17-02-11

Nog vier keer slapen...

Nog vier keer slapen en het is zover.....dan komt mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid. Maandag 21/02/2011 word ik opgenomen voor chemo (BEAM) en op maandag 28/02/2011 worden mijn eigen stamcellen terug getransplanteerd. Al heel mijn leven word ik achtervolgd door de beelden van mijn moeder die een 20tal jaar terug doorbracht in haar isoleercel omwille van een beenmergtransplantatie waarbij ze een longinfectie opliep en uiteindelijk een openhartoperatie onderging met nog een tweetal weken aan de machines als nagenoeg als een 'plant'. Dat er dus wel degelijk een risico aan deze transplantatie aan verbonden is, ben ik mij heel bewust van. Mijn moeder had Hodgkin stadium 3, ikzelf non-Hodgkin stadium 4a. Sedert de dood van moeder zijn mijn grootste angsten/nachtmerries: kanker krijgen en beenmergtransplantatie ondergaan. En net datgene overkomt mij... Ik kan niet in woorden omschrijven welk een gevoel ik hierbij heb, maar wel dat ik een enorme vechtlust ervaar. Het verschil tussen mijn moeder en mij is: 1) 20 jaar 2) mijn moeder had 5 chemokuren acher de rug .... en 3) mijn conditie. Ik hoop dat deze 3 zaken het verschil maken en mij er doorheen helpen.

Ik heb aan de dokter gevraagd wat mijn overlevings% zijn. Op heden is mijn vijfjaarsoverleving tussen 40 à 50% en na de stamceltransplantatie verhoogt dit tot 70 à 80%. Dit kan voor mij tellen als motivatie om voor de stamceltransplantatie te gaan (alhoewel ik op heden dus in volledige remissie en 'genezen' ben). De stamceltransplantatie dient als een preventieve behandeling om mijn hervalkansen te verminderen; want het is gekend dat het diffuus grootcel b-cel lymfoon (mijn type non-hodgkin) een hoge hervalkans inhoudt.

Wat mij verder op heden zorgen baart, is de aanhoudende slikproblemen: vast voedsel wordt heel moeizaam naar binnengewerkt, als gevolg hiervan eet ik wat minder en ben ik ook wat aan het vermageren (iets wat ik nu zeker niet wilde...). Een scan werd reeds genomen waarop geen ernstige zaken te zien waren: alleen heb ik grote dikke neuspoliepen en deze zouden dus vermoedlijk achteraan mijn keel kunnen irriteren of hinderen.... Mijn lichaam is de laatste weken enorm gestimuleerd geweest en het zou dus kunnen dat ook deze poliepen gestimuleerd werden. Dit is volgens de dokter geen reden om de stamceltransplantatie uit te stellen.

En verder groot nieuws: mijn haar is beginnen groeien ;) en het zijn echte babyhaartjes: zo zacht :). Helaas zullen deze niet lang op mijn hoofd staan, binnen hier en week zal ik haarloos door het leven gaan...(ook geen wenkbrauwen, geen wimpers,...). Nadien reken ik op lange blonde lokken ;).

Samengevat: Er wordt vier weken ziekenhuisopname voorzien en nadien nog 3 maanden mijn immuniteit opbouwen waarbij contact met mensen dient vermeden te worden en waarbij ook een strikt dieet zal voorgeschreven wodren.

Voor de rest heb ik schrik van de verveling tijdens de opname en door het beperkt bezoek zal ik mij ook wel alleen voelen, vandaar mijn oproep om mij te entertainen via mail/sms want laptop en GSM mogen mee!

Toe de loe

 

 

08:54 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Go for it ! Ik beloof om regelmatig een mailtje te sturen tijdens de eenzame dagen. Die % heb ik niet willen lezen, jij gaat toch voor de max. 100 ! Groetjes

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 17-02-11

je komt er zeker doorheen!!

Gepost door: Koen | 17-02-11

Voor vele mensen zou het dak op hun hoofd vallen als ze zelf met kanker geconfronteerd worden. Jij hebt alles al eens van dichtbij moeten meemaken met je moeder, dus voor jou is het 3dubbel zo bitter. Ik heb het al 100 keer gezegd en ik blijf het zeggen: ik bewonder jou. Ik bewonder jouw strijdlust, jouw opgewektheid, jouw incasseringsvermogen, jouw joie de vivre. Ik weet het wel, je hebt niet veel keuze want je moet erdoor, maar hoeveel mensen zouden niet in een hoekje zitten huilen? En dat doe jij dus niet. (misschien soms wel eens, en dat mag zeker! maar je laat het in elk geval niet de boventoon voeren). Echt waar, je bent een verdomd sterke vrouw! Je moeder zou fier op je zijn!

Gepost door: Sandy | 17-02-11

Veel sterkte en je slaat je er zeker door, en steun heb je zeker.

Gepost door: Luc | 17-02-11

héél véél moed en sterkte Sandra! Dat het zwaar zal zijn, dat besef je, maar daarmee ben je des te beter voorbereid op wat komen zal. We gaan je zeker stalken via Facebook!! En we zullen met z'n allen veel aan je denken en voor je duimen!! Toi toi toi!!

Gepost door: Ruthje | 17-02-11

Dikke duimen uit Adegem ;-)

Gepost door: Stofke | 18-02-11

sandra, heel veel sterkte voor de komende weken ..; weet dat we iedere minuut van de dag voor u gaan duimen !!!!
dikke knuffel van ons allen xx

Gepost door: Hans Detavernier | 18-02-11

Dag Sandra,
Met de regering komt het wellicht niet meteen goed, maar met jou komt alles zeker en vast in orde.
Ik leef met je mee en wens jou heel heel veel moed.
Mary-Ann.

Gepost door: Mary-Ann | 18-02-11

Sandra, ben al even aan 't trainen om je elke dag even in gedachten te houden.
We zullen tussendoor ook eens een kaarsje branden, zoals voor ons gasten als ze examens hebben! Kwaad heeft het nog nooit gedaan.
Groeten en vele courage!

Gepost door: patrick | 19-02-11

Sandra, Heel Veel Sterkte in die komende weken, U kennende blijven vechten he!
Vele groeten x

Gepost door: Yserbyt Mia | 19-02-11

de periode die er nu aankomt zal idd misschien wel niet de plezierigste zijn, maar met jouw karakter en doorzetting moet je er tegen aan. heel veel sterke van ons allenhier en je zal ons wel horen in de dagen die komen ;)
toe de loe

Gepost door: marnix | 20-02-11

De commentaren zijn gesloten.