scan om 11u30 en ik moet nuchter zijn. En voor die PET-scan moogt ge algauw 1,5u rekenen en tegen dat uur zullen er wel al vertragingen zijn... dus ik vermoed en hoop tegen 15 uur te mogen eten dan ;p (ik zal alvast een grote boterhamdoos meepakken).

De afarese (aftappen van de stamcellen) staat voorlopig ingepland op 8 februari en als ik goed recupeer dan zou de ziekenhuisopname met de zevendaagse dagelijkse chemo (BEAMbehandeling) gevolgd door stamceltransplantatie starten op 14 februari en als er geen complicaties optreden dan zou dit ongeveer een maand ziekenhuisopname betekenen. Nu al werd gewezen op de bijwerking: mondonsteking in de tweede week en ook in deze week zal ik morfine toegediend krijgen. Toen ik mondontsteking hoorde, kon ik mijn tranen niet meer bedwingen: ook mijn moeder heeft dit gehad en ik zag terug het beeld van bloedend tandvlees en dergelijke. De dokter zei dat dit nu normaal niet meer zo vaak voorkomt het bloedend tandvlees aangezien ze preventief al hun voorzorgen nemen hiervoor. Nu, gerust ben ik er niet op, maar veel kan ik er niet aandoen, wel zal ik nog een afspraak maken met de psycholoog om mij op psychisch vlak wat te wapenen. Tijdens de ziekenhuisopname wordt mjn immuniteit op nul gebracht en zal ik om deze reden ook geen bezoek toelaten (met uitzondering van Wouter en mijn vader). Ook na de ziekenhuisopname zal ik nog niet direct het 'beest' mogen uithangen aangezien het ongeveer 3 maand duurt vooraleer mijn immuniteit weer op een redelijk niveau zal zijn. Maar als ik goed reken, dan is mijn vooropgezette datum van 1 juli om terug volledig onder de mensen te komen, haalbaar!! En tegen dan hoop ik ook op een weelderige bos blond krulhaar ;p. En wees maar gerust dat ik deze zomer zal genieten :-)... (het 'Ijsboerke' is bij deze verwittigd :p).

Toedeloe,

sandra

14:15 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Wat een verhaal weer Sandra. Heel veel sterkte gewenst je hebt he nodig!!

Gepost door: Tiny | 17-01-11

We zullen samen een dame blanche eten deze zomer!!!!
Veel sterkte met de verdere behandeling!!!

Gepost door: Michaël | 17-01-11

Sterkte, en deze zomer terug genieten met de dame blanche en je vrienden.

Gepost door: Luc | 17-01-11

Sterkte Sandra en we zullen samen deze zomer een groot ijsje eten met VEEL slagroom!!!!!!!!!!!!!
Vele groetjes ook van Els en Kimberly

Gepost door: kurt | 17-01-11

We zullen tijdens die maand ziekenhuisopname in gedachten bij u zijn. En als ik het hier zo hoor zullen er ferm veel ijsjes genuttigd worden in de zomer van 2011!

Gepost door: Spencerwoman | 17-01-11

Je mag toch wel een laptop bij je houden dan? Dan kunnen we vele virtuele bezoekjes brengen. Ik krijg er gewoon de rillingen van als ik lees hoe sterk jij bent en hoe jij vooruit kunt kijken met je kin omhoog. Wees maar zeker, meisje, dat er niet vele dit zouden achterna doen!

Gepost door: Sandy | 17-01-11

sandra, uw levenslust straalt van het scherm, wees maar zeker dat die ijsjes zullen smaken deze zomer.
en met uw dikke krullebol zal ik je eens meenemen in mijn cabrio haha
nee serieus, volgende week een belangrijke dag in het verder behandelen,
hopelijk vallen de testen mee, en zijn de resultaten naar behoren voor de verdere behandelingen.

onze steun heb je, sterkte meid !

Gepost door: patricia | 17-01-11

Het moment van je ziekenhuisopname begint stevig te naderen nu. Het zal een zware periode worden, en we gaan hier zeker volop voor je duimen en aan je denken. Hopelijk kan je ons virtueel toch wat op de hoogte houden!!
En wat ik vooral onthou van je berichtje hier is dat je al volop met positieve blik vooruitkijkt. Van jouw optimisme kunnen veel mensen leren (ik ook ;-)). En 1 juli ...awel, dat wordt gewoon jouw dag!!!!

Gepost door: Ruthje | 17-01-11

Sandra,

door komen inderdaad harde tijden aan, maar alles is tot dusver naar wens verlopen en vaste data betekent inderdaad ook dat u er zich kan op voorbereiden en al naar de toekomst mag kijken en na deze noodzakelijke harde noot breekt een nieuwe lente en zomer aan letterlijk en figuurlijk.

blijven gaan!

Gepost door: geert ryckaert | 17-01-11

Tot nu toe was je goed bezig. Nu nog deze zware dobber en het wordt een prachtige zomer

Gepost door: cremke | 17-01-11

het schema is gekend en daar moet je doorheen met tal van familie en vrienden om je heen. Je hebt al een heuse weg achter de rug, maar ook voor de weken die komen zullen we hier vollop duimen. De dokters weten als de beste wat er moet gebeuren en jij kan rekenen ;) dus.... 1 juli is een dag om met grote letters te noteren. heel veel sterkte blonde dame blanche met krullen !!!

toe de loe :p

Gepost door: marnix | 17-01-11

Ik denk eerder dat het een Dame Noir zal worden, zonder slagroom.

Sandra, ik wens je bij deze nogmaals heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Dat maar gauw juli is ze!

Gepost door: Wendy | 18-01-11

Veel sterkte voor jou en Wouter en hopelijk is het snel 1 juli !

Gepost door: Herman | 18-01-11

Ik wens jou alvast tonnen goeie moed!!!
Hou je sterk! Ik duim mee!
Groetjes,

Gepost door: nancy | 19-01-11

De commentaren zijn gesloten.