18-07-11

Tweede poging

Vandaag, maandag 18 juli, vertrok ik terug naar het UZ Gent voor de uitgestelde chemo (omwille van te lage witte bloedcellenaantal vorige week donderdag). Het was toch met een klein hartje en bang afwachten. Zoals gewoonlijk waren we vroeg ter plaatse en rond 9 uur waren we al op de afdeling. En ik mocht naar dezelfde kamer (tweepersoonskamer maar momenteel lig ik nog alleen...) en tegen half 10 werd dan bloed afgenomen. Een goed uur later kwam dan de dokter met het verlossende nieuws dat mijn witte bloedcellen op 10.000 staan en dat de chemo dus doorgaat. Dankzij de spuitjes zijn de witte bloedcellen dus gestegen van 1000 naar 10.000. 

En dan was het middag en kreeg ik als middagmaal: broccolisoep, kalfragout met pasta + boontjes en als dessert: vanillepudding. 

Net na het middagmaal kwam verpleger Jeroen langs om de draadjes te verwijderen op de plaats tussen mijn ribben waar de drain voor de klaplong gestoken werd. De draadjes werden vlot verwijderd en nu blijft er nog een putje over, die in de gaten moet gehouden worden....  Maar Jeroen gaat dat deze week verder in de gaten houden, dus ik ben gerust.

Voor de rest: de chemo MTX (methotrexaat) is normaal voorzien rond 16u en momenteel zijn ze al aan het voorspoelen. Na het toedienen van de chemo zal ik ook terug flink gespoeld worden. Wanneer ik naar huis mag, hangt af van hoe rap het MTX terug uit mijn lichaam gaat.

Toe de loe,

sandra

13:45 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

super dat die witte bloedcellen weer zo de hoogte ingegaan zijn, zo kan je weer volop de strijd aan! Succes en héél véél sterkte Sandra!! xxx

Gepost door: Ruthje | 18-07-11

Alé, je bent weer vertrokken om er tegenaan te gaan. En 't was weeral lekker eten!! Hopelijk
bederft de chemo je eetlust niet en krijg je nog lekker eten. Geen pannekoekskes in Gent??
Hou je taai hé!
Groetjes,
Nancy

Gepost door: nancy | 18-07-11

Dat is goed nieuws en verder het beste hé

Gepost door: luc | 18-07-11

De commentaren zijn gesloten.