27-02-11

Opname: dag 6

Zaterdag 26 februari 2011 opname dag 6. Zoals steeds op de hometrainer: 10 km in 24'24"; nadien me gewassen en dan zag ik dat mijn hals knalrood was en ook felle roodheid rond de pleisters. Ook nog steeds jeuk rond de pleisters maar viel feitelijk nog mee. En toen zag ik mijn bovenbenen: allemaal rode kleine puntjes en grote rode vlekken. Ook enkele op de buik. De verpleegster werd er bijgehaald: een anti-allergische pilletje werd me gegeven en de dokter van wacht zou langskomen maar dat zou nog wel even duren. De jeuk was dragelijk, dus erge last had ik niet zo. De bovenbenen voelden precies aan zoals je een beetje verbrand bent door de zon. Ook wel dragelijk dus. 

Rond 11 u was de dokter er dan en een allergische reactie werd besloten: op wat is moeilijk te zeggen...kan de medicatie zijn, kan door iets te eten zijn, moeilijk om te achterhalen... kleefpleisters? Efin, ze besloot als het verergert om 40 mg cortisone toe te dienen. Maar ik zei dat het sedert 's morgens hetzelfde gebleven was en dat wat mij betreft het draaglijk was. Dus afwachten wat het morgen zal zijn, besloot ze.

Voor de rest was zaterdag de dag van mijn laatste chemo. Deze werd toegediend rond 14u30, na de middagdus, zodat ik nog van het middagmaal zou kunnen genieten, want deze laatste chemo staat gekend als zijnde: misselijk en mottig. En nu maar duimen dat dit de aller aller allerlaatste chemo van mijn leven was.

Het middagmaal bestond uit wortelsoep, natuuraardappelen, spinazie en cordon-blue en met desserten: mokkapudding en chocomousse :).

In de namiddag naar de koers gekeken en geen last van die 'mottige misselijkmakende chemo'. 

Rond 16u30 heb ik dan nog 2 yoghurts gegeten en tegen 17u30 stonden ze daar al met mijn avondeten, wat voor mij dus wel een beetje vroeg was. En je kan ook wel begrijpen, als je de dag tevoren pannenkoeken krijgt, en dan plots terug boterhammen, dat de motivatie niet dezelfde is om alles op te eten. Toch heb ik 2 boterhammen met kippenwit samen met de wortelsoep opgegeten, de resterende 4 boterhammen heb ik laten liggen ... shame on me... Maar de reep fondantchocolade bewaarde ik voor later op de avond.

Na het eten terug op de hometrainer: 5 km (12,5'), iets minder dan normaal, maar ik had de indruk dat de allergie verergerde en dus dacht ik dat het verstandiger was om te stoppen.

Voor de rest van de dag heb ik nog wat zweedse puzzels opgelost en terug een poging ondernomen om wat te tekenen: tot 20 jaar geleden tekende ik regelmatig en deed dit ook wel graag. Helaas merk ik dat dit nu niet meer zo vlot lukt. Een probeersel hieronder:


P260211_17.37.jpg

's Avonds wat gezapt op de tv en genoten mijn stuske 'sjokla' en tegen 22u het lichtje uitgedaan en gepoogd te slapen....

 

Toe de loe

Sandra

 

10:04 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Amaai, goe bezig!! Hopelijk ben je niet misselijk van de chemo en valt
de jeuk mee. Want dat kan behoorlijk ambetant zijn, jeuk.
En dat tekenen, dat ben je duidelijk nog niet verleerd!!
Groetjes
Nancy

Gepost door: nancy | 27-02-11

tot nooit meer aan de chemo ! En als uw tekenen zo rap vooruitgaat gelijk uw wandelen, dan zal ik morgen best al beginnen met de organisatie van die wereldwijde tentoonstelling :-)

Gepost door: veerle | 27-02-11

Hallo, toch geen tekening van uwzelf, want zover ik weet zijn schildpadden nogal traaaaaaag, wat van u niet kan gezegd worden.
Alvast nog veel 'courage', 't komt wel goed!
Jan

Gepost door: Jan | 27-02-11

wat een lieve mooie schlildpad :-)

Gepost door: danny | 28-02-11

De commentaren zijn gesloten.