21-05-11

Kopke

Gisterenmorgen werd ik om 8u05 vanuit mijn bed wakker gemaakt (na een heel slechte nacht, waarbij ik net in slaap was gevallen) om een scan van de hersenen te laten uitvoeren.

Dinsdagavond hadden ze verplegers een slotje (waar infuus kan aangesloten worden en waar er producten kunnen ingespoten worden) ter hoogte van mijn rechterpols gestoken zodat dit steeds kan gebruikt worden voor toedienen van producten in plaats van iedere keer te prikken. Mijn aders hebben de voorbije maanden heel wat afgezien, in die mate dat aan de linkerarm geen goeie aders meer te prikken zijn. Soit, het 'slotje' werd getest met wat fysiologisch water: deed wat pijn maar het zat nog goed en kon dus gebruikt worden voor de contrastvloeistof.

Rond 8u20 mocht ik mij op de tafel liggen waarbij mijn oren beschermd werden tegen het lawaai. Zo'n NMR (MRI) maakt een hels lawaai. Als extra bescherming had ik ook mijn oordoppen ingestoken. Het zou een half uurke duren en ik moest zo stil mogelijk liggen. Tussenin werd de contrastvloeistof ingespoten. Al bij al ging het nog vlot voorbij en om 8u50 was ik dus vanaf. En dan was het wachten op de uitslag.

De dokter doet meestal zijn ronde rond de middag en ik wist dus dat ik zeker tot de middag geen uitslag ging krijgen. Rond 13u45 kon ik mij niet meer houden en besloot ik op de gang eens rond te neuzen of ik de dokter/assistent niet 'toevallig' tegenkwam ;). En tuurlijk, de gang is zo groot niet en als je steeds heen en terug wandelt.... dus ik zag haar en zei dat ik stress had. 'Ah' zei ze, 'voor de scan ? ', waarop ik positief antwoorde. Ze zei: 'is niet nodig' terwijl ze een andere kamer binnenstapte. Goed, ik was al gerustgesteld. Ik zei nog tegen de verpleegsters: betekent dit dan dat ik ook normaal ben? waarna even gelachen werd ...

Rond 14u kwam ze dan bij mij langs en bevestigde dat niets te zien was op de hersenscan, eveneens waren mijn witte bloedcellen gestegen tot 2800, met dank aan de spuit die ik daags voordien kreeg. En toen vroeg ik: mag ik vanavond dan naar huis als ik zondagavond terugkeer? Waarop ze zei: dat moet ik nog aan de prof of Dokter vragen, daar hebben ze niets van gezegd, je moet vandaag wel nog een spuitje krijgen voor de aanmaak witte bloedcellen maar verder zal er in het weekend niets gebeuren. Ze ging het navragen. Om 16h50 had ik nog niets vernomen en mijn geduld raakte (weeral eens) op en ik besloot om terug eens op de gang te wandelen. Zo kwam ik langs de deur met ruimte voor de doktoren. De deur stond open en ik piepte eens binnen. Ik hoorde onmiddellijk: je mag naar huis maar zondagavond moet je zeker terug zijn want op maandag staat de speciale NMR gepland.

Vooraleer ik naar huis ging, at ik wel nog mijn avondeten op: het waren pannenkoeken en daarvoor wou ik wel een half uurke blijven, intussen werd ook mijn spuit gegeven.

En zo zit ik hier nu, zaterdagmorgen, met slotje in rechterpols met verband errond en na een zalige warme douche, te relaxen in de tuinzetel op het terras. Vandaag zal ik genieten van het zonnetje en van het samenzijn met Wouter.

 

Toe de loe,

Sandra

10:03 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Geniet maar vh mooie weekend en van Wouter ! En nog pannenkoeken gehad ook ? Hehe, goed getimed ;-)

Gepost door: veerle | 21-05-11

Geniet ervan.

Gepost door: Herman | 21-05-11

je zegt wel vaak dat je niet veel geduld hebt, maar telkens vraag ik me af hoe ik zou reageren en dan kan ik één ding zeggen: we zijn met twee om zogezegd weinig geduld te hebben. Ze moeten de kans krijgen om hun werk goed te doen natuurlijk en voor ze je een uitslag geven hebben ze alles liefst heel goed onderzocht, maar ik kan er zo goed in komen dat je zo snel mogelijk resultaat wil. Als ik lees hoeveel uren je elke keer moet wachten. Grrr. Geniet maar lekker van dit weekend thuis! Dikke knuffel.

Gepost door: sandy | 21-05-11

Geniet maar van het mooie weer, maar vooral van het gezelschap van Wouter.

Gepost door: wes | 21-05-11

In ieder geval nu niet alleen negatief nieuws. Geniet nu van het mooie weer.

Gepost door: Tiny | 21-05-11

En 't is een mooie dag om te genieten...!

Gepost door: Spencerwoman | 21-05-11

dag Sandra, wij volgen je blog en ook via mensen van VACBL die we kennen. Veronique werkt in het UZ en ze legt me dan uit wat al die termen en waarden betekenen. Veel courage en geniet van de zon zoveel als je kunt! Kopke fris houden en de moed hoog!
Groeten, Christophe Toye&Veronique Debacker

Gepost door: Christophe | 24-05-11

De commentaren zijn gesloten.