23-02-11

Opname: dag 2

Zoals in vorig blog reeds gesteld werd op dinsdag 22/02/2011 gestart met een kwartiertje op de hometrainer, nadien uiteraard ontbijt en de verplichte reeks pillen. 

Het is verbazend hoe vlug de voormiddag voorbijgaat: je wassen (met nen draad vanuit je sleutelbeen dat vasthangt aan een staander) gaat toch wel een stuk trager dan gewoonlijk ;). Dus tegen dat je goed en wel met alles klaar bent is het toch al gauw 9u30 à 10 uur. En dan zie je nog regelmatig de verpleegsters.

Gisteren kwam in de voormiddag de tandarts langs die met een UV licht mijn tandvlees behandelde. Normaal komt hij deze week nog eens langs en dan ook volgende week nog eens. 

Iets later kwam de diëtiste langs met de vraag of ik speciale wensen heb: dat moet je mij natuurlijk geen twee maal vragen. Ik had al opgevangen dat je alles mag vragen en dat het meeste wel haalbaar is, zoals bv. pannenkoeken, enz. Dus zei ik: een pannenkoekske zou er wel ingaan, want brood is wat moeilijk met mijn slikproblemen (die trouwens sedert de cortisone die ik in de nacht van maandag op dinsdag kreeg veel verbeterde) +  ook extra soep. En zoals steeds eerlijk als ik ben zei ik dat ik in mijn lade een ganse pak koeken en chocolade meeheb. Toen wees ze erop dat deze wel individueel verpakt diende te zijn, en zeker tegen volgende week. Dus daar gaat mijn grote pak noir de noir en 'bye bye' muesli. Ik vertelde haar ook dat 3X eten op een dag voor mij nogal weinig  is ;). Ze zei: ik kan wel een paar keer extra chocomousse's, chocopaps, enz... regelen: YES :). En vanaf volgende week omdat ik mijn grote pak muesli niet meer kon gebruiken, zal ze zorgen voor 's morgen fruitmousse. Ja, ze verwennen me hier wel :). Nadien heb ik uiteraard aan Wouter de opdracht gegeven om individuele kleine pakken muesli mee te brengen. Allez, omkomen van de honger zal ik niet ;).

Vervolgens rond 13u was het tijd voor het middagmaal: puree met vissticks (3 stuks) met kommetje rauwkost, brocollisoep en een flan als dessert. 

Kort na de middag mocht ik dan verhuizen naar een éénpersoonskamer: kamer 212 is nu dus mijn defintieve kamer. Uiteraard werd de hometrainer mee verhuisd. 

 

 

P220211_15.56.jpg

 

 

Rond 14u45 zijn ze gestart met de chemo: we zijn laat zeiden ze, dat betekent dat we de ganse nacht nog zullen moeten doordoen.... joepie ;). Iets later kwam Wouter me gezelschap houden en hij had een verrassing mee: een kader vol met foto's van mij, wouter, de poezen en mijn pa. Schoon hoor.... 

Het avondeten hadden ze me wit brood gegeven: maar dat eet ik nu echt niet graag, op mijn fiche had ik volkoren aangeduid. Maar dat komt nog in orde hoor, een vertraging in de computer ;). Maar mijn extra soep en ook de extra chocladepap maakten dit allemaal goed :).

's Avonds rond 19u30 heb ik dan nog eens op de hometrainer gefietst zo'n 20'11" goed voor 7,8 km. Voor alle duidelijkheid de hometrainer staat op weerstand 0 hé, dus het is soepel trappen, maar het is om wat te bewegen dat ik het doe.

 

 

P220211_15.57_[01].jpg

 

 

Dat was kort dag 2: geen last van chemo en voelde me goe, alleen heel rode kaakskes (van de cortisone de nacht voordien). In de late namiddag kwam ook de assistent van de dokter binnen met de mededeling dat mijn bloed ok is: geen infecties te zien: JIUJ :)

En inderdaad de ganse nacht vanaf 01 u om de twee uur een nieuw zakje gahad tot rond 05 uur de laatste chemo: tussenin wel wat kunnen slapen.... 

Toe de loe

 

10:09 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Amai knap van Wouter dat hij daar aan dacht,sjiek van hem.
Ik kijk altijd uit om je verhalen te lezen ze zijn echt leuk,kan ook niet anders als ze door jou geschreven zijn he.
Verder het allerbeste Sandra je bent iemand waar ik veeeeeeeeel bewondering voor heb.

Vele groetjes Bart

Gepost door: Bart | 23-02-11

Ik moet altijd glimlachen als ik lees over jouw eetlust. Gelukkig komen ze tegemoet aan jouw wensen. Dat maakt het verplichte verblijf toch een beetje aangenamer, he.

Gepost door: Sandy | 23-02-11

Een vertraging in de computer, mooi gezegd, maar daar geloof ik geen snars van ;-) Goed idee om die hometrainer mee te nemen naar je nieuwe kamer. Als ik goed gekeken heb is het een Tunturi en dat is een goed merk. Leuk te lezen dat je je goed voelt en dat de dagen snel voorbij gaan :-)

Gepost door: Herman | 23-02-11

Fijn dat je het gevoel hebt dat de dagen vliegen, zo vliegen hopelijk die 3,5 weken in een wip om hé. En stel maar goed je eisen, dat het verblijf toch op z'n minst smakelijk wordt hé ;-)) Hou je goed!!

Gepost door: Ruthje | 23-02-11

Goed dat je wat ontspanning hebt met dat fietsen. Wel een goed toestel ik heb er ook zo eentje, ook begonnen op weerstand 0 en nu al aan 2 verder ga ik niet.

Gepost door: luc | 23-02-11

moet altijd lachen als ik je verhaaltjes lees. zeker over uw eetlust, maarja, tkan maar smaken hé. en laat chocolade nu ook mijne favotiet zijn. ben blij te lezen dat de eerste dagen vlot verlopen, nu je op weg bent, kan het enkel maar sneller gaan.
verzorg je goed, en laat je niet doen hé, maar denk nu niet dat dat een probleen zal zijn.

knuffel patje en stef

Gepost door: patricia | 23-02-11

Amaai, gij doet dat daar ferm goed!! Een plezier om te lezen!!
Blijf de moed erinhouden hé en wij blijven duimen uiteraard!!
Groetjes,
Nancy

Gepost door: nancy | 24-02-11

IKkan je alleen maar bewonderen dat je tijdens het ziek zijn nog tijdneemt om te sporten! Het zou nooit bij me op komen, om een hometrainer mee te nemen naar het ziekenhuis! Mijn laptop ja, daar zou ik wel aan denken!
Veel sterkte
Christa

Gepost door: christa | 22-03-11

De commentaren zijn gesloten.