14-07-11

Goed en minder goed nieuws

Goed en minder goed nieuws (klinkt toch beter dan zeggen slecht nieuws). Ik ga beginnen met het mindere nieuws. Dan kan ik afsluiten met een positieve noot.

Vandaag, donderdag 14 juli was mijn tweede chemosessie voorzien. Zoals altijd was ik reeds vroeg in het ziekenhuis. Tegen 10 uur was ik al geïnstalleerd en was ik er klaar voor. Er werd bloed afgenomen om toch te zien of het bloed ok was, eerder uit voorzorg. Rond 12 uur kreeg ik mijn middagmaal: gekookte aardappelen, andijvie met een worst in vleessaus. Voor mij niet echt een 'topgerechje' ;). Als dessert was er een gezonde appel en bij de koffie was er een penny-koekje, wat veel goedmaakte. Net na de middag kwam de dokter binnen en vertelde ze dat het labo gebeld had dat mijn witte bloedcellen laag stonden (1000). Het labo zou nog een telling uitvoeren voor de neutrofielen. Maar ze wou me al verwittigen dat het volgens haar te weinig zou zijn om de chemo te krijgen vandaag. En natuurlijk was ik ontgoocheld. Eén uur later werd dit bevestigd want de neutrofielen stonden op 600 en dat is te laag. Het zou medisch niet verantwoord zijn om mij nu die chemokuur te laten ondergaan. En dus nu enkele dagen thuis een spuitje (Neupogen) om de aanmaak van witte bloedcellen te stimuleren en maandag 18 juli terug naar UZ Gent met hopelijk genoeg witte bloedcellen. Ik had het toch wat moeilijk dat het niet kon doorgaan vandaag, je kijkt daar naar uit omdat je dan jab aftellen en je zo vooruit gaat. Maar met dit lage aantal witte bloedcellen heb ik gewoon geen weerstand. En verder stoort me nog altijd mijn éne oog die scheel staat en mijn dubbelzicht, waardoor ik dus steeds met een bril rondloop waarbij één glas afgeplakt is. Heel vervelend om te lezen, kijken enz. en ook geen dieptezicht waardoor ik al menig maal water naast mijn glas goot... 

Maar ook goed nieuws gehad: in de punctie van het lumbaal vocht van vorige week zijn er geen afwijkende cellen en dat is toch wel positief. Dit betekent natuurlijk nog niet dat de beestjes dood zijn, maar het is altijd beter dat ze niets vinden dan dat ze iets vinden. Dus jiehaaa. En verder heb ik ook het resultaat van de hartspier: 58%, waarbij mij verteld was dat minimum 55% nodig was om de behandeling te kunnen laten doorgaan. Ik dacht in eerste instantie dat 58% maar nipt was, maar volgens de dokter is dit juist wel een heel goed resultaat. Ze zei zelfs dat ze dacht dat haar hart geen zo'n waarde zou halen aangezien zo niet sportief is. Soit, dus, toch een beetje positief nieuws waar ik me kan aan vasthouden. 

Op naar maandag 18 juli....(en voor al diegene die op verlof gaan: geniet ervan; ge moogt nog altijd éne op mijn gezondheid extra drinken en een extra kaarske aansteken kan ook geen kwaad :p).

Toe de loe

18:20 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Het laatste stuk in ieder geval iets positiefs te melden. Hou je haaks hè!!

Gepost door: Tiny | 14-07-11

je optrekken aan het positieve dus hé! En weette wa...geniet jij van die extra daagjes thuis en dan vanaf 18 juli er weer vollen bak tegenaan om definitief die beesten weg te jagen! Ik zal er de komende dagen zeker een paar speciaal voor jouw gezondheid drinken!! Sterkte! xxx

Gepost door: Ruth | 14-07-11

Ik ga in Rome een kaarsje voor je branden en er een paar op jouw gezondheid drinken!

Gepost door: lieve | 15-07-11

Sandra,
Nog veel sterkte met je volgende chemo!
Sabine (AMV)

Gepost door: Sabine | 15-07-11

Kaarske gebrand in Oslo...

Gepost door: Mieke | 08-08-11

Ik heb een kaarske gebrand in Oslo...

Gepost door: Mieke | 08-08-11

De commentaren zijn gesloten.