24-08-11

Ruggeprik

Deze morgen vroeg om 7u30 op woensdag 24/08/2011 werd ik op de dagkliniek verwacht voor de bloedcontrole gevolgd door de ruggeprik als het bloed goed is tenminste. Het is toch telkens wat bang afwachten hoe het bloed zal zijn. Eveneens had ik de Aranesp mee om toe te dienen vandaag. 

Intussen heb ik me wat bezighouden met mijn nieuwe tijdverdrijf: amigurumi. Zie foto's hieronder. 

 P230811_21.17_[01].JPGP230811_21.18.JPG

De bloedwaarden stonden wat laag, de bloedplaatjes ook maar waren wel voldoende om de ruggeprik te krijgen: JIJU. Verder werd ook verteld dat het intern overleg maandag verplaatst is naar deze namiddag in de stafvergadering. De assistente gaat mij dan deze avond of morgenvroeg bellen wat er beslist werd over het aantal kuren: 4 of 5 maar verwachtte ook dat het 5 ging zijn. Daarna sprak ze nog van 2 consolidatiekuren: ook de eerste keer dat ik hiervan hoorde maar dit zou met mij nog besproken worden nadat ook nog scans zullen genomen zoals NMR ruggemerg ter evaluatie. Ook werd al even over radiotherapie van de schedel aangehaald, maar dat wil ik niet: de bestraling is te toxisch voor de hersenen en mijn hersenen die wil ik behouden zoals ze zijn, zonder geheugenverlies of iets anders.... De assistente zei dat ze dit ook al ging doorgeven dat ik geen voorstander ben voor bestraling. Maar ze fronste wel even de wekbrauwen want zegt ze je weet toch dat we het beste met je voorhebben. Tuurlijk weet ik dat maar ik heb altijd gezegd dat ik één grens heb en die grens is het behoud van mijn stel hersenen! 

En dan wees ze op de leverwaarden die gestegen (dus verslechtert) zijn sedert mijn ontslag uit het ziekenhuis. De voorgaande keren, waren de leverwaarden steeds wat gezakt (hersteld) maar dit blijkt nu niet het geval te zijn. En dus regelde ze een echo van de lever om dit eens te bekijken. Om 14u45 had ik een afspraak in de K12: in het splinternieuwe gebouw! 

De ruggeprik met afname lumbale vocht en nadien toedienen van de chemo, kon wel doorgaan en gebeurde in één keer, jaja, het was van de eerste keer prijs .... Nooit eerder slaagde iemand er in om in één keer een ruggeprik te geven bij mij, maar voila, een mens mag dus nooit nooit zeggen. En deze keer hebben ze nagenoeg niet horen roepen in het ziekenhuis ;). 

Daarna was er nog de raadpleging bij de radioloog. De radioloog bekeek nieren, lever, pancreas en galblaas nauwkeurig maar zag geen afwijkingen. Dus de echo is goed. De leverwaarden zullen vermoedelijk een reactie zijn op de chemo en de bloedwaarden zijn feitelijk resulaten op microscopisch vlak.

Voor de rest is het afwachten op de beslissing van de staf: vanavond of morgenochtend uitsluitsel hierover maar ik verwacht wel degelijk dat de vijfde chemiekuur zal doorgaan.

Vervolgens zal een check-up gebeuren: NMR ruggemerg, pet-scan en daarna nog 2 consolidatiekuren. Wat dit laatste inhoudt dat weet ik op heden nog niet. Er zal sowieso een bespreking van de resulaten zijn van de NMR en PET. En op die bespreking zal dan de verdere behandeling uitgelegd worden.

 

Toe de loe,

 

sandra

15:17 Gepost door Wilma | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

schattig die nieuwe hobby van je! Had er nog nooit van gehoord :-)
En nu dus de resultaten afwachten. Gelukkig was de echo al goed, da's toch al iets hé. Ik duim dat je voor de rest ook alleen maar positief nieuws krijgt de komende dagen! Toi toi toi!

Gepost door: Ruth | 24-08-11

Ik duim voor alleen maar goed nieuws de komende dagen!! Hou je sterk!
Groetjes,
Nancy

Gepost door: Nancy | 24-08-11

Hopelijk weet je snel wat meer! Vervelend dat de leverwaarden zo blijven schommelen, je snakt zeker al naar sjoklaa :). Mag er nog steeds geen bezoek komen? Zou je misschien in september als ik de auto van ons ma heb ne keer komen bezoeken, maar je moet maar zien tegen dan of het mogelijk is! Hopelijk vind je nog wat positivisme voor die 5de kuur, snap heel goed dat het teveel wordt. Groetjes!

Gepost door: Wendy | 25-08-11

hey sandra
we volgen je nog steeds frequent en blijven duimen voor je .
misschien kan je door onze blog te lezen even je gedachten verplaatsen.

maarten en an

Gepost door: maarten en an | 26-08-11

De commentaren zijn gesloten.