08-07-11

Ruggeprik

Dinsdag 5 juli kwam de chirug rond de middag in een haastje mijn draineringsbuis afklemmen. En terwijl ze al terug aan de deur was, zei ze "als de longfoto morgen goed is, dan mag de drain eruit en dan zie je me weer". En weg was ze..

Woensdag 6 juli terug een longfoto waarbij over de middag de assistent zei dat het volgens hem goed was maar dat hij het oordeel overliet aan de radiologen en chirurgen. Ik wachte in spanning af want een goeie foto betekende verwijderen van de drain en terug wat meer vrijheid ... Rond 14u15 zag ik dan de chirurge om de drain eruit te halen. "Als het kan troosten" zei ze "de meesten zeggen dat het veel beter meevalt dan verwacht". Ik antwoord:" ja, maar (populaire uitspraak tegenwoordig ja, maar ;) ) dus ja, maar ik ben wel niet zoals de meesten" ... Maar goed: eens goed in- en uitademenen en ik was ervanaf. Ik kan bevestigen dat het verwijderen van een drain een 'lacherke' is in vergelijking met het steken ervan.

Donderdag 7 juli stond er controle van de hartspier op het programma (met inspuiting van een isotoop gevolgd door scanning), een longfoto en dan vervolgens ook chemo via ruggeprik (in lumbaal vocht/hersenvocht). Dus, ik kreeg weer allerlei angsten, zeker als ik dan denk aan die keer dat ze tot 5 x prikten om toch maar lumbaar vocht te vinden. Het duurde tot rond 17u30 vooraleer ze kwamen voor de afname van het lumbale vocht en het toedienen van de chemo. De eerste poging mislukte waardoor ik even een dèja-vu gevoel had, maar heb me dan wel herpakt (met dank aan de dokter en het verplegend personeel) en bij de tweede poging lukte dit dan wel: joehoe. Daarna moest ik nog 2 uur platliggen.

Vrijdag 8 juli terug een longfoto. Tegen de middag kreeg ik te horen dat ik in de late namiddag naar huis mag, tot donderdag 14 juli, dan moet ik terug binnen voor de volgende sessie. De resultaten van de hartspier waren nog niet binnen, mijn bloedresultaten zijn redelijk goed: de witte bloedcellen zijn wel wat gezakt maar nog voldoende.

Intussen ben ik al gepakt en gezakt. Klaar om naar huis te gaan.

Toe de loe,

sandra

15:20 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Geniet van de dagen thuis!! Laat je maar goed in de watten leggen!!
Groetjes.

Gepost door: nancy | 09-07-11

geniet van elke minuut en breng fijne dagen door met Wouter!

Gepost door: Ruth | 09-07-11

Blij te horen dat je thuis bent. Ook al is het maar voor een weekje: geniet ervan! We denken aan je.

Gepost door: Mieke | 09-07-11

Dag Sandra,
ik weet niet of jij nog weet wie ik ben, maar we studeerden een tijd samen in Gent.
Als bij toeval ben ik vorige maand op je blog beland. (via een foto toen ik mijn eigen naam eens in google intikte)
Je verhaal heeft me erg aangegrepen. Ik hoop dat je de moed blijft opbrengen om door te vechten, te wachten, eventuele tegenslagen te verwerken.

Ik ben op dit moment (sinds 2 jaar) leerkracht in een middelbare school: godsdienst en wetenschappen. Het bevalt me goed. Studiegenoten zie ik niet meer, behalve Veerle Dossche (als jou dat nog iets zegt).

Veel goede moed, ik bid ook voor je

Renate

Gepost door: Renate Cauwels | 10-07-11

@renate: tuurlijk weet ik nog wie jij bent en al zeker als naamgenoot (jij was de eerste Cauwels die ik tegenkwam die geen directe familie was van mij). Blij te horen dat je je draai gevonden hebt en bedankt voor je berichtje en de steun! Vele groetjes!

Gepost door: sandra cauwels | 10-07-11

Geniet van de dagen thuis. 1 week zonder ziekenhuis, 't zal je deugd doen. Vele groetjes.

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 11-07-11

hey sandra, een weekske verlof in den hof. jammer dat het weer net nu moet omslaan, maar denk niet dat je je daar veel van zal aantrekken. geniet er met volle teugen van.

Gepost door: patricia | 12-07-11

De commentaren zijn gesloten.