01-03-11

Dag 0

Hoezo dag 0 hoor ik jullie denken. Awel, dag 0 is de dag dat de stamcellen toegediend worden en er terug heropgebouwd kan worden. Vandaar dat maandag 28 februari ingekleurd wordt als 'dag 0'. 

s' Morgens voelde ik me wat belabberd en heb dan ook nagenoeg de ganse voormiddag in bed gelegen. Mijn eetlust was ook niet om naar huis te schrijven. Het middagmaal: volavant met puree en boontjes en als desserts yoghurt en chocomousse. De puree en de chocomousse heb ik zelfs laten staan: ja, ongelooflijk maar hier komt mijn smetvrees weer boven: vanaf de stamcellentransplant moet ik opletten met wat ik eet. Rauwe eieren mag ik niet meer eten: en om chocomousse te maken gebruikt men algauw rauwe ei en ook bij de puree doen ze dikwijls een eierdooier erbij. En aangezien het hier grootkeuken is, kan ik mij niet inbeelden dat ze voor mij speciaal een apart potje gaan maken zondere ei erin. Maar ik had ook geen zo'n grote honger.

In de namiddag was er dan de stamcellentransplantatie gepland. Om half twee werd ik al aan de monitor gelegd: hart, bloeddruk en ademenhaling werden gecontroleerd. Om 15 uur ging de transplantatie gebeuren.  Uiteindelijk werd het 15u30 vooraleer werd begonnen maar toch was ik rustig (hartstlag rond de 68, bloeddruk 10 over 7); ik had intussen ook nog een dutje gedaan en dat zal veel verklaard hebben. De transplantatie verliep vlot: in één uurke tijd werden vlot de vier zakjes bij mij binnengebracht via de katheter. Vanaf het eerste moment dat het rode 'goud' bij mij binnenkwam, kreeg ik een slechte smaak in mijn mond. Heel normaal, dat is bij iedereen zo, de smaak kon ik vergelijk met blikconservenbewaarmiddel of zoiets: yakkes dus. Gelukkig hadden ze me voorzien van pepermuntjes (van de secretatresse van de dienst) en voor mij beterde de smaak wel. De verpleegkundige en de assistent van de dokter zeiden wel dat ik nog een dag of twee die vieze geur zou uitademenen en dat iedereen die mijn kamer zal binnenkomen die vieze geur zal rieken, uitgezonderd ikzelf. En ik moet zeggen, vandaag, de dag erna riek ik niets maar al de verpleegkundigen zie ik hun neus optrekken. 

Voor de rest is de allergie niet verbeterd, het jeuken kan onder controle gehouden worden met een anti-histamine pilletje. Ook kwam mijn behandelende arts nog eens binnen en zei dat die allergie normaal nog gaat verergeren: joepie :/ en dat het vermoedelijk wel op de chemo is dat ik reageer. 

De rest van de dag heb ik me rustig gehouden, geen hometrainer en normaal zal ik me de komende twee weken niet meer op de hometrainer begeven, ik zal al mijn energie stoppen in de opbouw/innestelen van de stamcellen. 

Dat was het zowat, morgen meer... nieuws :)

 

Toe de loe

Sandra

12:21 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Rustig houden en herstellen! Beterschap gewenst! En liefst snel!!

Gepost door: Tiny | 01-03-11

veel rusten zal de boodschap zijn hé !!! het eerste wat ik doe als ik thuis kom is checken op facebook hoe jouw dag is verlopen en hoe het met je gaat !!!
veel sterkte xx

Gepost door: Hans Detavernier | 01-03-11

veel rusten zal de boodschap zijn hé !!! het eerste wat ik doe als ik thuis kom is checken op facebook hoe jouw dag is verlopen en hoe het met je gaat !!!
veel sterkte xx

Gepost door: Hans Detavernier | 01-03-11

Ja zeg, allergisch aan chemo, gelukkig is 't gedaan met die chemo, dus met wat geduld zal' t hopelijk (en rap ! want ja gij en geduld ;-) beteren. En dat je de conserveermiddelen smaakt zal bwekes zijn, maar anderzijds : ge zijt nu wel zeker ve lange bewaartijd ! Intussen supporteren we voor de cellekes : ju ju ju en hup hup hup !

Gepost door: veerle | 01-03-11

amaai, goed dat de behandeling goed verlopen is en nu rustig herstellen!!
Hopelijk komt de eetlust een beetje terug en neemt de allergie wat af!!
We blijven duimen hé!!
Hou je sterk!!
Groetjes,
Nancy

Gepost door: nancy | 01-03-11

De commentaren zijn gesloten.