30-05-11

En we zijn vertrokken...

Voila, maandag 30/05/2011, vandaag was de eerste bestraling voorzien om 10u00. Om mogelijke files e.d. te vermijden, toch al om 6u30 vertrokken van thuis. Het was een korte en pijnlijke nacht bij mij; ook veel nagedacht en zitten piekeren over de bestralingen. Maar goed: we kwamen dus om 8u al aan in Antwerpen, nog ruim tijd over om mij in te schrijven en mij in de kamer te installeren.

Om 9u20 vertrok ik naar de afdeling radiotherapie, dat zich op de kelderverdieping bevindt, maar wel in een nieuw gedeelte van het ziekenhuis. Het viel op dat het verplegend personeel iedereen met de voornaam aansprak wanneer ze de patiënten kwamen halen uit de wachtruimte. En is ook wel normaal aangezien bestraling dagelijks gebeurt voor meerdere weken, dan beginnen ze je wel te kennen. Om 10u15' werd ik geroepen: eerst een scan en dan stellen ze de tafel in en dan bestraling. Voor de scan word je gepositioneerd volgens de lijnen die vorige week getekend werden en dan moet je uiteraard stilliggen. Niet evident als je pijn hebt... maar om mezelf te concentreren, heb ik in gedachten een 10km loopke geplaceerd ;) en het ging goed ;). Een klein halfuurke later zat het er al op: de eerste bestraling van de 20. De "beesten" mogen beginnen plooien ... deze week nog 3x een bestraling: dinsdag om 15u50, woensdag om 13u en vrijdag om 13u. In het weekend en op feestdagen (zoals nu donderdag) is er geen bestraling.

Voor het overige mag ik wel bezoek ontvangen, maar best wel eens bellen/mailen op voorhand. De bezoekuren op deze afdeling tijdens de week zijn van 16u-20u. Naast 'jezelf in goede gezondheid, zonder verkoudheid of zieken aan het thuisfront' hoef je enkel je goed humeur mee te brengen (bloemen en planten zijn verboden op de afdeling en ikzelf krijg ook nog steeds strikte voedingsvoorwaarden opgelegd, voor diegene die me zouden willen voederen ;)). Wel eerst op voorhand een seintje.

Toe de loe,

Sandra

12:26 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Daar is de Toe De Loe terug !! Doet mij veel plezier !!

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 30-05-11

veel sterkte de komende weken .... en apropos ... kvond het heel gezellig zaterdag xx

Gepost door: heidi en hans | 30-05-11

Wil dat dan zeggen dat je opnieuw in het ziekenhuis moet blijven gedurende de hele bestralingsperiode?
Ik ben blij tussen de regels te lezen dat je er met goede moed tegenaan gaat! Knap, hoor!

Gepost door: Sandy | 30-05-11

Hey Sandra
Zoals ik gisteren zij ik kaarsjes laten branden he voor jou,
elke avond brand er eentje bij mama en ik zal er vanaf nu
nog eentje bijzetten voor jou.
Een heeeeeele dikke knuffel.
Groetjes Conny.

Gepost door: Dekeyser Conny | 30-05-11

en al direct 10 km op nog geen half uurke gelopen, ge blijft een rappe ;-) Goed dat de kop eraf is, nu kan het aftellen alweer beginnen hé! Ik ga proberen woensdag de 8e te komen, dan heb ik verlof en zet ik Seppe wel eventjes af bij mijn schoonouders (als ze kunnen tenminste). Maar ik laat het zeker nog weten!! Veel sterkte! xxx

Gepost door: Ruthje | 30-05-11

Straf om lezen Sandra, ge zijt toch echt geen gewone gij :) :) :)
een 10kilometerloopke, ge moet er maar op komen en zo heb je op het einde van de week ook uw 40 kilometers lange duur getraind hé....goe gezien!!!

Jurgen, aaike en co

Gepost door: Jurgen en aaike | 30-05-11

Sandra, veel sterkte toegewenst de komende weken! 't Zal doorbijten zijn, maar met jouw karakter en optimisme twijfel ik er niet aan dat je je er goed zult doorheen slaan! Groetjes, Frederic

Gepost door: Frederic | 30-05-11

Alvast veel sterkte en ook groetjes aan Wouter.

Gepost door: Luc | 30-05-11

Sterkte Sandra.

Gepost door: Conny en Ronny | 05-06-11

Sandra,
Veel sterkte in de komende bestralingsperiode. Wat medische uitleg betreft snap ik er allemaal niet zoveel van. Ongetwijfeld ben jij inmiddels een expert/ routineer geworden. Hoedanook, deze laatste haard met beestjes moet nu eenmaal in de kiem worden gesmoord. Je bent er in elk geval terug met goede moed aan begonnen. Met 15 of 20 beurt"jes" komt het deze keer hopelijk helemaal goed. Hou je goed!

Ulrike en Joost

Gepost door: joost | 06-06-11

De commentaren zijn gesloten.