22-03-11

Eerste controle: 22/03/2011

Vandaag was het dus zover: mijn eerste controle van de bloedwaarden inzake de stamceltransplantatie. Ook had een chirurg van de afdeling heelkunde (collega van de chirurg die me vorige week maandag opereerde - appendicitis) meegegeven dat de draadjes ook vandaag mochten verwijderd worden (hier was er wat tegenstrijdigheid: de chirurg die me opereerde zei donderdag maar haar collega zei: doe dat ook maar op dinsdag). 

Na de operatie maandagnamiddag (appendicitis) mocht ik op woendagnamiddag terug naar huis. Eens thuisgekomen heb ik op donderdag nagenoeg nog de ganse dag geslapen en tegen de avond krijg ik dan bloeding. Op vrijdag naar het UZ gebeld: mijn dokter was er niet maar de assistente sprak van 'doorbraakbloeding' of 'onttrekkingsbloeding' ten gevolge van het stopzetten van een hormonenpreparaat die ik 1 maand nam om te voorkomen dat ik eventueel tijdens de stamceltransplantatie zou menstrueren. De raad die ik kreeg, was om af te wachten (hallo, ik en geduld???) en als het te erg werd naar het spoed van het UZA te gaan. Toch was ik er niet echt gerust in en dus ook nog eens de dienst heelkunde gebeld of dit niet kon afkomstig zijn van de operatie aan de appendix: die verzekerde me dat dit absoluut uitgesloten was. De raad die ik van de chirurg kreeg was om naar de gynaecoloog te gaan. Maar ik wachtte af en ik voelde me ook iedere dag beteren waardoor ik ook geruster werd. En uiteindelijk heeft dit slecht een dag of 3 geduurd.

Zaterdagmorgen bij het opstaan zag ik bij het wassen dat de pleister ter hoogte van mijn navel een beetje bloed kleefde. Blijkbaar een beetje opengegaan tijdens de nacht, maar ook dit verergerde niet. En zo stelde ik mezelf gerust. (ja, ik begin soms paranoïde trekskes te vertonen....).

Ook heb ik sedert vrijdagavond jeukende 'bubbels' ter hoogte van rechterkaak/kaalijn en hals. Ik dacht dat het van een wollen trui afkomstig was, maar sedert is dit niet verbeterd. Ook de zon erop deed volgens mij geen deugd. Vandaag tijdens de controle, kon ze ook niet onmiddellijk zeggen wat het was, maar ik moet nu 7 dagen een anti-histaminepilleke nemen. Wel is het zo dat ik ook in het verleden al eens een zonne-allergie kreeg... dus hopen dat het opgelost is binnen 7 dagen...want dat jeukt en ik mag niet 'skarten' ;).

Verder werd vandaag mijn bloed gecontroleerd: witte bloedcellen: 3500/µl (wat aan lage kant maar deze dip is de verwachte dip nadat ze gestimuleerd werden, normale waardes liggen tussen 4.000 en 10.000 ), hemoglobine 11 g/dl (normaal waardes liggen tussen 12 en 16: dus bijna normaal) en bloedplaatjes: ca. 280.000/µl (normale waardes liggen tussen 150.000 en 400.000: normaal dus). De bloedwaarden zijn dus redelijk goed, maar dat wil nog niet zeggen dat mijn immuniteit/weerstand goed is. Daar is nog wat tijd voor nodig (termijn tot 15 juni). Maar deze resulaten waren wel al goed genoeg om te besluiten de halskatheter te verwijderen. Vooraf had ze gezegd dat de katheter meestal pas de tweede of derde controle verwijderd wordt. Ik ben dus weer bij de gelukkigen waarbij dit bij de eerste controle gebeurt ;). Joehoe, en ik had er zelfs niet om hoeven te vragen: stond nochtans wel op mijn lijstje 'te vragen'. Ik kan weer douchen!!!!!! En deze keer zal ik niet aan het milieu peinzen: ik ga er 'lang' onderstaan, nah!!

En dan kwam de buik en de draadjes ter sprake. Ik vertelde mijn dokter van de tegenstrijdigheid: de éne zei vandaag, de andere zei donderdag. Ze besloot om ze vandaag te laten verwijderen door de verpleegster samen met mijn katheter. Awel, ik was één en al stress voor het vewijderen van die draadjes en katheter: maar dat viel dus reuze mee. Alleen heb ik nu terug wat meer zeer aan mijn buik... zal wel normaal zijn, de buik zal zichzelf nu moeten rechttrekken ;).

En toen kwam er nog goed nieuws: volgende afspraak pas binnen 3 weken en dan ook ineens de PET-scan (om te kijken of er nog actieve kankercellen zijn). Met een glimlach van d'éne oor naar d'andere oor, vertrok ik uit het ziekenhuis.... 

Toedeloe,

Sandra

14:17 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Goed dat de bloedwaarden in orde zijn dat is zeker goed nieuws, en de rest komt zeker in orde.

Gepost door: Luc | 22-03-11

Way to go, Sandra!

Gepost door: Sandy | 22-03-11

Het lijkt erop dat het de goeie kant opgaat. Het komt goed!!

Gepost door: Tiny | 22-03-11

joehoe! komt helemaal goed dus!!

Gepost door: Ruthje | 22-03-11

Klinkt allemaal positief. Geniet maar van het thuis zijn, de douches en het zonneke!

Gepost door: Mieke | 23-03-11

Supergoed nieuws!!! Hou je goed hé en niet "skarten"!!
Groetjes,
Nancy

Gepost door: nancy | 24-03-11

Ik ben blij dit te lezen! Het gaat de goeie kant op!!

Gepost door: Fré | 26-03-11

Dag Sandra,

Heel lang geleden dat we elkaar nog gezien heb, maar je ziet via internet kom je elkaar toch nog tegen.
Ik had gehoord van je ziekte en zo ook je blog ontdekt.
Maar wat ik hier lees is alvast héél erg goed nieuws! Gaat zeker de goede kant uit! Geniet maar van het zonnetje en de prille lente, heb je dubbel en dik verdiend!

Tot ziens,

Anneke

Gepost door: An Christiaen | 29-03-11

De commentaren zijn gesloten.