26-02-11

Opname: dag 5

Vrijdag 25 februari 2011 opname dag 5 dus. Opnieuw de ganse nacht chemo gehad maar toch redelijk kunnen slapen, zelfs één keer de vervanging van de chemo niet gehoord.

's Morgens dus routinematig: 8 u wakkergemaakt worden (uiteraard door de lieftallige verpleger), wegen, temperatuurmeten (36,8°C), bloeddruk en daarna de hometrainer op: 10 km (in 26').

In de loop van de voormiddag is er niet veel gebeurd: alleen hebben ze mij een nieuwe draad gegeven, om de zoveel dagen vervangen ze de draad en om de 2 dagen verzorgen ze de wonde van de kahteter. Deze keer was het de verpleger die het deed. Hij gebruikte in tegenstelling tot de anderen een soort spray om te ontsmetten, ieder heeft zo zijn eigen manier zei hij. Jaja, antwoordde ik, wat moet ik daar op zeggen é. 

Iets voor de middag startten ze met de chemokuur: 2 zakskes om de 2 uur.

En dan was er terug het middageten: deze keer vegetarisch; ik had aangegeven dat het voor mij ook wel eens vegetarisch mocht zijn: het was puree met maissnitzel en wortelen. De soep was tomatensoep. Het dessert een fruityogurt en mijn extra dessert (met dank aan diëtiste): rijsttaartje. 

In de namiddag heb ik me dan bezig gehouden met een loop/wandelschema'ke op te stellen voor een collega die mee zal doen aan een schoolcross voor moeders. Ik heb daar toch de ganse middag mee bezig geweest, dus zo ging de tijd ook vlug voorbij. 

In de namiddag begon ik ook wat jeuk te krijgen rond de pleisters maar in spiegels was niets te zien: een pleister kan bij mij sowieso wel wat irriteren, dus ik maakte mij geen zorgen.

Tegen de avond kreeg ik terug pannenkoeken en ook nog extra soep en ...... een reep fondantchocolade (eveneens met dank aan de diëtiste). Moet het gezegd worden dat ik fan ben van de diëtiste?

Nadien nog wat gefietst op de hometrainer: terug 10 km in 26'10". En nadien pyama en nog chillen (facebook) en me in het beddeke genesteld. Rond 9u30 ben ik dan gaan slapen, want om 23 u waren er weer de 2 zakskes chemo om de 2 uur.

Toe de loe

Sandra

10:05 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hehe, de chemo zit der bijna op ! Alweer iets waar ge u moedig en vlot doorheen ge FIETST hebt :-)
Hou u goed en weet : ge zit nog perfect op WR schema :-)

Gepost door: veerle | 26-02-11

Hey Sandra,

leuk toch te vernemen dat alles goed verloopt! En goed dat je je op tijd en stond kan bezighouden met vanalles, zo gaat de tijd wat sneller vooruit!

Hopelijk zal die jeuk enzo je niet teveel last bezorgen. Maar zoals gezegd, je bent een taaie meid! Da's het minste eigenlijk hé! Als het kriebelt, moet je sporten ofwel eens goed krabben ;-)!

Take care!!!

Vele groetjes,

Audrey

Gepost door: Audrey | 26-02-11

Hé Maatje,

Ik denk dat er veel fan zouden zijn van uw diëtiste, ... EN een rijsttaartje EN een volledige reep chocola .... ho, ho volgens mij is dat één of ander 'ik eis choclade'dieet, rarara wie zou dit opgelegd hebben .... (niet te groot en ze draagt een brilleke zeker ...)

Zo, zo, een verpleger .... en ? Is het een beetje de moeite of valt hij te catalogeren onder de 'geef mij maar een verpleegster dan'-gevallen ?

De groetjes en weet dat we aan je denken !

Triene en Nico (die ligt te knorren in de zetel ... heeft 'de nacht' gehad)

Gepost door: Triene | 26-02-11

'k krijg altijd honger na het lezen van je blog, hihi....De 28e nadert, dus laat de koekjes in ieder geval nog goed smaken! En veel sterkte met de transplantie de maandag, 'k zal zeker aan je denken!!

Gepost door: Ruthje | 26-02-11

De commentaren zijn gesloten.