11-04-11

Uitslag

De uitslag kreeg ik vandaag al: PET-scan toont geen activiteit meer: JUIJ. 

En de rest: de bloedwaarden: hemoglobine 12 (normaal), hemoglobine OK, witte bloedcellen 2900 (nog steeds aan lage kant, maar van die 2900 zijn er wel 2500 'nieuwe' witte en dat is wel goed). Maar mijn leverfunctie is een beetje verstoord: de leverwaardes zijn niet optimaal en dus is beslist om de komende 2 weken één medicament (medicament om longen tegen longonsteking te beschermen en tegen toxoplasmose), waarvan men weet dat dit belastend is voor de lever, stop te zetten en daarna aan lagere dosis in te nemen.  Maar de dokter zei er ook wel bij dat het niet abnormaal is, aangezien de lever reeds heel wat te verduren kreeg. 

Volgende afspraak is binnen 4 weken: dinsdag 10 mei voor de botversterker en bloedcontrole.

 

En wist je dat de kans op een geschikte donor stamceltransplant slechts 1 op 50.000 is. Meer info op http://www.stamceldonor.be/. Mocht ik hervallen dan is mijn enige kans op genezing een donortransplantatie en zo zijn er vele patiënten waarbij hun laatste hoop op genezing een stamceltransplantatie is. Het vinden van een geschikte donor is heel moeilijk omdat hun weefseltype moet overeenstemmen. Er bestaan immers heel veel, tienduizenden, verschillene weefseltypes.

 

 

Red een leven in 3 stappen

Wil je iets levensbelangrijks doen? Registreer je als stamceldonor!

Dat kan in drie eenvoudige stappen:

1. Laat weten dat je bereid bent om stamceldonor te zijn (zie www.stamceldonor.be)

2. Laat bloed afnemen om je weefseltype te bepalen en neem samen met de arts van het donorcentrum een medische vragenlijst door

3. Leef je leven tot er misschien iemand kan worden geholpen met jouw stamcellen

 

 

Toe de loe,

Sandra


 

21:18 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

leuk te lezen dat het goed gaat JUIJ :-)

Gepost door: herman | 11-04-11

Geweldig nieuws om te lezen Sandra. Ik hoop je weer te zien in Aalter in het najaar, (Deinze-Aalter)

Gepost door: Tiny | 11-04-11

supergoed he ! Ge zijt nen krak ! En voor die stamceldonatie heb ik me al aangemeld, weten dat een beetje 'versterkt' bloed van mij nen andere mens zijn leven kan redden, kleine moeite, maar zo belangrijk !

Gepost door: veerle | 12-04-11

wat super zeg, volgens het lezen stel je het goed, al heb ik het moeilijk maar ik kom achter maar zal gewoon wat langer duren. tot later

Gepost door: anja | 12-04-11

Reuzetof dat het zo goed met je gaat!! Je hebt gelijk, we moeten met z'n allen
stamceldonor worden!!
Groetjes.

Gepost door: nancy | 12-04-11

joehoee!! wat een goed nieuws zeg!! En ik maak direct werk van die registratie als stamceldonor se!

Gepost door: Ruthje | 12-04-11

Goed nieuws hé en goed dat je direct ook aan anderen denkt !

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 14-04-11

Hoi Sandra

Ben verheugd te vernemen dat de PET-scan geen activiteit meer toont en het is best te geloven dat je lever al heel wat te verduren heeft gehad vandaar ook je vermoeidheid.

Hoe gaat het trouwens met je conditie nu?

Tof dat je op je blog melding maakt van onze website. Ondertussen is er toch al veel reactie binnen van mensen die onze infobrochures wensen alsook affiches willen verspreiden.
Het verhaal van Miabelle Gillier, onlangs te zien in Telefacts heeft meer dan 4.700 nieuwe kandidaten op de been gebracht.
En de jongste paar maanden is het aantal kandidaat-stamceldonoren aanzienlijk toegenomen dankzij recente getuigenissen van patiënten.

Dus je ziet de actie komt goed op gang en we hopen ten stelligste dat we nog heel veel mensen kunnen bereiken die willen helpen en kunnen geholpen worden.

Ik wens je een spoedig herstel toe en as je wil hou ons op de hoogte, maar af en toe kom ik wel eens naar je blog kijken.
Hou je goed en blijf positief denken, dit is jouw kracht lieverd.


Groetjes
Nikki en het DMM-team

Gepost door: nikki | 11-05-11

Hallo Sandra,

Ik ben blij te lezen dat je zo'n "snelle" zijt!

ook veel groetjes van de ganse bende Preventie advisuers (jaja, we zijn allemaal geslaagd voor ons examens en eindwerkverdediging).

Groetjes
Katrien

Gepost door: Katrien | 13-05-11

De commentaren zijn gesloten.