01-02-11

Aftellen

Vandaag is het 01/02/2011, de maand februari is dus begonnen en het aftellen kan beginnen. Nog 20 dagen en dan begint op maandag 21/02/2011 de chemobehandeling tot en met zaterdag 26/02/2011. Zondag 27/02/2011 wordt bestempeld als rustdag en dan maandag 28/02/2011 krijg ik mijn stamcellen terug. Vooraleer ik die stamcellen terugkrijg moeten ze eerst 'afgetapt' worden. Dit gaat normaal door op maandag 07/02/2011 en dinsdag 08/02/2011: vermoedelijk zal hiervoor een lieskatheder gestoken worden. Vooraleer je stamcellen kunt aftappen, moet je zorgen dat je er in overvloed hebt en hiervoor wordt dus vanaf nu donderdag 03/02/2011 groeihormoon via spuit (subcutaan) in de buikplooi toegediend. Eventuele bijwerkingen kunnen zijn: grieperig gevoel, botpijnen: vooral ribben en rug... (rug is bij mij mijn zwakke punt).

Maar voor het zover is, ben ik sedert vorige week woensdag aan het wandelen begonnen om mijn conditie toch terug een beetje op te bouwen. De laatste keer dat ik liep was op 28/09/2010 en tijdens mijn chemosessies heb ik een paar keer 2 à 3 km gewandeld maar dat zal mijn vier maand conditieverlies niet op peil gehouden hebben. Vandaar dus mijn wandelwoede. Mijn rugpijn is draaglijk en laat voorlopig het wandelen toe. Elke dag wandel ik wat langer en ... euh ook iets sneller. Mijnen aard komt nog maar eens boven: mijn gedrevenheid, naarstigheid... of hoe noem je het .... :). Ook nu wil ik meer en meer wandelen. Ik geniet van het wandelen op mijn eentje: ik krijg zowaar een 'walkingshigh' (als dat al bestaat ;p). De laatste dagen was het koud en zo kwam ik slechts buiten nadat ik mijn skikousen (normaal was het deze week onze skivakantie), twee mutsen, 3 truien, warme sjerp opgetrokken tot aan mijn bril en winddichte parka aanheb. Enige embetante is dat mijn bril steeds 'bedoomd'.

Het weerbericht wordt nauwlettend in de gaten gehouden en als de kans en de mogelijkheid zich voordoet, dan zal ik nog 20 dagen proberen dagelijks mijn toerke te wandelen. Want erna staat chemo, stamcellen, morfine en sondevoeding op de planning... en het idee alleen al (en aan de bijhorende risico's) is niet bepaald om vrolijk van te worden. Dat het maar rap zomer is en dat ik terug onder de mensen mag komen: want het isollement begint te wegen....

Toe de loe

Sandra

 

 

17:56 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Wauw, het einde is in zicht! Dan moet jij wel een hele tijd in het eiekenhuis verblijven, goed dat je aan de conditie werkt, het zal je genezing zeker bevorderen, je hebt kl***n aan je lijf, knap hoor!

Gepost door: Wendy | 01-02-11

Dat wandelen kan je alleen maar deugd doen. Haha, en je ware aard komt inderdaad boven... Ik zie het al zo voor me: een skiërke zonder de latten op toer door Beveren-Leie of de Gavers ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 01-02-11

Skiën langs de Leie, yep der is nen markt voor ... Allee, sebiet wandelt ge al rapper dan ik kan lopen... maar tis dat andere PR dat nu telt he ! Keiveel succes (en ook een klein beetje geduld :-p ) gewenst.

Gepost door: jogginggirl veerle | 01-02-11

Dat wandelen zal zeker goed doen, en verder nog het beste.

Gepost door: Luc | 01-02-11

geniet nog volop van de dagelijkse wandelingen tot de 20e, niet alleen je conditie kan er goed mee zijn, ook mentaal sterkt dit je en voor het herstel zal het ook alleen maar positief zijn hé! En zoals Veerle al zegt: jij gaat nog rapper wandelen dan ik kan lopen, hihi. Veel sterkte!!! Maar je slaat je hier wel door en daarna is het volop uitkijken naar de zomer!!

Gepost door: Ruthje | 02-02-11

Veel courage. Ma da lijkt precies te lukken.
Als ge wlilt moogt ge Tuurke enkel weken lenen, die gaat met plezier mee wandelen. Behalve als gij ook nie graag gaat. Te koud en of te veel regen :-)

Gepost door: Danny H | 02-02-11

Vandaag is het echt begonnen! Ik hoop dat de spuit wat meeviel. Je bent in elk geval goed op weg. Geniet van je wandelingen in het zonnetje.

Gepost door: Sandy | 03-02-11

De commentaren zijn gesloten.