27-07-11

Aftellen

Eerst en vooral voor de goeie verstaander: ik ben al thuis sedert 21 juli 2011. De ziekenhuisopnames worden beperkt tot een viertal dagen per chemokuur, dus ik ben niet continu in het ziekenhuis.

Maandag 25 juli 2011 kreeg ik terug ruggeprik in het ziekenhuis (in dagkliniek dus de dag zelf terug naar huis). Mijn afspraak was om 7u30. Eerst werd bloed afgenomen en tegen 11 uur kreeg ik te horen dat mijn bloed niet zo goed was en dat ze me eerst bloedplaatjes gingen bijgeven maar om dat te doen moesten ze eerst nog mijn bloedgroep bepalen. Mijn bloedgroep was in UZ Gent nog niet eerder bepaald, wat ik toch enigzins raar vind aangezien ik in 2005 in het UZ Gent aan de schildklier geopereerd ben. Soit, rond de middag kreeg ik dan het eerste zakje bloedplaatjes. Iets voor 14uur werd dan de door mij gevreesde ruggeprik uitgevoerd: laat ons zeggen dat het al bij al redelijk vlot verlopen is (derde keer was het prijs ;) ). En dan moest ik nog 2 uur platliggen en gedurende deze periode kreeg ik nog een zakje bloedplaatjes. Voor de rest waren mijn leverwaarden iets verbeterd, mijn witte bloedcellen waren wel nog wat gezakt, maar dit zou normaal terug iets moeten beteren aangezien ik een spuit kreeg om deze te stimuleren. De rode bloedcellen en hemoglobine waren ook aan de lage kant, wat mijn moeheid kan verklaren. 

Voila, dat is het zowat, volgende chemokuur (en ziekenhuisopname!) is voorzien op maandag 01 augustus 2011 onder voorbehoud dat mijn bloed goed is. Ik hoop dat het door kan gaan, zodat ik verder kan aftellen naar het einde van mijn behandeling en ik terug aan het werk kan :p.

 

Toe de loe,

Sandra

19:27 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Courage en ga ervoor, xxx

Gepost door: Stofke | 27-07-11

Ik hoop voor je dat je bloed goed is. 1 augustus is het al snel!! Het ga je goed!

Gepost door: Tiny | 27-07-11

Hey Sandra
Een welverdiende dikke knuffel van mij,we zijn terug in het land dus kan ik terug fasebookknuffelen.
Groetjes conny.

Gepost door: conny dekeyser | 28-07-11

Ik duim dat alles goed gaat voor je volgende chemo !!! Leuk dat je meer thuis kan en mag zijn !! Veel liefs.

Gepost door: Edith | 29-07-11

hey lieve Sandra
Ik duim voor je dat je behandeling vandaag door kan gaan en dat je mag aftellen naar het einde van de behandeling.
Nog even en je bent erdoor ...
Knuffies
Nikki

Gepost door: Nikki | 01-08-11

Nog even laten weten dat we veel aan je denken en hopen dat alles goed verloopt. Heel veel sterkte en positieve energie. Het Belgische weer kan je misschien niet zo opvrolijken, maar toch. Veel courage. Laat zeker weten als je voor enkele dagen in het UZGent zou zijn, dan kom ik zeker eens langs!
Veel liefs, Katrien.

Gepost door: katrien | 08-08-11

De commentaren zijn gesloten.