25-01-11

Binnenste buiten gekeerd...

Gisteren was het dus DE dag van alle onderzoeken. De stress en adrenaline gierde van 's morgens tot s'avonds door mijn lichaam. Tegen 8 u moesten we er al zijn en gelukkig waren we om 6u32' vertrokken zodat we stipt op tijd aanwezig waren. Volgende onderzoeken hebben ze gedaan, telkenmale op een andere dienst, dus crossen van het éne naar het andere:

- bloedafname (8u10')

- longonderzoek (8u30)

- RX foto thorax en sinussen (9u00)

- RX foto gebit (9u30)

- echo hart (10u10')

- cardiogram hart (10u20')

- echo abdomen (buik: nieren, lever,...) (10u50')

- PET scan met radioactiviteit gecombineerd met CT-scan met contrastvloeistof (11u30 aan het infuus met inspuiten van radioactiviteit en om 12u30 onder de scanner: ca. 12' voor de PET-scan en ca. 3' voor de CT-scan)

Na dit alles mocht ik mij terug naar de dienst hematologie begeven: afspraak met de dokter voor de resultaten van het bloedonderzoek en ik bleek terug goed gerecupereerd: witte bloedcellen 10.000 en hemoglobine 11,9. De resultaten van de onderzoeken waren met uitzondering van de PET-scan en CT-scan al gekend en waren allen goed bevonden: het hart werk goed, de longen functioneren goed, de nieren en lever zien er mooi uit. HEt belangrijkste onderzoek was echter de PET-scan om te zien of ik ik nog steeds in remissie ben, of er nog steeds geen activiteit van kankercellen te zien is. En deze voormiddag rond 10u30 vernam ik dat mijn PET-scan goed is: geen kleurenpallet en geen overijverige kankercellen meer te zien, joehoee... oef!. Maar goed, gisteren moest ik dan ook nog een botversterker krijgen (een half uur aan de baxter) waarbij dus voor de derde keer die dag een ader geprikt werd, maar het moet gezegd: de verpleegsters hebben een goed oog wat betreft het vinden van geschikte aders :). Nadien had ik nog de 'gevreesde' beenmergpunctie (15u15') en het moet gezegd: deze keer vond ik het optrekken van het beenmergvocht veel pijnlijker dan de vorige keer. De vorige keer had ik nog een morfinepleister en die zal wellicht de pijn wat zachter gemaakt hebben. Maar gisteren dus voelde ik een pijnscheut in gans mijn rechterbeen en dat duurde toch een tijdje vooraleer dit wegtrok. Resultaat van deze beenmergpunctie en stukje bot is gekend eind volgende week: dan zal gekend zijn of ook mijn beenmerg/stamcelln vrij zijn van kankercellen, maar ik heb er een goed oog op want op de PET-scan is niets te zien.

Rond 16u zat alles erop gisteren en tegen 17 u waren we thuis. Toen we onderweg naar huis reden beseften we plots dat we exact 8 jaar getrouwd waren (oeps, bijna vergeten ;p). Dit vierden we met pizza en .... ijscrème natuurlijk ;).

Volgende planning: volgende week donderdag 03/02, vrijdag 04/02, zaterdag 05/02 en zondag 06/02 zal er 's morgens (om 8u) en 's avonds (om 20u) een spuit toegediend worden om de stamcellen te doen aangroeien en op maandag 07/02 wordt voorzien om de stamcellen te 'oogsten'. Er zal geprobeerd worden om via de armen dit te doen maar hoogstwaarschijnlijk zijn mijn aders niet goed genoeg meer en zal via een katheder in de lies de aftapping gebeuren. Als op 07/02 er onvoldoende in aantal zijn, wordt verder gedaan op 08/02 maar dit wordt pas 's avonds beslist.

Verder staat nu (onder voorbehoud dat alles vlot verloopt) ook de dag van de opname gepland: maandag 21/02 is de start van de chemobehandeling (BEAM) waarna ik op 28/02 terug mijn eigen stamcellen zal terugkrijgen. En dan kan mijn heropbouw (mijne 'refresh' zoals ik het zeg) beginnen. Tijdens mijn ziekenhuisopname mag ik mijn laptop meenemen en zal ik zo contact kunnen houden met de buitenwereld (via facebook, messenger, ...). Want bezoek wordt beperkt tot 'naaste' familie zoals ik reeds in een vorige blog heb geschreven omwille van besmettingsrisico's.

Voila, dat is het zowat voorlopig: het voornaamste uit gans het bovenstaande is: 'het beest is aan het plooien' ;) WHEOAAHHAHAHAHA.

Toedeloe!

 

18:47 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Fantastische scanresults ! dat moet een pak van jullie hart zijn ! We hopen der op dat de rest ook vlot verloopt en 21-28 februari zal dan wel rap voorbij zijn. Maart begint al te nazen he ;-)

Gepost door: veerle | 25-01-11

Ola, alleen maar goed nieuws!
Die producten die ze inspuiten om je stamcellen te doen vermenigvuldigen zijn groeihormonen. Zeg maar aan Wouter dat hij u goed in het oog houdt zodat je niet wegloopt want sommigen gebruiken dit als doping ;-))
We blijven in gedachten bij u en zullen elkaar wel eens horen op de chat é...

Gepost door: Spencerwoman | 25-01-11

superresultaten dus!! en nu aftellen naar die zware periode in het ziekenhuis! Gelukkig kan je daar toch virtueel contact houden met de buitenwereld! We zullen proberen af en toe wat te chatten hé! Sterkte!!

Gepost door: Ruthje | 25-01-11

Alvast een stevige opsteker voor het vervolg van de strijd....

Gepost door: wim | 25-01-11

Allez hop, we gaan erop vooruit ! Hopelijk heb je nog wat kunnen genieten van jullie 8° huwelijksverjaardag !

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 26-01-11

Goed nieuws van 't front ! Nog even en die beestjes zijn verleden tijd! :-)

Gepost door: Chris | 26-01-11

Jihaa!

Gepost door: Fré | 26-01-11

we zijn content voor jullie

Gepost door: Koen | 27-01-11

Alleen maar goed nieuws! Da's super!
Nog veel moed!!
Nancy

Gepost door: nancy | 27-01-11

Maatje,

Het is u gelukt !!!! Je hebt het beest genekt !!!! In één woord FANTASTISCH !!!

Maar toch ga ik je missen overmorgen ... Ga er van genieten en heeeeeeeel veel foto's trekken ! Ik ga proberen ook daar uw blog te lezen, zal wel lukken, maar vertrek met een euforisch gevoel richting Bulgarije !

De paashaas heb ik alvast besteld !

Groetjes,
Triene

Gepost door: Triene | 27-01-11

De commentaren zijn gesloten.